Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný veterán Danny (Jeff Fahey) se po válce ve Vietnamu vrací domů, a s ním se také vrací noční můry do jeho hlavy, které ho pronásledují noc co noc. Jeho nevěrná žena Mara (Karen Allen) naoko miluje svého může a je mu oporou v jeho stavech, ale stále přemýšlí jak se ho zbavit a získat celý Dannyho majetek. Jednoho večera odjíždí na noc pryč a se svým milencem Jakem (Dean Paul Martin) po domě připraví několik věcí, které mu válku doslova živě naservírují. Plán se bohužel nezdaří a Danny po neúspěšném pokusu o sebevraždu upadá do stavu katatonie, kdy není schopen ovládat své tělo, ale jen mysl. Mara je nucena starat se o Dannyho, jinak by podle závěti připadl majetek jeho sestře. Mara se setkává se záhadným mužem Reedem (Keith Carradine) v baru, se kterým naváže poměr a nastěhuje si ho domů. Od té chvíle se dějí v domě divné věci a Dannyho žena začíná šílet a obviňovat Dannyho, který je ale připoután na invalidní vozík... (Cuntman)

(více)

Recenze (11)

xentrixx 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se to kdysi v ČSR promítalo pod krkolomným názvem "Kdo jinému jámu kopá", ale to je vedlejší. Zvláštní námět, zvláštní herci, zvláštní atmosféra - prostě je to celé něčím zvláštní. Nam zacloumal s kdekým, někdo celé noci nemohl spát, někdo zase nemohl nikde sedět s odkrytými zády, jiný se odporoučel do totální samoty kamsi do lesů a mnozí další skončili na chlastu, heráku nebo na ulici. Donnie to s katatonickým stavem a chamtivou mrchou po boku také příliš nevyhrál, je tu ale kamarádství ve zbrani, a to bývá věčné... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá zápletka, v ktorej sa vyskytnú dve dobre spravené zvraty a hlavne ten prvý som absolútne nečakal. Spätne dáva väčší zmysel ten prvý, druhý stavia viac na náhodu a divák si pri ňom kladie hneď niekoľko otáznikov, ktoré ostanú samozrejme nezodpovedané. Karen Allenová je slabota, pýtalo by si to niekoho viac charizmatickejšieho a tiež niekoho o hodne viac sexi. Ani zlatokopku nemôže hrať hocikto. Zato Keith Carradine je v pohode. Fajn mysteriózna dráma, ktorá vie v niektorých momentoch pridať volume na atmosfére a celkom dobre odsýpa, v druhej polke však už trochu stráca tempo. ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Ty bláááho, já jsem tady snad jediný, komu se to líbilo! To zírám. Tedy nedošlo tady k žádnému posunu v historii světové kinematografie, ale ten příběh moc dobře držel pohromadě, scénář taky nebyl blbý a herecké výkony byly opravdu skoro až výborné. Hlavně Karen Allen jako vychytralá a všeho schopná mrcha - to byl bonbónek. Oproti zde příromným 61% dávám rovných 80. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Staré dobré novácké devadesátky a dabingy z Brna! Film je samozřejmě slaboučký, nejvíc hoří logika detektivních linek, ale to cílové skupině nevadí. Nádherný dům na místě které musí každý závidět. Karen a povinný nahý záběr ze sprchy, jinak je to ale obrazově bída. Napětí chviličkama slušné, co dokáže hudba a tmavé záběry, že. ()

Stan Borowitz 

všechny recenze uživatele

Pár herců, strohá výprava, nevelký počet lokací, atmosféra hustá jak těsto z hrubé mouky, dusné finále, elektrizující epilog - ten poslední prostřih do Vietnamu a ten závěrečný záběr... Wow! ------ (P.S. Doporučuji nečíst místní obsah, vše s výjimkou první věty je spoiler, dále doporučuji zhlédnout v originále, český dabing obsahuje několik obočí vytahujících momentů.) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama