Reklama

Reklama

Nemesis

Obsahy(1)

Půvabná dívka Sarah se vyhýbá svým spolužákům a čas nejraději tráví s Vernem, starým majitelem obchodu, který má stejně jako ona rád hádanky. Propadla záhadné hře, při které jsou hlavolamy nastříkány sprejem po celém městě. Legenda říká, že když je někdo rozluští, má jít do jisté opuštěné budovy a tam napsat odpověď na zeď. Ale když záhada, kterou Sarah odhalí, vede ke smrti těch, které má kolem sebe, uvědomí si, že hádanky jsou víc než jen jednoduchá hra Je vše jen v její mysli nebo existuje nějaké skutečné zlo, které řídí hru zvanou NEMESIS? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

choze 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní game thriller a la Fincherova Hra. I tady se hrdinka zaplete do podivné a zlověstné hry, ve které jde o život, ale jde se na to jinak - přes luštění série verbálních hádanek. Ta posedlost hádankami je sice trochu legrační, ale hrdinčino noční putování zanedbanými městskými prostory má slušnou atmosféru podpořenou zeleným filtrem a roztřesenými černobílými záběry z videokamery, pomáhá i že se na hrdinku dobře kouká a divák je zvědavý, co se z toho vyvrbí. Konec na prdel neposedí, ale i tak je to fajn béčkový celovečerní debut. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sara Novaková se ještě pořádně nevzpamatovala z havárie, kde sama jen tak tak přežila, ale zemřela jí matka. Proto místo, aby trávila čas jako ostatní mladé (a hezké) studentky věnuje svůj čas hledáním smyslu života. Na zdech ve městě se objevují všelijaké hádanky, a traduje se pověst, že kdo je vyřeší a napíše odpověď na zeď v jednom opuštěném domě, bude odměněn právě odpovědí na smysl života ... Uh. Tenhle filmeček se hrozně těžko hodnotí. Kdyby se autorům odpustila ta hrozná zápletka se "smyslem života" a zůstalo pouze u vcelku záhadaných hádanek, a zrušili by ten příšernej konec (který přinesl víc otázek než odpovědí), tak by to bylo mnohem lepší a zábavnější. Rozhodně tento snímek jen není průměrný (jak by hodnocení mohlo naznačovat - prostě část perfektní, část hrozná, což dá do kupy právě ty tři hvězdičky. Ale pokud máte rádi "záhady", tak se snad nudit nebudete.... ()

Reklama

Andy.222 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že málokterý film, mě tolik upoutal už v prvních 2 minutách. Bohužel po velmi slibném začátku děj svoji poutavost ztrácel a úplný závěr mě vysloveně zklamal. Možná jsem od filmu očekával trochu příliš. Každopádně jedna věc se mu upřít nedá - poměrně slušnou atmosféru si udržoval po celou dobu svého trvání. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá jako strašně průměrný televizní film bez nějaké atmosféry, který se o ni sice zarputile snaží, ale nejde mu to. V druhé polovině se ale nějaká atmosféra konečně objeví, začne to být napínavé, ale ten blbý konec to zase pošle dolů. Nápad je to sice zajímavý, v druhé půlce s nějakým napětím, ale celkově to je sotva na slabé 3* a kdoví, jestli si na to za pár měsíců ještě vzpomenu... Škoda toho konce, kdyby byl inteligentní nebo aspoň zajímavý, možná by to stálo za něco víc. ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Nemesis jako film primárně svůj účel plní, tedy dokáže člověka zabavit na hodinu a půl; přesto se jako thriller neubránil nelogičnostem (nebo že bych to nechápal jen já..?), které tak kazí vcelku slušně budované napětí z očekávání okamžiků příštích.. Především chvíle s Renou Owen mají atmosféru s velkým "A"; jestli však bylo "záměrem" režiséra obsadit do ostatních rolí necharismatické herce a tím ještě podpořit neuvěřitelnost děje; zůstává otázkou, která zůstává nezapsána na zeď v opuštěné budově =) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama