Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozor! Do westernového městečka přijel Abe Cross, proslulý dobrodruh. A to v místním saloonu pracuje jako místní dekorace a vyhazovač Will Tenneray, další pistolnická legenda. Co se stane, až se střetnou tváří v tvář? Utkají se hned? A kdo je rychlejší? Hned je plno vzruchu. Jenže Cross se chce jen dát trochu do pořádku a koupit si nového koně za toho, kterého mu uštknul chřestýš. Víc se nezdrží. Will Tenneray tu má naopak ženu a syna a plánuje poklidný život na rodinné farmě. Takže setkání v sousedské pohodě, pár panáků a večer vzpomínek. Jenže farma něco stojí. A kůň také není zadarmo. A ve městě se už vypisují kurzy na vítěze. Z toho kyne slušná provize, za kterou by se dalo leccos pořídit. Takže bude nakonec přece jen přestřelka? Po okolí už se to rozkřiklo. A když bude, kdo vyhraje? A, koneckonců, záleží vůbec na tom? (revere)

(více)

Recenze (18)

agass 

všechny recenze uživatele

Americký folkař se zde představil jako pistolník, se kterým bude mít hodně práce herecká legenda Kirk Douglas. Celý film je vlastně jenom čekání na finální gunfight, což ovšem není na škodu. Já se nenudil ani chvilku. Za zmínku stojí výstup Keitha Carradina, jehož role byla zřejmě nejkratší z celé dosavadní filmografie. ()

hary04 

všechny recenze uživatele

Zklamání, všechno mi příde strašně amatérsky nahrané. Dabink od Primy též velice slabý. A děj v podstatě o ničem. Celý film se čeká na přestřelku, která se pak odehraje šíleně trapně a ještě s takovým koncem. Pokud vynechám jakýs velice jednoduchý psychologický efekt, tak tento western nic nedává. Tři hvězdy dávám jen z důvodu mé silné slabosti k westernům. Na dvě by to musela být už šílená slátanina, ale bohužel toto se k tomu dost blíží. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Kirk Douglas a Johnny Cash, dva jediné důvody proč film vidět. Oba mají jisté charisma, Cash bohužel hrát moc neumí, takže to byl jeho první a poslední film. Douglas, nesetřelitelná hvězda 40-60. let tady hraje dobře, ale i tak to byla jeho v podstatě labutí píseň. Další roky to byly sporadické role, vedlejší role a nebo neznámé filmy. Zbytek je nuda o dvou pistolnících co se potkají a nechají se lidmi a vidinou peněz vyhecovat k veřejnému souboji. Film v poklidu plyne v přátelském duchu, jsou tu dvě ženy, oba mají logické důvody. Pak přišlo finále měl sem chuť mrsknout jednu místo dvou hvzěd. SPOILER! Fandil jsem Douglasovi, vyhrál Cash, vidíme co by udělal s penězi a kam byl jel... pak jsme zpět v souboji kde vyhraje Douglas. Ten ukazuje svoje plány s penězi a také se chystá odjet... a najednou tam místo něj stojí Cash a odjíždí. CO TO KURVA BYLO ZA KONEC? 2* taktak. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Dva pistolnící vláčící svou pověst za sebou jako dělovou kouli, která to vše zapříčiní, co se vlastně ani utkat nechtějí. Tak co z toho aspoň vyrazit nějaký prachy a zlepšit svůj bídný život. Zas trochu jiný western, kterého sráží jeho ploché zpracování co se emocí týče. Napětí neodpovídá velikosti souboje. Johnny Cash jak jinak v černém. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Nie je to zrovna typ westernu, ktorý obľubujem. Postráda atmosféru a napätie. A nejako nerozumiem tomu pokusu o alternatívny koniec... keď vdova Tennerayová má pred očami súboj, ktorý dopadol opačne. Tiež nejako si myslím, že film je o niečom inom ako písal kolega Sud. Podľa mňa sa Abe Cross a Will Tenneray určite nepoznali (vykali si, Cross v Saloone sa spytoval na Tenneraya, nevedel že pár metrov od neho je on) a určite nešlo o návštevu, ale o nutnosť kedže kôň Crossa bol uštipnutý hadom a on sa vydal do najbližšieho mesta, kde už rok býval Tenneray. Vzájomný súboj ako zakončenie ich búrlivého života? To teda nie! Šlo predsa o stávky obyvateľov mesta a balík peňazí za vstupenky, po ktorom túžil Tenneray a Cross sa do toho navliekol kedže nemal na nového dobrého koňa (za peniaze, čo dostal za zlato si mohol dovoliť len koňa čo by nevydržal ani do ďalšieho mesta) , aby pokračoval vo svojej ceste. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama