Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonský film z roku 1976 The Igunami Family, od legendárního japonského režiséra Kon Ichikawa, zaujímá zvláštní místo v dlouhé japonské tradici napínavých filmů o nadpřirozenu. Je inspirován dílem Seishi Yokomizo.
Magnát Inugami Sahei zemře a nečekaně zanechá své bohatství dívce Tamayo pod podmínkou, že se musí vdát za jednoho z jeho tří vnuků Sukekivo, Suketake či Suketomo. Tímto celou rodinu postaví proti sobě. Brzy nato začnou členové rodiny jeden po druhém za záhadných okolností umírat. Detektiv Kindaichi Kosuke začne vraždy vyšetřovat a postupně odkrývá děsivé rodinné tajemství. (Bouffon)

(více)

Recenze (5)

stub 

všechny recenze uživatele

Vynikající mysteriózní krimi, Ichikawův žánrový rozptyl je neuvěřitelný, co vždy zůstává, je vysoká kvalita zpracovávané látky a dokonalá filmařina. Děj je relativně komplikovaný, přesto však velmi přehledný, s důkladným rozkrytím na konci. Zajímavé je, že v r. 2006 (tedy přesně po 30-ti letech) zpracoval režisér tutéž látku znovu. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Velmi zvlastni detektivka, podle popularni knizni predlohy je az ukazkou pestrosti zanru v jednom snimku. Od mysteriozniho thrilleru az k beckovite grotesce. Samotny pribeh ve sve zakladni koncepci tezi z modelu klasicke detektivky jakoby z pera vypadle od Aghaty Christie. Dedictvi v rodine farmaceutickeho magnata provazi serie vrazd. V rukou zkuseneho Ichikawi se vsak dockame mnoha prekavapeni. Obrazove je film v nekterych momentech az experimentalni v duchu prave mystrioznosti. V zaveru se objevi pro rezisera typicky moment prchajiciho hlavniho hrdiny. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Bezchybný mystery příběh na motiv slavného detektivního románu Seishi Yokomiza, který dozajista ovlivnil tisíce příběhů, kterých přišly po něm. Toto zpracování od Ichikawy je právem tím nejznámějším, neboť jde o dokonalé dílo nejen vypravěčsky ale i technicky. Ichikawa svou režií vytvořil z konverzačně zaměřeného příběhu vynikající atmosferickou podívanou a filmový zážitek obohacuje troufalými mnohdy skoro až experimentálními postupy, které mu suverénně vycházejí. Naprosto úžasný je hudební doprovod, který svými líně se převalujícími a těžce sedmdesátkovými tóny vytahuje už beztak dokonalou tajuplnou atmosféru do záviděníhodných výšin. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Dobrá detektivka, kterou jsem si ale nedokázal naplno vychutnat kvůli množství postav, z nichž některé měly podobná jména. Takže jsem neustále musel přemýšlet, kdo je kdo a vracet se. Musím vyzdvihnout parádní soudtrack od Yuji Ohno, který si určitě ještě hodněkrát poslechnu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama