Reklama

Reklama

Dodržet slib

(TV film)
  • USA Keeping the Promise (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh rodiny, která se rozhodla odejít z koloniálního Massachusetts a hledat svobodnější život v kanadské divočině v Maine.
Třináctiletý Matt s otcem se vypraví napřed, postaví společně srub a otec se vrací pro rodinu. Na Mattovi je, aby po sedm týdnů, kdy trvá cesta tam a zpět, hlídal jejich nový domov. Bezohledný trapper mu ukradne pušku a před smrtí ho zachrání místní indián. S jejich kmenem se nakonec Matt sžije, rodinu na cestě zdrží epidemie tyfu, které podlehne malý bratříček. Nakonec se ale všichni sejdou, jen Matt je o mnoho dospělejší a díky indiánům i moudřejší. Nadčasově pozitivní, dojemný příběh, v kostýmech minulého století. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Film kdysi dávala Česká televize a od té doby ho mám na VHS. Jeden z nejlepších filmů s indiánskou tématikou pro mládež, jaký jsem kdy viděl. Nejvíce mne uchvátilo zobrazení vznikajícího přátelství mezi bílým a indiánským chlapcem, které zcela správně podporoval děd indiánského mladíka, který správně předvídal, že jedině skrze mládí lze dojít k porozumění mezi indiány a bělochy. Velice pěkně je v krátkosti ukázán život lesních indiánů Penobscotů na východě amerického kontinentu. Život v neporušené divočině a odhodlanost poctivých osadníků, kteří chtějí žít v míru se všemi dobrými lidmi je dalším velkým kladem filmu,takže mu nemůžu než dát 5 hvězdiček. ()

Reklama

Reklama