Reklama

Reklama

Third

  • Japonsko サード (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Mladík s přezdívkou „Třetí“, kterou si vysloužil na střední škole kvůli své pozici v baseballu, si v nápravném zařízení odpykává trest za vraždu. Ve vzpomínkách se vrací do dob studia na maloměstské střední škole, odkud s kamarádem utekl do města, kde si začali vydělávat jako prostituti. Na svou dobu odvážný a kontroverzní film se stal vyjádřením dobového nihilismu a deziluze z konce studentského hnutí. Film snímaný v reálu podává minimálně stylizovaný portrét dobové reality a zároveň pomocí důmyslné kompozice a práce s prostorem mimo filmový rám ukazuje na hranice zobrazení reality ve filmovém médiu. Scénář filmu napsal Šúdži Terajama podle novely Hakua Kendžóa, ověnčené cenou pro začínající autory. (Febiofest 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Pastak po japonsku je drsne ale i zajimave misto.Hlavni hrdina prezdivany Treti si zde odpikava trest za vrazdu( na peknyho yakuzaka si troufl jen co je pravda).Film je o rozpominani se na okolnosti jez ho privedli prave do napravneho zarizeni.Prosredi at jiz mestske nebo vezenske je liceno i diky experimentalnimu zaberu s takovou silou ktera jako by vas prenesla do mista deje. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tá väzenská dráma ma svojjím hypovaním sklamala .Je to vlastne OK po všetkých stránkach, no neoslovilo Ma to. Je ďaleko viac funkčejších snímkov na túto tému. Myslela som že J privtrdia ale nie. Na J-slaboduchá J - minimálny kúsok snaživej drámy. ( hodnotenie zodpevedá dojmu ) Ak pôjde čas ako potrebujem - pozriem ešte raz., aj keď si myslím,že hodnotenie to neupraví ) ()

Reklama

Reklama

Reklama