Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ace Ventura je specialistou na pátrání po ztracených zvířatech. Jeho nejnovějším případem je pátrání po delfínovi Snowflakeovi, který je maskotem Miamských delfínů, což je tým amerického fotbalu. Delfína ukradli neznámí muži a mužstvo je bez svého maskota značně nejisté, což není před blížícím se Miamským pohárem ten nejlepší stav. Ředitelka marketingu Melissa Robbinsová je sice šokovaná Venturovým klackovitým chováním, přesto mu však případ svěří. Zpočátku se zdá, že stopa vede k bohatému Ronaldu Campovi, který nedávno koupil zařízení na přepravu delfínů a je známý svým zájmem o americký fotbal. Jenže brzy se tato stopa ukáže jako lichá. Případ dostane mnohem závažnější rozměr, když je nalezen trenér Delfínů Podacter mrtev. Ace brilantním způsobem přesvědčí detektiva Aguada i poručici Einhornovou, že nešlo o sebevraždu, ale o vraždu. Objeví také fotografii bývalého hráče Delfínů Raye Finkla, který byl vyhozen poté, co zavinil prohru svého mužstva. Ace však zjistí, že za prohru mužstva může jiný hráč, současná hvězda mužstva Dan Marino, a že Finkle, který skončil v blázinci, z něj před lety uprchl. Ace spěchá za Marinem, ten je však právě v té době unesen. Ace objeví další stopu, která vede přímo k šokujícímu odhalení pachatele obou únosů. Ace již ví, kdo je kdo v této podivné hře, ale ještě má před sebou opravdu těžký úkol, musí zachránit a osvobodit nejen delfína, ale také Marína a včas je dopravit na stadión, kde probíhá rozhodující střetnutí šampionátu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nenapodobitelný Jim a jeho gumový xicht! Samozřejmě, že je to hovadina, ale naprosto senzační. Kanaďani mají Leslieho a Bláznivou střelu, Američani mají Jima a jeho Ace Venturu. Parodie na kdejakou detektivečku, která je hnána do extrému v každé situaci. Jim svým osobitým způsobem zlomí diváka v pase každým svým gagem. Když to berete s nadhledem, jde si tenhle film opravdu skvěle užít. 80% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kedysi som to miloval. Teraz je to úsmevné. Carrey je hádam jediný herec, ktorého kreácie fungujú, hoci sú strašne za mierou znesiteľnosti. Ale baví ma to aj po rokoch. Niektoré scény sú výborné aj z odstupom času. Čo asi najviac zamrzí je Courteney Cox ešte pred plastikou. Tá žena bola strašne krásna. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvod: Ace ide cez mesto a kope do balíka, kde je (podľa zvukov) niečo krehké. Dorazí do bytu a hovorí: "Tu máte balík. Pozor, je to krehké." Muž, čo otvoril nahnevane: "Ale veď je to rozbité!" Ace: "Sklo veľa nevydrží, hlavne že ste rád." Dokonalá slovná výmena na úvod - a menej vtipné to už nebude! Okrem dokonalého humoru film disponuje aj určitou vážnosťou. Tú podporuje aj skvelá temná hudba v daných scénach. Najsilnejšia scéna je určite Finklova izba. Akoby z nejakého dobrého thrilleru. Tom Shadyack bol v tej dobe mladý nádejný režisér; réžia je nápaditá a komické (i vážne) scény sú skvelo zostrihané. Kráľom filmu je však Jim Carrey, ktorý predvádza asi najlepší komediálny výkon svojej kariéry. Jeho genialita sa odzrkadľuje asi v každej scéne pričom vrcholí pri scéne v blázinci a pri každom rozhovore. Síce koniec je neskutočne praštený (a čudný), no o to údernejší. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Carrey je prostě neskutečný řízek a jeho osobitý styl projevu žeru i s navijákem, zvlášť pokud je podpořený fantastickým dabingem Bohdana Tůmy (dabování Carreyho musí být vážně neskutečná prdel). Škoda, že v jedničce nebyla kadence vtipů taková, jako ve dvojce. Pořád je to ale velmi dobrá komedie. 85% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (35)

  • Scéna, v níž se Ace (Jim Carrey) označuje za trenéra delfínů, byla přidána až na VHS verzi filmu z roku 1994. Z té pro kina ji režisér Tom Shadyac odstranil, protože měl pocit, že příliš ruší tempo vyprávění. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Reklama

Reklama