Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ace Ventura je specialistou na pátrání po ztracených zvířatech. Jeho nejnovějším případem je pátrání po delfínovi Snowflakeovi, který je maskotem Miamských delfínů, což je tým amerického fotbalu. Delfína ukradli neznámí muži a mužstvo je bez svého maskota značně nejisté, což není před blížícím se Miamským pohárem ten nejlepší stav. Ředitelka marketingu Melissa Robbinsová je sice šokovaná Venturovým klackovitým chováním, přesto mu však případ svěří. Zpočátku se zdá, že stopa vede k bohatému Ronaldu Campovi, který nedávno koupil zařízení na přepravu delfínů a je známý svým zájmem o americký fotbal. Jenže brzy se tato stopa ukáže jako lichá. Případ dostane mnohem závažnější rozměr, když je nalezen trenér Delfínů Podacter mrtev. Ace brilantním způsobem přesvědčí detektiva Aguada i poručici Einhornovou, že nešlo o sebevraždu, ale o vraždu. Objeví také fotografii bývalého hráče Delfínů Raye Finkla, který byl vyhozen poté, co zavinil prohru svého mužstva. Ace však zjistí, že za prohru mužstva může jiný hráč, současná hvězda mužstva Dan Marino, a že Finkle, který skončil v blázinci, z něj před lety uprchl. Ace spěchá za Marinem, ten je však právě v té době unesen. Ace objeví další stopu, která vede přímo k šokujícímu odhalení pachatele obou únosů. Ace již ví, kdo je kdo v této podivné hře, ale ještě má před sebou opravdu těžký úkol, musí zachránit a osvobodit nejen delfína, ale také Marína a včas je dopravit na stadión, kde probíhá rozhodující střetnutí šampionátu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kedysi som to miloval. Teraz je to úsmevné. Carrey je hádam jediný herec, ktorého kreácie fungujú, hoci sú strašne za mierou znesiteľnosti. Ale baví ma to aj po rokoch. Niektoré scény sú výborné aj z odstupom času. Čo asi najviac zamrzí je Courteney Cox ešte pred plastikou. Tá žena bola strašne krásna. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Proti Ace Venturovi jsou Sherlock Holmes nebo James Bond nuly, Ace je totiz naprostej borec. I kdyby nenatocil Carrey nic jinyho, tak diky tomuhle filmu je nezapomenutelnej. Role mu naprosto sedla, takze mohl rozjet svoji smrst silenejch xichtu a hlasek. Navic je film vcelku kratkej, hudba svizna a dej nadprumernej, na to, o jakej typ filmu se jedna, takze film uplyne strasne rychle. Na tenhle film se muzu divat porad a vzdy se u nej skvele pobavim, proste dokonala strestena komedie. ()

Reklama

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je králem potrhlých grimas a vtipných gagů, snímek „Ace Ventura“ zase jedním z vrcholů jeho komediální tvorby. Někomu se jeho potřeštěné filmy nemusí líbit – a já to plně chápu. Tenhle herec je prostě samostatnou kapitolou americké kinematografie, která podle mého rozhodně stojí za „přečtení“. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z Carreyho sálalo neskutočné množstvo mladučkého elánu, ktoré sa prejavovalo šialenými výrazmi v tvárovej oblasti, úchylným zmietaním tela a nadbytkom štylizovaných hlášok ... a ešte mohlo stavať na prekvapivo chytrej práci scenáristu. Ale tá hrala len druhé husle za Carreyho mimickými kreáciami a neopakovateľnou smršťou vizuálnych vtipov, ktorá niektorých z nás nekompromisne skladala pod stôl. Kult bol po zásluhe na svete. Čo si koniec koncov od bláznivej komédie priať viac ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doktor Dolittle mínus lékařský titul a schopnost rozumět řeči zvířat, plus průkaz detektiva a lehká mentální retardace. Nenechte se zlákat názvem, protože zvířatům patří maximálně desetina stopáže - zbytek zabírá gumové tělo na šňůrkách, gymnastická prostná s ksichtem a živelné chování idiota. Carreyho v této poloze zkrátka nemusím a může otvírat svou, nedá se napsat nic jiného, než tlamu, klidně tak, že by pozřel archu, jejího kapitána i všechny páry zvířecích pasažérů. Ano, i tchoře.. Zlatý Frank Drebin - ten mi rozdal smíchu mnohem víc a ani se přitom tolik neunavil.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Stadion ve filmu se jmenuje Sun Life Stadium, dříve známý jako Joe Robbie Stadium. (GreatestFan)
  • Režisér Tom Shadyac později prozradil, že slavná hláška Jima Carreyho (Ace) "Alrighty then!" (v české verzi překládaná mnohem méně grandiózně jako "Tak dobře!") vzešla z Carreyho improvizace. Používal ji při svých stand-up show. (pornogrind)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Reklama

Reklama