Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ace Ventura je specialistou na pátrání po ztracených zvířatech. Jeho nejnovějším případem je pátrání po delfínovi Snowflakeovi, který je maskotem Miamských delfínů, což je tým amerického fotbalu. Delfína ukradli neznámí muži a mužstvo je bez svého maskota značně nejisté, což není před blížícím se Miamským pohárem ten nejlepší stav. Ředitelka marketingu Melissa Robbinsová je sice šokovaná Venturovým klackovitým chováním, přesto mu však případ svěří. Zpočátku se zdá, že stopa vede k bohatému Ronaldu Campovi, který nedávno koupil zařízení na přepravu delfínů a je známý svým zájmem o americký fotbal. Jenže brzy se tato stopa ukáže jako lichá. Případ dostane mnohem závažnější rozměr, když je nalezen trenér Delfínů Podacter mrtev. Ace brilantním způsobem přesvědčí detektiva Aguada i poručici Einhornovou, že nešlo o sebevraždu, ale o vraždu. Objeví také fotografii bývalého hráče Delfínů Raye Finkla, který byl vyhozen poté, co zavinil prohru svého mužstva. Ace však zjistí, že za prohru mužstva může jiný hráč, současná hvězda mužstva Dan Marino, a že Finkle, který skončil v blázinci, z něj před lety uprchl. Ace spěchá za Marinem, ten je však právě v té době unesen. Ace objeví další stopu, která vede přímo k šokujícímu odhalení pachatele obou únosů. Ace již ví, kdo je kdo v této podivné hře, ale ještě má před sebou opravdu těžký úkol, musí zachránit a osvobodit nejen delfína, ale také Marína a včas je dopravit na stadión, kde probíhá rozhodující střetnutí šampionátu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

Derek 

všechny recenze uživatele

ace ventura to je hlavne jim carrey ktorý tu predvádza neuveritelný výkon (aspoň čo sa týka jeho mimiky a pohybov) a je zábava tento film sledovať (na rozdiel od najnovších komédií sa tu zvracia minimálne a keď už na to zvracanie príde je to natočené decentne). ak sa chcete zasmiať a nemať pritom výčitky svedomia, tak je ace to najlepšie pre vás. a nezabudnite si všimnúť death-metalovú legendu cannibal corpse, ktorý hrajú v bare svoju najlepšiu pieseň hammer smashed face. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey v jedné ze svých nejlepších rolích. Jako malej jsem tuhle klasiku viděl x-krát i díky tomu, že jsem jí měl na VHSce. Ale i po letech to poměrně dobře funguje a spousta gagů je dovedená k dokonalosti. K mým oblíbeným patří koupelnová scéna. Na záchod nechoďte! (2021 edit) 27 let od premiéry jsem viděl Ace poprvé v originále (je třeba pochválit kvalitu dabingu) a grimasy Jima Carreyho nestárnou. V dnešní době už by něco z humoru a celkové rozuzlení zápletky určitě neprošlo, ale to naštěstí na výkonu Carreyho vůbec nic nemění. ()

Reklama

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey přišel v době, kdy na Jima Carreyho byl málokdo připravený. Tento herec přinesl jakýsi nový styl hraní, které je hlavně o výborných grimasách a houževnatosti jeho ksichtu. V Ace Venturovi jsem Carreyho viděl poprvé a byl jsem jím strašně nadšen. Mnoho jiných lidí ho zase nenávidí. Tento zvířecí detektiv však patří k mým srdcovým záležitostem, na kterých jsem vyrůstal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ace Ventura, jako postava, dokázala jedno, a to hlavně to, jak ohebný a neskutečně ujetý je humor Jima Carreye, kterého vyšvihla mocným nástupem nahoru a jen tak ho nedokázala sundat dolů, až pomalu v dnešní době, kdy mi příjde, že o jeho jméno začíná být, v rámci komedie, stále méně zájemců, kteří by z něj opět dokázali vymáčknout nejvíce jako tenkrát v této komedii. Netvrdím, že se to někdy nepodaří, ale věřím, že se to nikdy nikomu nepodaří tak jako tenkrát v tomto filmu. Komedie nikdy nebyla zábavnější a ujetější, pokud jste do ní neobsadili Jima Carreye. On se pro komedii narodil, měl by u ní taky nadosmrti zůstat. Jeho ksicht dokáže bavit diváky, včetně mě. Jen doufám, že se ještě nějakých podobných komedií v budoucnu ještě někdy dočkám. Přeci už je to jenom čtrnáct let od premiéry tohoto filmu a psaní tohoto komentáře. No uvidíme, rozhodně mu i nadále budu v jeho tvorbě fandit. Jim Carrey je herec jak má být. Komedii si užívá a vážnější role zahrát dokáže i když tady to tenkrát zas tak moc jasný nebylo :) --- Když se nevrátím do pěti minut, tak čekejte dál. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doktor Dolittle mínus lékařský titul a schopnost rozumět řeči zvířat, plus průkaz detektiva a lehká mentální retardace. Nenechte se zlákat názvem, protože zvířatům patří maximálně desetina stopáže - zbytek zabírá gumové tělo na šňůrkách, gymnastická prostná s ksichtem a živelné chování idiota. Carreyho v této poloze zkrátka nemusím a může otvírat svou, nedá se napsat nic jiného, než tlamu, klidně tak, že by pozřel archu, jejího kapitána i všechny páry zvířecích pasažérů. Ano, i tchoře.. Zlatý Frank Drebin - ten mi rozdal smíchu mnohem víc a ani se přitom tolik neunavil.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Courteney Cox (Melissa) v jednom rozhovoru uvedla, že už by si roli ve filmu nechtěla zopakovat. (newpage)
  • Zdrojem inspirace byla pro Jima Carreyho (Ace) korela. Aby působil jako tropický papoušek, vybíral si pestrobarevné oblečení, chodil jako pták, při verbálním projevu prováděl ptačí pohyby a rovněž vlasy si česal na "ptačí" způsob. (popos)
  • Stadion ve filmu se jmenuje Sun Life Stadium, dříve známý jako Joe Robbie Stadium. (GreatestFan)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Reklama

Reklama