Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Asi si na stará kolena pořídím autíčko na dálkové ovládání, a když s ním zrovna po ulicích nebudu prohánět důchodce, vždycky s ním můžu na dvoře honit slepice. A aby toho nebylo málo, seženu si k tomu ještě harpunu. Ta se totiž vždycky hodí.___ Buddy jako režisér sice za nic nestojí, ale když si Clinťák umí udělat srandu sám ze sebe, tak to beru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim ani kolikaty uz pokracovani Drsnyho Harryho, ale opet hodne povedeny. Samozrejme to cely stoji na postave Clinta, kterej je fakt spravne drsnej, sem tam hodi nakou hlasku a jeho styl strileni je fakt dokonalej, vetsinou kazdyho sunda jednou ranou do hlavy kanonem jak hovado a ten odlitne pet metru do hajzlu. A kdyz uz zminuju Clinta, musim taky zminit Liama Neesona, kterej taky dela vicemene drsnaka a taky mu to skvele sedi. Ale ja si tenhle film stejne poustel kuli Carreymu, kterej tu je sice jen pet minut, ale jeho silenej muzikant je fakt paradni role a Carrey si ji vyditelne uziva. Jinak co se tyce samotnyho pribehu, nic moc originalniho, nicmene dostacujici a nikde se nezadrhavajici, takze tech 90 minut utece jakoby nic a ja se dobre bavil. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Poslední (asi naštěstí) z Callahanovek už nasvědčuje o poněkud opotřebovaném Harrym. Je to sice pořád chlapík drsňák (byť s pár vráskami navíc) a smrt padouchů z jeho rukou je stále efektní (a efektivní ;-), ale přece jen měl C.E. ve svých rolích již lepší chvilky. Protože scénář tohohle filmu je ve snaze o udržení atraktivity tématu >Dirty Harry< už poněkud přitažený za vlasy a film má více slabých míst, než nakolik jsme u Eastwoodových >akčařin< zvyklí. A tak tuhle jinak typickou >ístvúdovku< zachraňuje snad jen ta opravdu asi nejbizarnější automobilová honička v dějinách žánru (a víc ani plk, abych nevyzrazoval... :-) Dvě a půl hvězdičky za film a snad jen za ten auťákový fór a malý štěk tehdy ještě neznámého (jakéhosi Jamesse :-) Carreyho v roli feťáckého metalisty coby první oběti "Sázky na smrt" se sebezapřením zaokrouhleno nahoru... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Snad je to mou slabostí pro Harryho Callahana (s jehož postavou tyhle filmy stojí a padají), ale já si pořádně užil i Dead Pool. Je to osmdesátkově přestřelené, ale jak už jsem zmínil u předchozího dílu, Dirty Harry k osmdesátým létům prostě patří stejně jako Rocky, Rambo i další hrdinové mého dětství. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Dead Pool, aneb asi ta nejslabší část celé pentalogie s Clintem Eastwoodem jakožto Harrym. Příběh je zde nemastný a neslaný, přičemž i scénář je na poměry série poměrně fádní, takže i na vcelku střízlivé stopáži lze nalézt několik hluchých míst. Jedinými pozitivy tedy bohužel zůstává pouze pestré herecké obsazení a jedna nápaditá akční scéna s autíčkem na ovládání. Nic víc, nic míň. Škoda. „You're shit outta luck.“ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Píseň, kterou ve filmu ´“zpívá“ Jim Carey, je „Welcome To The Jungle“ od skupiny Guns'N Roses. (korbitch22)
  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama