Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl Drsného Harryho se myslím slušně vydařil, opět skvělá dávka kvalitního humoru a vydařených přestřelek, dalším plusem je herecké zpestření L. Neesona a J. Carreyho, který se sice objevil jen na chvíli, ale potěšil , bohužel velkým minusem je autíčko na ovládání s přidělanou bombou pronásledující osobní auto Harryho, no nebudu se o tomhle rozepisovat, to se musí vidět. Jeden známý mi jednou řekl ,,u akčních filmů nesmíš přemýšlet'' a přesně tuto frázi bych dopručil zapamatovat si každému kdo se bude chtít podívat na tento film ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Původní atmosféra se vytratila definitivně, nastupuje zcela prachobyčejná kriminální story a s asi nejhorším antagonistou, který kdy proti Harrymu stál. Sám Callahan to sice pořád ještě jakž takž dává, ale jeho postava je už spíš takovým ozdobným panákem sloužícím jen pro pobavení diváků než čímkoliv jiným. Každou chvíli mu někdo naběhne na mušku, on ho s grácií odbouchne a sem tam utrousí nějakou tu hlášku. Kolovrátek, který se rychle omrzí a nenašel jsem prakticky nic jiného, čeho by se dalo chytnout. Tři, ale vcelku z milosti. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Pátý díl o Harry Callahanovi svoji kvalitu ztrácí především tím, že Drsný Harry není už tak drsný (vyjma scény s kamerou) - je v mnohých věcech umírněnější než obvykle, samozřejmě až na svůj vztah ke zločincům. Ty opět bez přemýšlení na místě odsoudí a popraví - a tak to má být. Zápletka o seznamu smrti je docela originální, provedení však nijak nevybočuje z průměrného kriminálního thrilleru. Co mě naopak velmi potěšilo, byla účast takových hvězd jakými jsou Liam Neeson, Jim Carrey a zejména moji oblíbení Guns N´Roses. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V polovičke 80. rokov, strácal Clint Eastwood, ako herec, kredit. Účinkoval síce vo filmoch, ktoré nemožno pokladať za finančné katastrofy, nejaké tie ´´money´´ prichádzali, ale už to nebolo ono. A sádzka na istotu, bol návrat k jeho najslávnejšej úlohe. Kredit sa ale nezlepšil. Ide o čistokrvný produkt svojej doby, kedy sa takmer každý akčný snímok tej doby strihal do mrte, s minimom charakterných poňatí a cieľom obohatiť kinematografiu. Akčný žáner je niečo, kde sa takéto veci nevedú, ale ak áno, potom sú z toho míľniky. Toto nieje ten prípad. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Předchozí díly se jaksi snažili tu a tam alespoň něco sdělit, tohle je prostě jen takové - někdo chce Callahana zabít, někoho (všechny) zabije Callahan, tu a tam vybublá nějaká dějová linie. Přesto je to vcelku obstojné rozloučení s nejdrsnějším a nejsvéhlavějším filmovým poldou. Mám hrozně rád scénu z věznice, kde si Callahan hraje na pošťáka. G'N'R docela trapní. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Jediný film zo série o Drsnom Harrym, kde si nezahral Albert Popwell. V predchádzajúcich filmoch stvárnil postupne postreleného bankového lupiča - Drsný Harry (1971), pasáka - Magnum Force (1973), Big Ed Mustafu - Násilník (1976) a Horacea Kinga - Náhly úder (1983). (tiradentes)
  • Když v únoru roku 1988 probíhaly postprodukční práce na snímku Bird (1988), Eastwoodovi lidé už v San Francisku a okolí natáčeli Sázku na smrt. (ClintEastwood)
  • Tento film byl pro skupinu herců, kteří v té době začínali svou kariéru, příležitostí předvést svůj talent. Mezi ně patří Patricia Clarkson, Liam Neeson či Jim Carrey. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama