Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Klamár, klamár stojí a padá len a len na Carreym a jeho komediálnom extempore a stáva sa tak ďalším z mnohých filmov zúfalo sa brodiacich v močiari priemernosti - čo mu možno uberá na hlbokomyseľnosti, ale rozhodne nie na zábavnosti. Carrey dokázal z inak prostého scenára vyťažiť maximum a umne balansuje na pomedzí vtipnosti a zvrátenosti, čomu môžeme vďačiť za mnohé podarené scénky a grimasy. Takže zatiaľ čo zamindrákovaní kritici všade na svete na film kydajú hnoj a tvária sa ktovieako inteligentne, my ostatný si ho môžme vychutnať bez väčších výčitiek svedomia. Vďakabohu za to! ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak... co mi tak běhalo celou dobu hlavou: je to americké, je to bláznivé, je to komedie, je tam carrey, jo dobrý, je skvělej, ale trochu to přehání, konec až moc sladkej, několik dobrejch fórků, ale taky dost slabších, které snad přijdou vtipný jen amíkům... dost přibarvený, ale jo... možná to bude znít jako klišé, ale film stojí a padá na hlavním hrdinovi... naštěstí jsem měl kliku a shlédnul to podruhé celé v originále, dejdar tomu fakt nesedí... suma za 60%. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tohle mi naposledy přišlo vtipné v rok vydání filmu. Od té doby kdy to někde mají pořád potřebu to pouštět dokola jsem to viděla asi ještě 5x a opravdu se mi zhnusil Jim Carrey a je mi jedno co mi na to kdo pak řekne ale shledávám jeho humor-TRAPNÝM,nudným,neskutečně NEINTELIGENTNÍM a vytrhání-vlasy-hodným...Nesnáším jeho komediální filmy a to není absolutně nic osobního. Kdyby mě někdo chtěl mučit tak mi pustí tohle,masku a CD Justina Biebera nebo Tokio Hotel a je po mě. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Výborně!!! Je pravdou, že Tom Shadyac točí bláznivé komedie, ale tato je podle mého názoru bezpochyby nejlepší. Zrovna tak si troufám říci, že Jim Carrey zde podává nejlépe bláznivý výkon, co kdy předvedl. Taková komedie, která si na nic nehraje a přitom je tak vynikající, až se tomu nechce věřit a především poukazuje, že každý lže a každá milosrdná lež není brána, jako lež, která ubližuje. Příkladem je toho Fletcher Reed. Mladý a úspěšný právník, jenž je divoký a lže. Lže v práci (tlustému chlápkovi řekne, že snad zhubnul a vypadá báječně) a bohužel lže i své rodině (svému synovi slíbí, že přijde ale nepřijde). Poté přijde zvrat, kdy si jeho syn přeje, aby jeho otec alespoň jeden den nelhal. A olalala chlapec netušil, co svým přáním způsobí. Fletcher začne mluvit pravdu. A bohužel zlou pravdu, která jen a jen ubližuje (tlustému chlápkovi řekne, ať už nežere, nebo ho trefí infarkt a ženě, která sedmkrát zahnula svému manželovi pomůže vyhrát soud, aby získala 11,5 milionů dollarů). Ale je to tak vtipná pravda, až jsem málem brečel smíchy. Lhář, lhář je založen především na výkonu Jima Carreyeho. Jeho grimasy jsou něcím naprosto nemožným. Nejde mi do hlavy, jak někdo může dělat takové znamenité ksichty a navíc má skvělé hlášky, což mně přivadí k vtipným dialogům. Jediné, co to trošku kazí je nesmyslný konec s letadlem a se schůdky k němu. Ale dejme tomu, je to bláznivá komedie. Třešničkou na dortu jsou potom titulky, ve kterých vidíme nepovedené záběry a to je teda taky neuvěřitelně vtipné. Po tomhle filmu sáhnu, až se budu někdy nudit, protože vím, že přesně tohle mně zabaví a zvedne náladu! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey ako komik isiel dost dlho mimo mna, to som vzdy mal radsej Benny Hilla, Laurela a Hardyho, pripadne dementne sandlerovky. No nic, scenar je kvalitny, je o slizkom pravnikovi, ktory musi 24 hodin hovorit len pravdu. A tato rola sadla presne Carrey-mu ako komikovi. jeho akrobacie /prdenie, hadzanie xichtikov, gulanie ocami ......./ su proste nezabudnutelne. 77 % ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Film je věnován herci Jasonu Bernardovi (Marshall Stevens), který zemřel dva dny před koncem natáčení na srdeční infarkt. (Varan)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama