Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

topi 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tom nehrál Jim Carrey a nepředváděl tak svoje neskutečné xichty a hlášky, byla by to docela obyčejná tuctová americká komedie. Carrey však svými obličeji a grimasy kraluje celému filmu a předvádí tak další ze svých šílených komediálních eskapád. Je to démon, (který ovšem dokáže zahrát i vážné a charakterní role, proto ho mám rád, je vskutku výborný herec). ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Lhář, lhář by byl jen obyčejnou komedií o tradičních hodnotách, kde pravidelně hraje jímavá hudba u rodinných scén, kdy se má člověk dojmout a člověk by u toho umíral. Naštěstí ale hraje hlavní roli Jim Carrey, který celý film přetáhne pod svůj diktát grimas, šíleného humoru a ze svého právníka udělá takového maniaka, že i závěrečná scéna na letišti vlastně dává smysl. Je fakt skvělý mít v rodinné komedii tak dobrýho herce, který umí i v hloupé scéně předávání dítěte dávat výrazem tváře najevo, jak je hlavní postava otrávená a co si myslí a tím pobavit i skeptičtější cyničtější diváky. Kdysi jsem film viděl s otřesným dabingem, kde někoho napadlo nahradit Carreyho hlas Dejdarem a už jsem neměl potřebu po příšerném dojmu vidět jinak obyčejnou komedii znova, naštěstí jsem po letech natrefil na originál a vše odpuštěno. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak... co mi tak běhalo celou dobu hlavou: je to americké, je to bláznivé, je to komedie, je tam carrey, jo dobrý, je skvělej, ale trochu to přehání, konec až moc sladkej, několik dobrejch fórků, ale taky dost slabších, které snad přijdou vtipný jen amíkům... dost přibarvený, ale jo... možná to bude znít jako klišé, ale film stojí a padá na hlavním hrdinovi... naštěstí jsem měl kliku a shlédnul to podruhé celé v originále, dejdar tomu fakt nesedí... suma za 60%. ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey předvádí neuvěřitelné grimasy a zvuky (nutno vidět v originále), to se mu musí nechat a některé pasáže jsou opravdu nápadité a vtipné (např: přelíčení u soudu). Jako celek se mi to však moc nepozdává: banální zápletka, kýčovitý závěr. To bych ostatně ještě přešel s ohledem na žánr, ale ten PATOS v rádoby dojemných situacích! Holt jiný, kraj jiný mrav, jak se říká, jenže těhle amerických rodinných komedií již mám dost.______Mnozí budou vědět, že do finální verze filmu se nevešla jedna kouzelná (bohužel vystřižená) scéna, což je škoda... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tohle mi naposledy přišlo vtipné v rok vydání filmu. Od té doby kdy to někde mají pořád potřebu to pouštět dokola jsem to viděla asi ještě 5x a opravdu se mi zhnusil Jim Carrey a je mi jedno co mi na to kdo pak řekne ale shledávám jeho humor-TRAPNÝM,nudným,neskutečně NEINTELIGENTNÍM a vytrhání-vlasy-hodným...Nesnáším jeho komediální filmy a to není absolutně nic osobního. Kdyby mě někdo chtěl mučit tak mi pustí tohle,masku a CD Justina Biebera nebo Tokio Hotel a je po mě. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Jim Carrey (Fletcher Reede) prozradil, že "útok pařátu" nevymyslel on, ale jeho otec, který ho jako malého takto strašil. (Elisebah)
  • Ve scéně na toaletách, kde si Fletcher Reede (Jim Carrey) „rozbíjí držku“ (dabing Martin Dejdar), případně „nakopává zadek“ (dabing Bohdan Tůma), lze vidět, že toaleta, do které strká hlavu a přivírá si ji prkýnkem, není keramická, ale pěnová. Zcela jasně je vidět, jak se mu pod hlavou mačká a prohýbá. (J.Cobra)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama