Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tato komedie je především známá jako film, v němž debutoval Jim Carrey, fenomém komediálního žánru počátku devadesátých let. K žánrovému zařazení komedie je ovšem nutné dodat přívlastek hororová - krvežíznivá upírka ze současného Los Angeles se zde totiž pokouší najít tři panice, jako ostatně každý rok, aby zůstala naživu a zachovala si mladistvý vzhled. Pokud se jí to nepodaří do Halloweenu, čeká ji jistá smrt. Hraběnku však trápí jeden problém: je už jí 400 let, a pokud chce stále vypadat jako mladice, musí mít do Halloweenu tři panice - zbývá již však jen týden. Posílá svého sluhu Sebastiana a další tři níže postavené upíry, aby ji kýženého panice našli. To však není v Los Angeles žádná hračka. I Marka souží menší trápení. Strašlivě touží po sexu s Robin, ta si ale dává na čas. Markovi potrhlí kamarádi Jamie a Russ jej přesvědčí, aby odjel do Hollywoodu a někoho tam sbalil, a tak se Mark seznamuje s hraběnkou, která je zde rovněž na lovu. Robin se bude divit… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Jima Carreyho a upíří komedie, tak by jste si tohle neměli nechat ujít. Přestože film není bůhvíjak skvělý najde se zde několik velice povedených momentů a slušných hereckých výkonů. Navíc je to další důkaz, že panictví je dost na obtíž a tak s tím koukejte něco udělat. Nebo se vám může stát, že se dostanete do hledáčku nažhavené upírky, což na jednu stranu může být skvělý zážitek, ale zaděláte si i na větší množství problémů. Myslím si, že tento snímek rozhodně není ztráta času, ale ani žádné velké terno, které bych si musel pouštět pořád dokola. Prostě takový normální průměr. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je borec, co prostě dodat. V tu dobu tenhle film patřil mezi jeho začáteční filmy a musim říct, že, i když nějácí lidé říkají, že v tomto filmu nedělal ještě ty svoje "magořiny" , tak i tak to byl výbornej film Jima Carreyho! Super příběh. Filmy s upírama mi nevadí, tak asi pro to se mi to taky líbilo.. Jen tak Dál Jime ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Mark Kendall právě zjistil, že žena, se kterou se spustil na jednu noc, straší na tomto světě už hezkých pár století.... První věta ve filmu zní - Vsávej ty ospalko, už se stmívá.......... Sehnat panice v jednadvacátém století je docela fuška - jeden se však najde. Mark Kendal ( Jim Carrey ) - ten s červenou kravatou - se po setkání z hraběnkou začíná měnit. Má raději krvavější maso, spí v bedně, je bledej, celou noc chodí po domě, začíná mu vadit světlo a není vidět v zrcadle. A Hraběnka ( Lauren Hutton ) má zase svoje problémy. CITÁT - Je mo 390 ( 400 ) let. Jsem tak stará, že už si nic nepamatuju........... Taneční kreace v 60 minutě, trvající skoro čtyři minuty je nádherná a povedená. Choreografii dělá Joanne Divito. Soutěž vyhrál Mark Kendal v převleku upíra, prosím potlesk....CITÁT - Ale já nemám žádný převlek........... Dějově asi 50 % a hudebně také. Hudba - John DuPrez. Ke konci to už bylo odfláknuté. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Carrey ve svých začátcích působil sice jako svěží vítr, ale hrál i v pěkných kravinách a tahle je jednou z nich. Hororové komedie nikdy nebyly můj top, buď tedy pořádný horor nebo pořádnou komedii, ale rozhodně ne mix obou těchto žánrů. Carreyho herecký projev zde není tolik expresivní jako v pozdějších letech. Z filmu číší naivita každým coulem, ale nakonec je to právě Carrey, jemuž vděčím za to, že se tato trapnost vůbec dala dodívat, ale už nikdy více. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako film dobrý, jako komedie výborný, jako horror škoda slov - což celkově dohromady dává lehce nadprůměrný zážitek, u kterého se i docela zasmějete. Líbil se mi hlavně ten sebeparodický upírský humor (když se např. dohadují, proč bude mít Carrey nejlepší rakev, nebo když si Carrey přes den doma dáchne v bedně na hadry). Párkrát jsem se zasmál nahlas, ale úsměv jsem měl na ksichtě takřka celej film a to se tak často nestává. Navíc jsem mohl opět ukojit svou úchylku po osmdesátých létech... Film má výbornou hudbu a i Carrey párkrát předvede něco ze svého pozdějšího repertoáru (např. když přijde navštívit svou holku do obchoďáku). Jako jednoduchá oddechovka dobrý film. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Skupina 3-Speed, která nazpívala úvodní píseň, si ve filmu dokonce zahrála cameo. Scény s ní však byly vystřiženy. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama