Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

swamp 

všechny recenze uživatele

"You went down thirty years ago, pal." Mám rád tyhle filmy o propojení několika časových paralel. Snímek Frequency mi přijde jako mix filmů Stay a The Butterfly effect..výborný mix. :) Dennis Quaid i Jim Caviezel (dnes znám jako James:)) jsou méně známé tváře, což celkovému příběhu jen nahrává do karet. Nic od nich nečekáte a dostanete toho dost. Zkrátka, pokud vás zajímá podobná tématika a jste ochotni povolit uzdu fantazii, Gregory Hoblit připravil snímek přesně dle vašeho gusta. "You just don't know it yet. I'm still here, Chief." ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

....je jeden z těch mála případů, kdy naprosto NIC neočekáváte a dostane se vám toho překvapivě DOST. Za " málo peněz hodně muziky " aneb, když se sejde neotřelý scénář, citlivé herecké výkony, ničím nerušící volně plynoucí režie.... Vypadá to hodně jednoduše, ale kolika snímkům se toto podaří ?! Škoda toho ( již mnohými zmiňovanému ) " americkému " ZÁVĚRU který, to co se zde dařilo tvůrcům 2/3 snímku budovat, pohřbívá kamsi do.... :o( Jak píší uživ. POMO či Douglas OTEVŘENĚJŠÍ, PESIMIČTĚJŠÍ, TEMNĚJŠÍ konec a neměl bych větších námitek. Přesto, ( pokud ) odhodíte stranou logiku a nebudete se rýpat v časových paradoxech, vás snímek pohltí svou atmosférou a získá si vás. Alespoň v mém případě tomu tak bylo. 85% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zajímavý Detektivní Sci-fi Thriller s docela originálním nápadem. Syn komunikuje v čase se zesnulým otcem a spolu se snaží napravit minulost. Mám velmi rád filmy s touto tématikou, a právě proto jsem si ho tolik užíval. Přiznávám, že jsou zde jisté paradoxy a časové nesrovnalosti. Logicky vše nezapadá dokonale do sebe, ale i tak je to vskutku solidní film, který si své hodnocení skutečně zaslouží, přes pozvolný začátek baví a člověk se k němu rád vrací. Navíc je mi docela blízké i herecké obsazení. Opravdu dobře odvedená práce po všech stránkách. 90% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Slavný Ray Bradbury ve své povídce "Burácení hromu" (doporučuji, skvělá věc) popisuje, jak turista z budoucnosti na jedné z výprav pravěkem, pořádané cestovní agenturou, vyšlápně jedním krokem z přísně vymezené zóny, omylem zašlápne pravěkého motýlka a nechtíc tak způsobí sled fatálních změn v událostech příštích. Zatímco Bradbury v problému ´časového paradoxu´ ctil i sebemenší organismus, aby jeho dílo mělo aspoň malinkatý nádech logiky, tvůrci Frekvence se s nějakou logikou neobtěžují vůbec. Stačí jedna vysílačka a míšení přítomnosti s minulostí, za asistence náhle se zhmotňujících předmětů a nápisů na stole, může začít. Dokonce i na oživlou mrtvolu dojde, no zkrátka srandy kopec. Tady jdou veškeré scifistické poučky o ´časovém paradoxu´a následném narušení časoprostoru stranou. Just fun. Jsou to příjemně strávené dvě hodinky, ale člověk by si u toho ukroutil hlavu :o) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úspěch tohoto filmu stojí za promakaným scénářem a na dvou vynikajících hereckých výkonech. Dlouho jsem neviděl takhle strhující krimi drama. Výtku mám vyloženě pouze k dosti nezáživnému začátku. Naštěstí netrval dlouho. Ve chvíli kdy se rozeběhla rádiová komunikace napříč časem, si mě snímek okamžitě získal. Atmosféra se po celou dobu správně stupňuje a napětí rozumně dávkuje. Děj je neskutečně originální a zápletka je jednoduše skvělá. Dokonce i závěr byl správně emotivní, přičemž nesklouzl někam do vod sentimentu. V daném desetiletí se zkrátka s dobrými sci-fi roztrhl pytel, a to pořádně velký pytel. Pozitivně oceňuji i to, že tvůrcům vyšly hrátky s časem. Je velmi častým jevem, že když se někdo rozhodne prolínat více časových rovin, tak to velmi snadno, rychle a spolehlivě domrví. Za mě slabších pět kusů. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Všechny události ze Světové série popisované ve filmu se skutečně staly. (HellFire)
  • Původně se měl snímek natočit již v roce 1997, přičemž byl do role Franka Sullivana obsazen Sylvester Stallone. Během sporu o honorář však od projektu odstoupil. (Terva)
  • V roku 1969 ide Frank Sullivan na motocykli bez helmy. V New Yorku platil od roku 1967 zákon, ktorý prikazoval jazdiť motorkárom s helmou. (megajalec)

Reklama

Reklama