Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskyti v okolí pouštního městečka Mesquito zmutují vlivem ilegálně skladovaného toxického odpadu v krvelačná monstra a zaútočí na starousedlíky. (choze)

Recenze (8)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch „zvířecích kousků“, který jsem vědomě dlouho přehlížel, přestože tento subžánr mám velice rád. O tomto filmu jsem totiž slýchával dost nelichotivé ohlasy, které se následně ukázali jako skutečně opodstatněné. Což je docela škoda, protože hororů o komárech – moskytech je jako šafránu. Já tyhle malé krvelačné bzučící mrchy v klasickém životě opravdu nesnáším, přesto jsem tak nějak doufal, že bych se v tomto případě mohl dočkat neoceněné béčkové podívané – no místo toho jsem dostal céčkový brak nejhlubšího zrna.   Velkou slabinou je samozřejmě samotný scénář, který nám vskutku moc hororové podívané nenabídne. Spíše se v něm kecá a kecá, tuna zbytečných dialogů je okořeněná o nějakou tu romantiku, pár rádoby akčnějších scén, další nudné tlachání a až úplně v pozadí jsou samotní komáři. Jejich gumová podoba je dost k smíchu (nebo k pláči), místy to spíš vypadá hrátky stínů se světlem, většina se odehrává v přítmí – to aby se co nejvíce eliminovali všechny nedostatky, nebo rovnou mimo záběr kamery. Navíc kdo by snad očekával nějaká přerostlá okřídlená monstra, tak ten ostrouhá, protože tihle povyrostli sotva o několik centimetrů.   Herecké výkony taky žádná sláva, přestože se tu objevilo pár známějších jmen. Herci a herečky však hráli tak, jak jim to dovoloval podprůměrně napsaný scénář. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Chcípněte, lemplové!" Ano, tak se na ně musí, na komáry! Tihle moskyti sice zmutovali jen do velikosti asi patnácti až dvaceti centimetrů, ale protože v množství je síla, tak napadeným chudákům není pomoci. Ještě že alespoň ví, koho napadnout. Pravda, občas se spletou a vysají nevinného, jinak ale umí přesně odhadnout, kdo je padouch. Pomocník šerifa Roy Boone vypadá jako rozumný člověk, ve skutečnosti se chová jako blb. Přenechali byste snad paralyzér zabijákům a sledovali padouchy, jak vás hodlají odprásknout, a při tom byste neměli ani pistoli? Ještě že má po ruce indiánskou chůvu, jinak už by to měl spočítané. Nechybí milostná romance přenesená sem z telenovely, sex v náznaku (jedna bradavka je krátce vidět z několika metrů), korupce (šerif spolupracuje s temnou stranou) a megapadouch Drake, co se o sebe bát nemusí. Naopak chybí dostatečné množství kvalitně udělaných moskytů (na placu se zdrží opravdu minimálně), gore (ty gumové mrtvoly jsou naprosto otřesné) a dechberoucí akce, nebo alespoň mrazivá atmosféra. Je to prostě srajda....1* dávám, už ani nevím za co. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo celkem to šlo. Pravda je ale ovšem taková že jsem čekal něco ve stylu Mosquito od Geryho Jonese. To znamená maximální blbost ale za to zábavnou. No blbost to je ale moc zábavná ne. Dost se tu kecá takže člověk se spíše nudí, navíc dialogy jsou na pomezí retardace. Herci mi přišly celkem v pohodě ono asi nebude nijak lehké hrát mezi gumovýma komárama. Navíc Napier je i v takovýhlech blbostech sympaťák. Komáři jak jsem řekl jsou dost gumový a když zaútočí tak je to zábavný. Je to takové horší béčko ale viděl jsem už horší komáří horory ale i lepší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No po pravde sem cekal slusnej beckovej zvireci horor ten nazev a ukazka z filmu slibovali vic nez snimek nabidnul je to celkem nuda jenom se zvani moc se nedeje utoku moskytu je minimum jako by tu byli spis dodatecne a nebyl to film o nich asi nebyli prachy na triky vylozena blbost to neni zkouknout to jde ale potencial kterej tenhle film mel vyuzit nebyl to ani zdaleka ne ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Už když se v úvodní scéně dělník dohlížející na nelegální skladování toxického odpadu ohnal rukou a zaklel "Ty moskyti", pohodlně jsem se uvelebil, očekávaje prvotřídní trashovou řachandu, ale chyba lávky. Čekal mě strašlivě nudný intersoňácký béčkový zvířecí horor "o zkáze zvané - moskyti" (toliko obal videokazety, kterou jsem zachránil z výprodejového koše ve videopůjčovně). Zmutovaní moskyti se zdají být dobrý nápad, ale faktem je, že tady moc strachu nenaženou. Zápletka s vyháněním starousedlíků teatrálním mafiánem (připomínajícím Dlouhána ze série PHANTASM) je sice klišé, ale měla potenciál, který tvůrci bohužel zahodili a k tomu film ulepili nechutnou romantickou limonádou a patetickými žvásty, nemluvě o tom, že hlavní hrdina je nesympatickej idiot. Celé to samozřejmě končí v doupěti moskytů, které hrdinové zapálí plamenometem, vyhodí do povětří a před výbuchem zpomaleně uskočí. Jak napsal jeden recenzent na IMDb: Ne zmutovaní moskyti, ale ten film sám z vás vysaje život. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama