Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoký, nelegální a samozřejmě velice populární závod napříč celou zemí. Co není zakázáno je povoleno a zákázáno není vůbec nic, včetně různých nečestných praktik a triků hodných spíše salóního kapsáře. Hlavním hrdinou je J.J. McClure (Burt Reynolds), závodník a dobrodruh, který nebude mít vítězství nijak snadné, pokud vůbec. V cestě mu stojí bláznivý Šejk (Jamie Farr), párek mladých koček z Lamborghini (Susan Anton, Catherine Bach) a mnohé další roztodivné existence.

Volné pokračování staršího stejnojmenného snímku téměř do detailu kopíruje původní linii příběhu, přestože eskapády jsou jiné. Tento film je poslední Frankieho filmovou rolí (objevil se již jen v několika TV projektech) a poslední rolí Deana Martina vůbec. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, které jsem měl vcelku rád když jsem býval malý. Po dalším shlédnutí mi to příjde jako pěkná kravina...i když ty auta jsou pěkný pořád to se musí uznat. Jinak ve filmu hraje opravdu hodně známých herců a mimo to se tam objeví jako arabský šejk starý známý Klinger z M.A.S.H.e...jeho postava mě velmi potěšila. Autoři spadají humorově do trapnosti a vyjímka je když se objeví opravdu slušný vtip. ale zase se o to víc cenní. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

70. léta + všechny největší hvězdy z té doby. To jsou přednosti tohoto filmu. Bohužel je to to jediné, co je na tomhle filmu zajímavé, zápletka nestojí za nic, dílčí vtípky taky vůbec nefungují. Paradoxně nejlepší je Jackie Chan (jak jinak než ve voze Mitsubishi v přiléhavé kombinéze s třídiamantovým logem), jehož postava je nejzajímavější, nejživotnější a nejlegračnější - a to mluví jen čínsky. I na nějaký ten (pravda, chabý) stunt dojde. Jeho závodní automobil, který dokáže bez nadsázky snad úplně všechno (včetně seskoku z letadla, triskového pohonu, létání - a dokonce funguje i jako ponorka) považuji za jedinou trochu zajímavou a zároveň vtipnou věc filmu. Ten zbytek už je jiná věc. Dvě hvězdy - jednu pro Jackieho Chana, druhou pro jeho Mitsubishi (a sexy sedmdesátkový soundtrack). ()

Reklama

JohnnyCinema odpad!

všechny recenze uživatele

Ze všech amerických bláznivých automobilových komedií má u mně tento film výjimečné postavení! Je totiž jediný, který jsem nezvládnul shlédnout až do konce! A to jsem se opravdu hodně snažil! Trapnost tohoto snímku dosáhla maxima mé tolerance. Ve srovnání s tímto filmem jsou snímky jako Tajný závod, Polda a bandita nebo Konvoj doslova drahokamy kinematografie! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela uvolněná atmosféra, kupa známých herců a zajímavá auta jsou k vidění v této celkem tradiční road komedii s prvky akce. Druhý Cannonball závod je zběsilou jízdou s malými zastávkami zapříčiněné mafiánským synem - ňoumou, který dluží peníze a tak mu nezbývá nic jiného než zajmout šejkova syna, který Cannonball závod pořádá a veze s sebou jeden milion dolarů. To se ale samozřejmě nelíbí závodníkům a tak se za šejka postaví a jeho svobodu vybojují. No a před touto zastávkou a po ní už jen sledujeme onen závod s předjížděním a honičkami policistů. Hudba: Al Capps. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +Telly Savalas, Jackie Chan a jeho auto, několik zábavných vtípků a situací -přehnaně praštěné postavy, na to jak je to krátké to občas nudí/// Ze začátku jsem si hodně těžko zvykal. Přišlo mě to docela nezáživné a občas trapné, ale musím přiznat, že zhruba od poloviny jsem se občas i bavil a párkrát se i zasmál. Některé vychytávky závodníků byly povedené. Snaha mafiánů byla směšně zábavná. No celé to bylo takové hodně střeštěné a na hranici 2,3 kvězdiček. Nakonec dám tu třetí, protože zábava převládla nad nudou./// Celkem 52%/// ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • V roce 1982, několik let před natočením tohoto filmu, se Burt Reynolds nechal slyšet, že již nikdy nebude hrát v žádném snímku s "automobilovými honičkami". (mi-ib)
  • Jill (Susan Anton) a Marcie (Catherine Bach) řídí ve filmu postupně čtyři různé vozy. Všechny čtyři mají pak různé způsoby otevírání dveří. (mi-ib)

Reklama

Reklama