Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justino odchází do důchodu poznamenán profesionální deformací, kterou jaksi absurdně přenáší do reálného života. Pracoval totiž jako puntillero na býčích zápasech - úkolem puntillera je dobíjet zraněné býky v aréně. Po vstupu do světa seniorů se musí potýkat s problémy, na které nebyl zvyklý, a tak vše řeší jako v aréně. Kdo se mu postaví do cesty, je zneškodněn stejně brutálně jako zraněný býk. Film byl zamýšlen jako první část trilogie Španělsko nahlížené zpoza dveří. Tato divoká komedie přistupuje k tématu býčích zápasů s notnou dávkou černého humoru, cynismu i vážnosti. Přestože jde o téměř nezávislou produkci, která vznikla s minimem finančních prostředků, na výsledku to není téměř poznat. (La Película)

(více)

Recenze (2)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborná černá komedie. Hlavní hrdina je ve dvaašedesáti poslán do předčasného důchodu a řeší dva velké problémy – nudu a nedostatek peněz. Ale třicet let práce puntillera mu přece může pomoci i v civilním životě, ne? Výborně vypointované gagy (vražda v metru, přiznání policistům, závěrečný masakr) a skvělý výkon představitele hlavní role z toho dělají velmi zábavnou podívanou. Film je černobílý s hrubším zrnem obrazu, což sice nevypadá vizuálně nejlépe, ale být třeba závěrečná jatka v barvě, tak by mi na nich možná nepřišlo nic k smíchu... ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Novodobá drsná groteska. Černobílá absurdita. Srozumitelná španělština. Dokonalý původní název: un asesino de la tercera edad. Někdo chodí na univerzitu třetího věku, někdo je raději vrahem třetího věku. ()

Reklama

Reklama