Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

choze 

všechny recenze uživatele

Tenhle film redefinuje pojem nenáročná zábava. Vlastně by na obalu měl mít napsáno Pro děti od tří do šesti let. Humor je veletrapný, akce jen pomálu, poněkud to zachraňují jen okouzlující chlapák Burt Reynolds, celkem zdařile se karikující Roger Moore a půvabný Charlieho andílek Farrah Fawcett. Jedna z prvních amerických produkcí v níž se objevil Jackie Chan. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

912. hodnocený film: Honba za vítězstvím a sposta kompromisů, které jsou patrné pro celou část filmu. Ano, máme tu plno nadupaných kár a pár filmových hvězd, ale autoři k nám byli dosti štědří a nakonec film nepůsobí vůbec dobře. Hodně prvoplánové, málo vtipné a přestu zábavné. Ani už nevím, proč bych měl tenhle film doporučit... 3* josu proto maximálním hodnocení, protože snad jen ta auta a duch osmdesátek vám může udělat dobře. Aha, už vím proč... :-) 3* ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Klasická velkolepá bláznivá závodní taškařice, jakých tu již bylo spoustu. Typicky pestré složení postav a strojů (Japonec s hypermoderním Subaru, šejk s Rolls-Roycem, Brit ála James Bond v Aston Martinu atd) zažívá ty nejbláznivější situace a my se u toho zlehka usmíváme, protože tady není čas se nudit a i když je to občas až přehnaně trapné, je to vlastně vtipné. No, celý film vlastně vypadá asi jako předešlá věta. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Závodní komedie, jež střídá silné a slabší momenty na úrovni klasického lehce buranského Burtova humoru. Skvělá hudba, nápadité obsazení a rozumná stopáž zesilují pozitivní dojmy a zaručí absenci nudy. Přesto je to celkově film pro chlapce do 12 let a milovníky aut. Burt chce vyhrát s kamarádem Cannonball a sežene k tomu super roštěnku, co jim ještě může stát v cestě - všichni co ho chtějí vyhrát taky!...60% ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

„Se zapnutými světly prosím“...“To bych na sebe upozornil “. V mojich merítkach fantastická komédia so všetkým čo k tomu patrí. Množstvo originálnych gagov a k tomu fantasticky hláškujúci Roger Moore. Neustále chvastajúci sa človek, ktorý sa hrá na Rogera Moora, ktorý to hrá na Jamesa Bonda. Vidieť sedieť v Aston Martine Bonda osobne, ktorý sa sám paroduje s takým nadhľadom (a kultivovanou eleganciou) je naozaj úžasné. V tomto filme nájdem toľko hlášok, ako sa na poriadnu komédiu patrí. Naozaj hľadám len veľmi ťažko negatíva tohto pohodového filmu. Ako jediné ma napadá azda pomalší rozbeh filmu ako už je v komentoch spomínané. Chvíľku mi predsa len trvalo kým som sa do toho dostal a začal som si film užívať každou sekundou. Čo dodať na záver? Pre mňa jasných 5* a miesto medzi mojimi obľúbenými komédiami. Napadá ma predsa len ešte jedna vec na záver...“Varuji vás já sem Roger Moore“...“Kto??“...“Roger Moore.“...BENG! :D:D ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Snímek měl být původně akční dobrodružnou podívanou se Stevem McQueenem v hlavní roli. Po McQueenově smrti byl obsazen Burt Reynolds a scénář byl přepsán na komedii. (Karlos80)
  • Postava Arthur J. Foyt, ktorú hrá Gerge Furth, má rovnaké iniciály ako legenda NASCAR Anthony Joseph Foyt. (Peter-1307)
  • Victor (Dom DeLuise) hovorí J.J. (Burt Reynolds), že je dobré, že majú na palube lekára, v prípade, ak by niekto dostal "bahennú horúčku". To je odkaz na ich spoločný film Poliš a bandita 2 (1980), v ktorom Dom hral doktora. (Peter-1307)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama