Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na oslavy 4. července přijíždí roku 1905 do Washingtonu starý náčelník Apačů Geronimo, aby se zde setkal s prezidentem. Potkává tu svého synovce, příslušníka americké armády, a vypráví mu svůj životní příběh.
Americký televizní film z roku 1993 se snaží o historickou věrnost při ztvárnění života slavného válečníka, a zároveň zde i pracuje s dobovou legendou o jeho údajné nezranitelnosti. (Ištván87)

(více)

Recenze (6)

sir-dave odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle není ani na nedělní odpoledne. To už se raději podívám na sto čtyřicátou epizodu Matlocka při návštěvě u babky. Občas to zavánělo Sandokanovskou teatrálností. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Průměrný western s neznámými tvářemi, které předvádějí jen průměrné výkony. Televiznost z tohoto příběhu doslova jen čiší. Snímek měl ve své době konkurenci v podobě filmu Geronimo: Americká legenda, což mu roli zcela jistě neusnadnilo, přesto se mohli tvůrci pokusit o lepší pojetí života legendárního náčelníka. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný western s neznámými tvářemi, které předvádějí přijatelné výkony. Nevím, jestli z toho čiší televiznost, ale rozhodně je to lepší než stejnojmenný film z roku 1993. Film chápe rozhořčení a boje indiánů, zároveň je ale nijak neidealizuje. Leckoho překvapí, že masakr Apačů Mexičany se zřejmě nezakládá na skutečnosti - viz příspěvek v české wikipedii, jehož autorem je zřejmě Pavel Mizera, odborník na Apače. Bojové a násilné scény, ztvárněné ve filmu, jsou kruté, bez příkras, realistické a naturalistické. Za mě 80 % a plnohodnotné čtyři hvězdičky. Geronimoooo!!! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Bílí se pořád jen vrtají v zemi !! Kéž by se tak otevřela a do jednoho je pohltila !!" - "Doufám, že to bude brzy.. Než vybijí všechnu zvěř.." ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama