Reklama

Reklama

Der Einstein des Sex

  • Německo Der Einstein des Sex - Leben und Werk des Dr. Magnus Hirschfeld (více)

Obsahy(1)

Einstein sexu, takovou přezdívku si vysloužil průkopník v oblasti sexuologie Magnus Hirschfeld (1868 – 1935). A tak také známý bojovník za práva homosexuálů a oceňovaný filmař Rosa von Praunheim (vl. jm. Holger Bernhard Bruno Mischwitzky) nazval jeho filmový životopis. Hirschfeld byl německý lékař a sexuolog židovského původu, vzdělaný též v několika dalších oborech. Založil v Berlíně sexuologický ústav a dodnes se používají některé jím zavedené pojmy. Stal se představitelem raného sexuálního reformismu a propagátorem tolerance k homosexuálům. Jeho motto znělo: „Durch Wissenschaft zur Gerechtigkeit“ („vědou ke spravedlnosti“). (Ony)

(více)

Recenze (4)

Ony 

všechny recenze uživatele

Liberté, égalité, fraternité, homosexualité! Musím říct, že něco takového jsem dosud neviděla. Viděla jsem sice řadu poctivých a uctivých biografií, několik snímků o homosexuálech, pár laciných erotických filmů a téměř všechny hry Járy Cimrmana, ale všechno dohromady? Nikdy. Respektive právě teď. Nechybí ani gore. A těch falů! Přestože je tenhle film zralý na FOD, může posloužit i jako spolehlivá didaktická pomůcka (potvrzeno sexuologem). Jsem nadšena. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* tak tenhle životopisný film bych doporučil maximálně otrlým divákům, kteří jsou zvídavý se něco dozvědět o výše uvedeném tématu. Obsahově je docela zajímavý a proto jsem ho zkusil i já. Avšak jeho umělecká hodnota je téměř nulová - je to čistý amatérismus, který nedosahuje ani průměrné televizní tvorby - hodně to připomíná Josefínu Mutzenbacher ;-). Možná v rukách zkušeného režiséra a více peněz by to mohlo přitáhnout a seznámit s historií (homo)sexuality více diváků, ale takhle opravdu ne. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Reklama

bllm 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film nejen z historického hlediska, ale hlavně pro jeho netradiční zpracování Tehdejší neveselá situace viděná s nadhledem a nebývalým humorem. Úžasná tetička a honící skříňka na kliku. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavý především z historického hlediska. Pojednává o doktoru Hirschfeldovi, který se koncem 19. stol. snažil bojovat proti zákonům zakazujícím homosexualitu, a to jak na poli vědeckém, tak i politickém. Založil první Ústav sexuálních věd, který vydržel až do doby nástupu Hitlera. ()

Galerie (3)

Související novinky

Psycho Film Praha 2009

Psycho Film Praha 2009

31.05.2009

„Psycho Film Praha“ je filmová přehlídka zaměřená na projekce filmů s tématy z oblasti psychiatrie, psychologie a sexuologie. 5. – 7. června 2009 se uskuteční už třetí ročník přehlídky, jehož zvolené… (více)

Reklama

Reklama