Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp

  • USA Ant-Man and the Wasp (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Filmový svět studia Marvel se rozrůstá o snímek Ant-Man a Wasp, který je novou kapitolou o superhrdinech, kteří se umějí zmenšovat. Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí nejen jako superhrdina, ale i otec. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek, naučit se bojovat po boku Wasp a pomoci jí odhalit tajemství z minulosti. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (685)

liskam 

všechny recenze uživatele

Film pro celou rodinu z dílny a světa Marvelu. Takhle nějak bych tento snímek charakterizoval jedné větě. Ant-man díky své minulosti a rodině je jasný tip pro takovýhle film, takže je naprosto logické, že toho filmaři využili a opět vytvořili něco co je jiné než strážci, avengeři, spidermani a další. Dobře se na film kouká a přestože to není žádná nabušená jízda drží si kvalitu a jako celek funguje. Teď když nad tím zpětně přemýšlím, bylo mi vlastně úplně fuk že hlavní záporné postavy vlastně nefungují, nebyl zde primární souboj dobrá a zla. Ale přežil, neublizovat hodným lidem a být se svými blízkými. A taková linka je vedena celým snímkem.. Za mě 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neviděli jste někdo náhodou chlapa, jak nese barák?" Já ho viděl. A taky jsem viděl mravence, sérum pravdy použité na idiota, dodávku v roli skateboardu, notebook představující autokino či proměnu angličáků v trhače asfaltu. To všechno mě bavilo, ale v kvantové fyzice mám drobné mezery, takže nemohu zcela docenit předpokládanou genialitu projektu a děj je vlastně pouze o tom, že se hledá máma. Sice poměrně zábavně, ale já jsem byl minulý týden docela hodný, takže jsem si zasloužil o trochu víc. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem lehce nadhodnotil, protože mi padla do noty, dvojku možná lehce podhodnotím, protože jsem se docela nudil. Tentokrát jsem měl pocit, že se na rodinnou podívanou tlačí až moc, fóry jsou až moc repetitivní a slabé a ty dvě slušné akční scény jsou na dvouhodinový film dost málo. Zároveň stále platí, že scénář nepřekvapí - vlastně mi celé to honění se za komponenty/laboratoří přišlo celkem nudné - a záporáci jsou nevýrazní. A Michelle Pffeifer se spíš ukáže, než že by něco zahrála, i Douglas je mdlý a tak opět boduje hlavně Peňa. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

O nejlepší marvelovku se zdaleka nejedná. Ant-Man a Wasp se dokonce dají zařadit do té slabší půlky (což je v rámci filmů pořád nadprůměr, ale v MCU je standard nastaven výše). První díl tedy překonán není (před projekcí jsem si ho pouštěl znovu, takže čerstvě vím, s čím porovnávám), i když druhá polovina filmu byla rovnocenným následníkem originu a v mnohém ho i předčila. Hlavním problémem je fakt, že Ghost, ač má naprosto skvělé schopnosti a kostým, je zoufale nevýrazná, a kromě toho, že zatápí hlavním hrdinům (důvod má poměrně logický), je vám i přes svou minulost naprosto ukradená. Goggins už je na tom trochu lépe, ale žádná hitparáda to není. Záporáci šli tedy s kvalitou (po Thanosovi a Killmongerovi) jednoznačně dolů, a za týden si na ně zřejmě ani nevzpomenete. Trochu problematický je navíc i fakt, že začátek nemá potřebnou plynulost a z hlediska filmařského spadá prakticky do průměru. O hudbě se kromě hlavní melodie snad ani nebudeme bavit, protože se jedná o aspekt, se kterým Marvel dlouhodobě bojuje... Najde se zde několik skvělých scén (opět skvělý mladý Hank + Janet, vloupačka s dcerou, scény ve škole), ale ty průměrné převažují. Kvalita se rapidně zvýší až u Baby Jagy, potažmo scénou se sérem pravdy. Celkově pak vyčnívá hlavně partička kolem Peňi, která je fantastická a dostává adekvátní prostor na to, aby se mohla předvést v plné parádě. Právě tady se dočkáte něčeho, na co budete moc rádi vzpomínat, a k čemu se jistě budete chtít vracet. Kvantové říše jsme mohli dostat mnohem více, ale co se dá dělat. Zřejmě na to prostor nebyl, nebo tvůrci nevěděli, s čím přesně pracovat, když by se na tento problém měli nějak více zaměřit. Každopádně je možné, že se „něčeho“ ještě dočkáme ve čtvrtých Avengers (viz. potitulkové scény). Obecně příběh cílí hlavně na rodinu a rozkol hrdinů po Civil War, což funguje nadmíru skvěle. Rovnou vám řeknu, že Captain Marvel tady nemáte ani v nejmenším očekávat. Ant-Mana v její sólovce možná ano, ale to je krajně nejisté a neodvažuji se to odhadovat. Zklamaný tedy nejsem, ale čekal jsem po "nařachaných" trailerech něco více. Před CSFD víkendem 4 hvězdičky (70%), ale ke třem to není zase daleko... Posléze jdu níže. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Milé a väčšinou aj dosť zábavné, ideálne letné pukance. Poteší, keď marvelovka nie je o vybuchujúcich planétach, ale o záchrane mamky. Evanjelička Lilly si to dosť kradne pre seba, Paul Rudd je v podstate komický sidekick... ktorý má ešte ďalších komických sidekickov. "Bežiaci vtip" o sére pravdy vládne, takisto digitálne omladená Pfeifferka. Občas nejaký vtip nevyznie a prospel by tomu ostrejší zloduch, ale inak to má šmrnc, spokojnosť. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (43)

  • Evangeline Lilly sa priznala, že do filmu ju zlákal hlavne kostým Wasp. Podieľala sa aj na vymýšľaní jeho konečnej podoby. (krasomama)
  • Poprvé se Wasp objevila v komiksu „Tales to Astonish #44“ z června 1963. (Brydnis)
  • Po 10 letech od prvního filmu Marvel Cinematic Universe se na filmová plátna konečně dostali všichni členové prvních komiksových Avengers („Avengers #1“ z roku 1963). Těmi tenkrát byli Iron Man, Thor, Hulk, Ant-Man a Wasp. Pokud tedy nepočítáme malé cameo původní Wasp ve filmu Ant-Man (2015) v podobě flashbacku. Tenkrát se jednalo o skutečnou původní Wasp z komiksů – Janet van Dyne (Hayley Lovitt). Novou Wasp v tomto filmu reprezentuje její dcera Hope van Dyne (Evangeline Lilly). I ta se později v komiksech objevila jako Wasp, stejně tak jako i nevlastní dcera Janet, Nadia van Dyne. (Tashi)

Související novinky

Kit Harington míří mezi Eternals

Kit Harington míří mezi Eternals

24.08.2019

V Kalifornii v těchto dnech probíhá D23 Expo, takový malý Comic-Con studia Disney, a tak není divu, že internet zaplavují informace týkající se nové streamovací služby, Star Wars a samozřejmě Marvelu… (více)

Venom díky Číně předčí Spider-Mana

Venom díky Číně předčí Spider-Mana

10.11.2018

Fanoušci filmového Venoma si asi můžou začít mnout ruce. Zdá se, že studio Sony totiž po nečekaném úspěchu hláskujícího antihrdiny s tváří Toma Hardyho (Dunkirk) oznámí pokračování každým dnem.… (více)

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama