Reklama

Reklama

Police Story 3

  • Hongkong Jing cha gu shi III: Chao ji jing cha (více)
Trailer

Nejlepší hongkongský policajt je vyslán do Číny s úkolem zneškodnit drogového magnáta. Aby se dostal až k němu, musí pomoci jeho bratrovi uprchnout z pracovního tábora, získat si jeho důvěru a proniknout tak do organizace. V celé akci mu pomáhá půvabná čínská agentka. Nešťastnou náhodou je ale jejich utajení prozrazeno. Z už tak dost nebezpečného úkolu se stává boj o život. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně ta akční krimi, na kterou mnozí z nás na počátku devadesátých let tak rádi koukali. Bouraj tu auta, mlátěj se tu lidi, vybuchuje všechno možné, na jedoucím vlaku se přeskakuje z vagónu na vagón, střílí se tu z kdečeho (od pušek, přes kulomety až po panceřové pěsti), jen tu jen jeden malý rozdíl - hlavním hrdinou tu není nabouchaný, drsný svalovec Arnold, Sylvester, Dolph, Jean-Claude nebo Steven, ale malý, nervózní a roztěkaný týpek jakoby od vás ze sousedství. Líbilo se mi to mnohem více než dvojka, je tu ještě méně humoru (ale když už na něj dojde, stojí za to), více akce, vynikající Jackie Chan (dokonce tady hraje), ale ještě mnohem lepší Michelle Yeoh, ta co tady předvádí, to se jen tak nevidí. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Zakončení trilogie je doslova famózní. Vtipy jsou vtipné, akce je vymazlená a kaskadérské kousky neuvěřitelné. Jackie Chan ve své vrcholné formě a skvělá MIchelle Yeoh. Tomuhle filmu patří pět hvězdiček a přes to nejede vlak....jen by mě zajímalo jak by vypadal film kdyby se místo Michelle Yeoh k filmu připojil Jet Li. To by nejspíš pět hvězd nestačilo ale to je bohužel jen fantazie ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Možno jediný Chanov film, popri ktorom pociťujem mierne podhodnotenie jeho bláznivého počinu. Zväčša ma len ťažko niečo zaujme väčšmi, skôr prostý opak. Kaskadérske kúsky sú zhutnené v akomsi koktejli odľahčenosti a svižnej akcie. Je to opäť raz uletené a nijak zvlášť zaujímavé akčné béčko, ale neberie sa ani trochu vážne a strieľa nápaditosťou voči bežným vzťahovým dišputám a pridáva ústrednej dvojici fakt maximálne prehnané nezrovnalosti nie z obývačkovej miestnosti, ale priamo počas odstráňovacej akcie drogového magnátu. Tá absurdnosť vanie zo všetkých strán. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Završení skvělé komediálně-akční trilogie Police Story se nese v duchu multikulturalismu a ze všech tří dílů je rozhodně nejchytřejší (a nejakčnější). Oblíbená postava superpoldy Chia Chua se tentokrát promění v doslova "interasijského" vyslance míru a spravedlnosti, neboť je v rámci mezinárodního případu nucen spolupracovat s čínskou policií, zejména tedy se speciálně vyškolenou soudružkou v podání "beautiful but lethal" Michelle Yeoh a procestovat s ní podstatnou část východní Asie. Tato kooperace tak jistým způsobem předznamenává pozdější předání HK pod čínská křídla, což je ostatně trefně okomentováno v nádherně fyzickém a bravurním závěru filmu... ;) Z Hong Kongu, který pochopitelně neřekl poslední slovo, se dění rychle přesouvá do Čínské lidové republiky, kterážto vakace se skrze jemné postrky a postoje hrdinů stane příležitostí pro konfrontaci kultury "pozápadnělého" Hong Kongu s kulturou komunistickou na satirické (konzumace zvířat, policejní praktiky), ale i komické úrovni (Coca-Cola, zvířecí kung fu pózy). Později se dění přesune ještě na malajsko-kambodžské hranice, kde se odehraje nádherně výbušná akční scéna v rambovském duchu a nakonec přijde samotná Malajsie, přičemž snad nemusím připomínat, že stejně jako při návštěvě Číny je malajský úsek prošpikován mnoha skrytými kulturně/politickými narážkami. A další úroveň kulturní liberalizace je nastavena ještě makrodetailem, který se hadovitě proplétá akčními scénami - jak je v HK dobrým dobrým zvykem, jejich koncepce i vzhled frekventovaně skládá nezastíraný hold známým hollywoodských trhákům (minimálně v angažovanosti kaskadérů své mentory převyšují). Toliko k nejdůležitějšímu z mých vágních postřehů, které se otírají o interpretaci obsahu. Samo sebou, trojka PS má i nepřehlédnutelné klady po stránce formální (mistrovské tempo, rytmus střihu, načasování scén, režii obecně), ale ve své podstatě jsou tyto dílčí aspekty "pouze" utvrzením pozitiv z předchozích dílů a nepovažuji je proto za nutné dále pitvat. Kdybych měl své dojmy shrnou do jedné věty, zněla by, velmi zhruba, takto: Ani v nejmenším jsem nečekal, že to bude tak super! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Zatím předstírej, že házíš granáty !! Říkám předstírej !!" - "Nerozuměla sem.." ;) Každý ze tří filmů série Police Story je ve své podstatě úplně jiný, všechny si drží svoji laťku kvality neskutečně vysoko.. Jackieho mám opravdu rád, ale v případě tohoto filmu neskutečně oceňuji přidělení parťačky v podobě Michelle Yeoh, která dodala Police Story na zajímavosti i a zejména na zábavnosti, protože obzvláště jejich vzájemné popichování, ačkoliv cítíme i značný respekt obou vůči tomu druhému, patří k ozdobám toho hongkongského snímku, který jednoduše ze všech tří kousků co do komediálnosti vítězí na celé čáře.. Je jisté, že Jackie je jen jeden, ale Michelle Yeoh se mu zde stala opravdu velmi rovnocenným spoluhráčem.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení scény, kde hlavní hrdina visí na straně vagónu, byl Jackie Chan zasažen boční stranou helikoptéry. (SG-1)
  • Když se poprvé setká Panter se Chaibatem, hraje Chaibat hru "Streets of Rage". (SG-1)

Reklama

Reklama