Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ka-Kui Chan(v českom preklade Jackie) sa vracia v americkej koprodukcii a to je chyba. Ak by to nepatrilo do série Police Story tak by som dal možno za 3* ale takto to je na čisté 2*. Klišé sa ťahalo celým dejom. Bolo tam cítiť americký heroizmus, ktorý sa mi sem vôbec nehodil. A ani tá akcia nebola, čo to bývalo. Najslabší diel z celej série a ak sa vynechá, tak sa nič nestane. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Perfektni akcni komedie s Jackiem Chanem, asi nejlepsi co sem zatim od nej videl. Film je vtipny, ma chytlavy dej - tajny agent James"Jackie"Bond se pousti do sve prvni velke akce a my muzeme sledovat jak si povede. Opravdu nektere sceny sou velice vtipne a Jackie tu mohl naplno predvest svuj styl - akce-komika a opravdu se mu to povedlo. Choreografie bojovych scen je bajecna - treba scena se Staflema vyrazi dech, co vsechno je Jackie schopen udelat, a tradicne jeho kaskaderske kousky nadchnou a clovek si jen rika, kolik ma tento cinan zivotu. Navic tu Jackie predvadi i pomerne slusny herecky vykon, takze clovek neni zvedavy jen na jeho akcni sceny ale i na jeho herecky projev. Tohle vse je zasazene na velice exkluzivni mista - Ukrajinu, Rusko a Australii, hlavne ta Australie potesi oko divaka a pockejte si na akvariovou scenu, to je teprve neco. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Jackie ma nesmiernny pohybovy talent a je v podstate aj dobrym komikom. Akonahle je vsak obsadeny do seriozne tvariaceho sa filmu, je to bieda. A ked sa este k tomu prida fakt, ze ten film sa skutocne len tvari byt seriozny, vysledok je tu. Okrem dvoch troch v celku zaujimavych scen a jednej skvelej rebrikovej sceny tento film nema co ponuknut. Jackie to jednoducho vie lepsie. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Snad nejzábavnější ze všech Jackieho filmů. Při scénách pod vodou jsem se řezal smíchy. První polovina je docela trapná a Jackie na sněhu není moc přesvědčivý ani po jeho osvědčených stránkách. Potom se to ale rozjede a Jackie dokazuje že umí. Jen pár toporných herců dál kazí dojem a připomíná ten trapnější začátek. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek Jackieho Chana ve spolupráci s Amerikou hodně připomíná bondovku, což snad každého napadne už při scéně lyžařské honičky v horách a komu ne, později mu přímo napoví samotný Jackie. Děj je typicky velmi zkratkovitý a rychlý, ale očekávané bojové scény svým švihem a vsazeným humorem opět nezklamou. V Hongkongu je film veden jako čtvrtý snímek série po světě uvedené pod názvem ´Police Story´ a je na něm vidět ohromný posun. Tvůrci to natočili s ohledem pro světové diváky, takže proto je ve vyznění vidět ten markantní rozdíl. Ryzí HK styl to tedy úplně není, ale to neznamená, že by byl snímek nějak špatný. Naopak. Tohle je klasický Jackie Chan film, jen tak trochu po Hallywoodsku. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Při závěrečné scéně v obřím akváriu se inspektor Chan Ka Kui (Jackie Chan) úplně promočený snaží dostat ven. Když se mu to podaří a vyběhne ven, je ale v dalším střihu úplně suchý. (Jizni Tlapa)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v zasněženém Rusku, jsou na sjezdovce azbukou psané napisy „Uwaga“. To ale v ruštině nic neznamená. Je to polsky „Pozor“. Rusky by to správně bylo „Внимание“. (prudus)
  • Drvivá väčšina áut použitá vo filme pochádza z tovární Mitsubishi Motors Company, či už typy Diamant, Galant a Lancer. Na konci sú videť aj GTO Twin Turbo convertible (3000GT VR-4 Spyder). Taktiež je tu zopár vozidiel Hyundai, z ktorých niektoré boli vyrobené v závodoch Mitsubishi. (Peter-1307)

Reklama

Reklama