Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tat Fung (Jackie Chan) jako právě vyškolený člen policejní zásahové jednotky se stará o svého 30ti letého, mentálně zaostáleho bratra Do-do (Sammo Hung Kam-Bo). Jednoho dne obklíčí policejní jednotka dům místní mafie, ale jeden člen mafie jim s brašnou plnou kradených šperků z domu unikne. V té samé době si Jackieho retardovaný bratr hraje se svými kamarády na lupiče a zloděje a shodnou náhod se s pistolí-hračkou dostane tváří v tvář právě utíkajícímu členu mafie. Ten se ho lekne, odhodí tašku a uteče. Následně se Do-do stává cílem jak mafie, tak policie (na které se mezitím sám přihlásil okradený mafián, protože mu jeho gang hrozí smrtí kvůli šperkům). Tuto zapeklitou situaci musí Tat Fung vyřešit na vlastní pěst za pomoci svých kolegů z policejní školy. (T-enter)

(více)

Recenze (35)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film neví co chce být. Drama? Komedie? Akční? Tak sesmolil všechno dohromady, myslím že to funguje jen je to takový mišmaš. Co mě překvapilo je to že film nemá tíměř příběh. 50 minut jde film odnikuď nikam. Celou dobu sledujeme Doda, což je bratr Jackieho Chana a je postižený. No a dostane se mu do ruky plno zlata. Jackie se tu moc nepředvede, akce je tu málo a když nastane tak je to spíše střílení. Film se mi líbil, humor funguje byl jsem spokojen. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 85 (Jackie hrál v 5 filmech) byl Jackie už tolik pokopaný že v tomto filmu už moc kung fu není. Film je trošku netradiční, kdy po sérii zmatků, které způsobuje Jackieho mentálně zaostalý bratr vše konečně vyvrcholí pořádnou akcí. Chápu že Jackie nemůže točit jen bojovky. Nakonec z toho mála co tady předvádí se zde nachází velice povedený souboj s jedním členem gangu asi 10 minut před koncem. Ten rozhodně stojí za povšimnutí. ()

Reklama

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Režie Sammo Hunga Jackieho filmům moc nesvědčí. Děj se pokouší být vážnější a drsnější a moc mu to nejde. Naštěstí to tentokrát nedopadlo jako Island of Fire, který je skutečně hodně nezvládnutý, takže se to dokoukat dá. Přesto jeden z nejhorších filmů s Jakie Chanem. Závěrečná akce je moc brutální, zabíjení jak střelbou tak bojem na blízko k Jackiemu prostě nesedí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, Jackie a Sammo Hung asi fakt chtěli zkusit trošku něco jiného, než jsme od nich zvyklí, ale musím říct, že se jim to i docela povedlo. Je tu mnohem méně akce, v podstatě k ní dojde až na konci, první půlka je místy až dojemná, ale to vůbec není nijak na škodu. Sammo Hung jako Do-Do je roztomilej, humornej, ale hlavně dost dobrej. Abych pravdu řekl, zdejší příspěvky mě od filmu dost odrazovaly, ještě že jsem na ně ale nedal. Docela milý film, který z Jackieho filmografie trochu vybočuje. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí filmu je asi väčšina divákov zaskočená. Réžia Sammo Hung a nemá tu jedinú akčnú scéna a navyše hrá postihnutého muža s inteligenciou dieťaťa. Jackie Chan sa síce mláti, ale srandy si pri tom moc neužijeme a navyše pri tom dosť tečie krv. Veľmi zaujímavý pokus o nezaškatuľkovanie sa, ktorý ale nemal veľkú šancu na úspech. Odporúčam hlavne neprajníkom, ktorí tvrdia o vyššie spomínaných tvrdia, že nevedia hrať. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • V japonském sestřihu filmu zazní dvě písně „China Blue“ a „Tokyo Saturday Night“, které nazpíval Jackie Chan v japonštině. (Rominator)
  • Policista, který vejde bez klepání do Wongovy (Melvin Wong) kanceláře, je ve skutečnosti bratr Samma Hunga. (Raztubyl)

Reklama

Reklama