Reklama

Reklama

Pomsta tygra

Trailer

Obsahy(1)

Ho-Yuen (Jackie Chan) se vydává pomstít svého učitele, který byl zabit při neférovém souboji mistrem klanu Trpělivosti. Po letech vraha najde, ten ale svého činu lituje a Ho-Yuen je zlákán gangem Weie na cestu loupeží a vražďění. Jejich posledním vzdorem je onen klan Trpělivosti a Ho-Yuen má příležitost vyřídit si staré účty. Před tím ale bude muset rozeznat dobro od zla... (predators)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dokonalý kousek klasického hongkongského filmu ještě nezkaženého Hollywoodem, to jest atrakce před narací. Všemu dominují klany, copy, hanfu (tradiční čínské oblečení) a kung fu. Kung fu boj zde ještě nevypadá jako plynulý film, ale jako rychle se střídající diapozitivy v neměnném rytmu "noha raz, ruka dva, loket tři". Úvodní titulky jsou geniální - hotový arkádový Mortal Kombat, Kung-Fu Master a Street Fighter dohromady. Uříznutá noha také není k zahození, proto se také schraňuje v truhle, že. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Hodně filmů s námětem starým kung-fu jsou si dost podobné a s jejich přibývajícím množstvím je docela složité, vymyslet nějaký inovativní příběh. A právě v tom je kámen úrazu Pomsty tygra. Na to kolik zvratů se zde odehrává, je film až neuvěřitelně krátký a v některých momentech jsem ztrácel o celém ději přehled. Naštěstí na konci všechno pochopíte a možná se vám i zalíbí průměrné souboje. Kdo už viděl minimálně 40 filmů Jackieho Chana, tak ho nic nepřekvapí a možná i vás ostatní:-)35% ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Pokud šlo o stejnou verzi, tak ten dubing není italský, ale španělský. Titulky jsem k tomu měl dokonce český, takže jsem těm zvratům rozuměl. Souboje občas docela ušly, ale i když má film jen hoďku a čtvrt, tak jsem se většinu času dost nudil. Příběh sice není tak strašně hloupý, jak vypadá na první pohled, ale vůbec mě nechytl a bylo mi naprosto ukradený, co se komu stane. Navíc je naprosto vynechána tradiční tréninková pasáž, což je opravdová anomálie v těchto filmech, ve kterých jde jen o pomstu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pomsta tygra bola natocena pred Majstrovym synom, takze neocakavajte ziadny humor. Film ponuka dva klady. Zapletku so zaujimavym vyvojom postav. Hlavny zaporak sa polepsi a hlavneho hrdinu zblbnu, takze zacne pachat nespravne ciny. Bohuzial Lo Wei to nedokazal poriadne podat a tak je film strasne skratkovity, casto som mal pocit jak keby vo filme chybali desiatky minut dôleziteho vyvoja. Postavy sa menia zo sceny na scenu. Je to strasne divne a dramaticka stranka nefunguje. Hudba je casto nevhodne pouzita. Cele to casto pôsobi amatersky. Druhym kladom su solidne bitky. Väcsinou sice maju jednoduchsiu choreografiu, ale aspon je poriadne dynamicka. Vrcholom je ale kvalitne finale v ktorom Jackie vyuziva v bitke barlu. Aspon kvôli nemu sa vyplati film raz vidiet. Najmä v dnesnej dobe, ked je uz Jackie prilis stary na to, aby predviedol aspon takto kvalitne bitky. 4/10. edit 2021. Tak asi som prvýkrát fakt videl tú o 20 minút zostrihanú verziu, lebo som si tentoraz pustil 97 minútový remaster a už to vôbec nepôsobilo tak chaoticky a dej dával zmysel. Síce to stále nie je nejak extra strhujúce, ale už je to v pohode a fakt sa mi páči to, že hlavný hrdina na konci spojí sily so záporákom, ktorému sa chcel na začiatku pomstiť. Taký zvrat si u žiadneho iného kung-fu nevybavujem. Škoda len, že je to celý čas na vážno. Pár Jackieho vtipov by filmu pomohlo. Takisto sa mi zdalo, že je tam viac bitiek ako v tej zostrihanej verzii a aj keď sa nechytajú na Jackieho neskoršie filmy, tak som s nimi spokojný. Plus ten remasterovaný obraz vyzerá parádne. jak nový film. Takže na ten v pohode pozerateľný priemer sa film bez problémov vyškriabal. 5/10. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Oldskool jak vyšije, z dob kdy byl Jackie v titulcích ještě jako Jacky. Dragon Fist neobsahuje vůbec žádný Jackieho srandičky, je to zachmuřený mstitelský fim. Naprostá bomba je scéna, kdy Jackie v návalu vzteku, ubije k smrti pěstmi jednoho ze záporáků, který vůbec nedostane šanci na protiúder. To je pohled za všechny prachy. Jinak, ale průměr. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Jako instruktor bojových umění na filmu pracoval Jackie Chan, v úvodních titulcích uvedený pod jménem Jacky Chan. (Rominator)
  • Film byl natočen v roce 1987, protože však studio Lo Wei Motion Picture Company nemělo dostatek peněz, byl uložen do trezoru. Po úspěchu filmu Mistrův syn (1978) však byl urychleně uveden do kin. (Raztubyl)

Reklama

Reklama