Reklama

Reklama

Mise moci

  • Česko Bláznivé poslání (více)

Obsahy(1)

Kapitán čínské armády si najme ty největší grázly podsvětí a s jejich pomocí se vydává získat zpět ukradené peníze a osvobodit rukojmí. Vše jde podle plánu dokud komando nepadne do léčky - kapitán je zabit a zbytek týmu uvězněn. Naštěstí se v okolí potlouká mladý podvodníček Jackie Chan... (cubajz)

Recenze (15)

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, kterému dáte buď odpad nebo pět hvězdiček, podle toho, jak ráno vstanete. Film, jehož kvalita spočívá v nekvalitě. Těště se na plejádu kostýmů a nejlepčejší só scény ve strašidelným domě! Jedno z nejšílenějších (a svým způsobem i nejvtipnějších) béček, které jsem ve své divácké zkušenosti zažila. Nacisti. Skotové. Duchové. Amazonky. Číňané. Japonci. Válka. Červené kozačky. Láska. Nenávist. Peníze. Nesmyslné střihy před dokončením replik. Matematika tentokrát jen pro zdatné počtáře: (Battle Big Brawl + Indiana Jones + Xena + 3 veteráni + Poslední kondor + Nebojsa + ulítké komedie s Piérre Richardem + Sedm statečných + Rambo) Joko motto snímku lze chápat repliku JCH: "Hey that's good! I'd rather have the money than my life!" Tento film je misí jen pro vivolené, kteří si jej však budou neskutečně užívat. Ostatní zemřou v kaluži krve. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hongkongská akčná splácanina, ktorej mottom je "nadrbte tam všetko". Hneď skraja v muzikálovej scéne napochoduje vodník do reštiky, všetko tam vyžerie, potom kúpi za veľké lóve od černocha búchačku a zdrhne bez platenia. Poltucet šikmookých špinavcov je najatých aby oslobodili nejakých rukojemníkov či-čo a tak pochodujú krajinou a bojujú s divokými amazonkami ktorým vládne nejaký slizký mafiózo. Je tu aj scéna ako z Bennyho Hilla so zrýchlene tancujúcimi škótmi a komediálne eskapády vrcholia rýdzo trápnou scénou v strašidelnom dome kde ruky rukaté mávajú spod stola a podávajú toaletný papier. Občas sa na scéne náhodne objavuje Jackie Chan aby predviedol svoje hogo fogo kúsky a po tom čo väčšina hrdinov v závere debilne hromadne melodramaticky skape, je to práve on kto zvedie finálovú bitku so zloduchom. Teda až po tom čo guľometom postrieľa armádu postapokalyptických nacistov. Kung-fu bondáž farebnými stuhami, bum bum prásk, červené kozačky a guľa na reťazi škóta v brnení, chápete? Občas sranda, občas trapas, dohromady priemerné šialenstvo. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem fakt nečekal. Pořídil jsem si to jako součást Jackie Chan collection. Pominu-li to, že se v tomhle filmu Chan objeví tak na 20 minut, přesně to splňuje mé představy o HK produkci. Jo, děj ten film nějaký má, ale ten není vůbec podstatný, jen to prostě trochu drží pohromadě. Ale jinak tenhle film nakousává takřka všechny filmové žánry - je postupně akční, kung-fu, historický, komediální, groteskní, hororový, parodický, válečný a já nevím jaký ještě. To by samo o sobě mohlo odrazovat, ale je to třeskutá sranda, která vážně pobaví. Groteskní přestřelka a zrychlená honička vojenskými auty je super, nejlépe zvládnutá je část odehrávající se v domě duchů, to je nepřetržitá záplava gagů. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

naprosto šílená čínská komedie, snažící se chvilku tvářit jako akční gangstnerka, pak horor a ke konci jako válečný film. Potkáte bandu podvodníčků, gang feministek, upíry, strašidla a úplně nakonec vás dorazí hajlující japonci a bojovníci silnic ála Šílený Max s hákovými kříži na kapotách - úlet a pěkná pitomost, ale dost jsem se u toho nasmál:) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ach, ta nostalgie! Film Fantasy Mission Force mi dal zavzpomínat na dny ztraceného mládí, na jednu dětskou hru. Jistě ji znáte. Vezmete proužek papíru, napíšete naň slovo, přehnutím ho skryjete, pošlete sousedovi, ten napíše další slovo a tak dále... Nakonec vznikne třebas věta: "Maskovaný | nacista | z auta | plácá | mečem | číňana | v kiltu." A právě tato věta se objevila ve scénáři k tomuto hongkongskému akčňáku. I spousta jiných musela vzniknout touto metodou. Poslepovat z nich smysluplný děj jeví se věru jako nadlidský výkon. Scénárista, i přes to, že pátral po inspiraci v nacismu, nadčlověkem nebyl. Béčkový scénář žádá si i další béčkové propriety - strašlivé zvukové i vizuální efekty a obludně líčení i hrající herci, jejichž výkon podtrhuje opruzný český dabing. Od totálního odpadu film zachraňuje jen pár komických momentů a pohybový talent Jackieho Chana. Téměř odpad. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Filmaře trápil nedostatek kostýmů, takže brali vše co bylo po ruce - ve filmu uvidíte například gladiátora, samuraje, upíra... (cubajz)
  • Mise moci je první asijský film, v němž Jackieho vidíme střílet ze zbraně. (Rominator)

Reklama

Reklama