Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřekonatelný Jackie Chan tentokrát jako automechanik a skvělý řidič, který se po dokončení školy v Japonsku vrátí do Hongkongu, kde pracuje u policejního oddělení, které hledá a zabavuje nelegálně upravené vozy. Je nejen mistrem svého oboru, který je schopen odhalit každou závadu ve voze často pouhým poslechem, ale také skvělým řidičem, což dokáže například během jednoho z nočních zátahů, kdy pomůže policistům chytit nebezpečného závodníka a vraha přezdívaného Puma. Ten mu to rozhodně nemíní odpustit a poté, co uteče z vězení, se chce pomstít. S pomocí japonské mafie jakuzy zničí Jackiemu dům i dílnu a také unese obě jeho sestry se vzkazem, že je nevrátí živé, pokud Jackie neodjede do Japonska, kde by se s ním utkal v nebezpečném automobilovém závodě. To se však zdá nemožné, protože Jackieho vůz byl zničen společně s jeho dílnou. Naštěstí je tu mladá reportérka Amy Yip, která mu pomůže, ovšem jen proto, aby dosáhla svého cíle a mohla napsat senzační reportáž. Pomůže mu také s pátráním po únoscích a najde tu správnou stopu. Jackie se za únosci vydá a podaří se mu v souboji se značnou přesilou jednu ze sester zachránit. V kvalifikačním závodě se sice Jackiemu podaří dosáhnout potřebného času, jeho auto je však po kolizi zničeno a zdá se, že vše je ztraceno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

bartias 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Jackie Chan tentokrát méně kope kolem sebe a více jezdí v rychlých závodních autech. Prakticky žádné humorné scény a přemíra nezvykle vážných situací zaskočí. Závěrečná nenapínavá nuda v podobě závodu s vykonstruovaným zvratem zklame. Nad spodní hranici průměru tenhle film udržela jenom jeho herecká hvězda. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co tomu je ??" - "Tak pokud kontrolka ukazuje správně, došel vám benzín.." ;) Myslím, že tomuhle nesmírně našlapanému snímku opravdu zásadně ubližuje ten castingový omyl, díky němuž byl do role Warnera Pumy Kaugmana obsazen nehorázně tragický Thorsten Nickel, jinak bych totiž Blesk řadil k těm vůbec nejpovedenějším filmům mého milovaného Jackieho Chana, jemuž naopak ani tentokrát není vlastně co vytknout !! Vždyť on tentokrát i zpívá !! ;) Budeme-li se tedy znovu držet pravidla, že dobrý film dělá kvalitní padouch, zůstává tenhle hongkongský Thunderbolt tak trochu nevyužit, a to navzdory skvělému soundtracku i velmi svižnému tempu, které nedovolí odhalit šílenost scénáře, a které je často dost necitlivě tlumeno kameramanskými výkřiky do tmy, což lze vnímat spíš jako paradox, protože kamera místy až bere dech.. Vysvětlení lze patrně hledat v samotném počtu kameramanů, kteří se na snímku podíleli.. Nicméně několik doslova lahůdkových pasáží v čele s přestřelkou na policejní stanici, naprostou destrukcí obytné autodílny jeřábem a zejména megalomanskou předfinální bitkou v herně naznačuje, jak skvělý film se z Thunderboltu mohl stát, kdyby mu ovšem Gordon Chan postupně víc a víc nebrzdil, a nezůstal tak jen někde v půli cesty.. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Noční Hong Kong, vytuněné káry a Jackie Chan ve vážné poloze kung-fu mechanika z rodu mechaniků, který stylově nakope, vykope, zakope, podkope, prokope, okope a dokope vše co mu stojí v cestě. První polovina výtečná a typem akcí rozmanitá, druhá však po všech stránkách příliš blbá (tragický záporák) a přepísklá (ještě tragičtější několikaminutové zpomalovačky při soubojích a zrychlovačky při závodech). Což by možná až tak nevadilo, kdyby se to aspoň nebralo tak strašně vážně. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jackie je pořád stejně dobrej, tuším, že celkem dvě rvačky jsou fakt dost vychytané, obzvláště ta druhá, poměrně dlouhá, ale jinak mě rychlý auta a jejich závody vůbec neberou a i ten závěrečný závod postrádal jakoukoliv známku dramatična, či napětí. Čekal jsem alespoň závod v ulicích města, ale okruh? Už jsem to kdysi dvakrát vychytal v televizi, ale kvůli pozdní hodině začátku jsem u toho pokaždé usnul. Teď konečně vím, že jsem zase tak o nic nepřišel. Posledních tak 20 minut stojí fakt za prd (pokud vás teda nebaví rychlý auta). 2,5* a to jsem ještě dost štědrej, ale když ty rvačky byly tak dobrý. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh o skvelom automechanikovi a vodičovi pracujúcom pre políciu, ktorý pomôže chytiť veľmi nebezpečného zločinca spolupracujúcim s Jakuzou, no to sa mu vypomstí, zločincovi sa podarí uniknúť a mimo iného mu unesie obe dcéry, výmenou za ktoré chce, aby sa obaja zúčastnili skutočných pretekov. Spracovanie je ale iba priemerné, film je výraznejšie dlhší ako jeho potenciál dovoľuje a tak jeho tempo je väčšinu času dosť pomalé, nájde sa tu viacero síce nie nudných, ale aj tak zbytočných scén a tie zaujímavejšie prvky majú menej priestoru na úkor slabších, keďže miesto pomsty, prípadne záchrany dcér sa hlavná postava rozhodne pripravovať na preteky, čo je teda omnoho horšia možnosť, akým smerom sa môže tento príbeh uberať. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale na pomery Jackieho Chana je skôr sklamaním. Nájdu sa tu len dva dlhšie súboje, ktoré sú opäť celkom nápadité, majú slušnú choreografiu a aj pôsobia takým drsnejším dojmom, ale ich úroveň znižuje vizuálny dojem, sú pomerne dosť zostrihané a s veľkým množstvom nie moc dobre použitých spomaľovačiek. A veľký priestor tu majú aj automobilové naháňačky, ktoré ale pôsobia iba priemerným dojmom. A tak sa mi na celom filme najviac páči vystrieľanie policajnej stanice alebo aj súboj v herni. Možno trochu prekvapí vážnejšie pojatie tohto filmu, humoru tu je iba minimum, ale nanešťastie nie je dostatočne využité. Herecké obsadenie je celkom dobré, okrem Jackieho Chana poteší hlavne Michael Wong v menšej úlohe a príjemná Anita Yuen, len škoda slabších záporákov, či už po stránke charizmy alebo aj bojových schopností. Réžia a technická stránka sú iba priemerné. Som trochu sklamaný, potenciál bol omnoho väčší, nie je to najhorší film, aspoň raz sa určite pozrieť dá, ale v Chanovej filmografii a aj menej kvalitnej druhej polovici deväťdesiatych rokoch sa tento film stráca. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 58%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Kvůli zranění, jež si Jackie Chan způsobil při natáčení filmu Rachov v Bronxu (1995), musela být většina jeho akčních scén natočená s dablérem. (Raztubyl)
  • Ačkoliv se Chanova hlavní postava mechanika jmenuje Chan Foh To, několikrát je ke konci filmu nazvána Jackiem. Při finálovém závodu, kdy se na okruhu dostane před Pumu, dokonce i diváci zřetelně skandují "Jackie, Jackie". (Tommassi3)
  • Natáčení probíhalo na několika závodních okruzích, včetně japonské dráhy Sendai Hi-Land Raceway a okruhu Batu Tiga v Shah Alam v Malajsii. (griph)

Reklama

Reklama