Reklama

Reklama

Sedm pěstí

  • Česko Kung-fu krotitel duchů (více)
Trailer

Jackie Chan a Biao Yuen v jednom z "nejúlítlejších" kung-fu filmů, známém také jako Kung-fu krotitel duchů. Z kláštera šaolinských mnichů byla ukradena vzácná kniha, která obsahuje přesný popis tajného bojového umění zvaného sedm pěstí. Mniši vědí, co může kniha způsobit v nesprávných rukou. Kdo ovládne techniku sedmi pěstí, stává se neporazitelným. Je třeba získat knihu co nejdříve zpět. Vše ale nasvědčuje tomu, že ten, kdo ji ukradl, už umění ovládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je dokonalý. Aj on má nejaké chyby, ktoré si všimne snáď každý divák (príliš jednoduchý a málo rozvinutý scenár, efekty), no myslím si, že každý si v tom filme niečo nájde. HK humor nemusí sadnúť každému, no ja som sa od prvého momentu bavil a so zvedavosťou pozeral ďalej, ako to vlastne dopadne - a to je dôležité. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková malá kung-fu pohádka s Jackiem Chanem v hlavní roli. Duchové, které Jackie pokrotil vypadaly docela směšně. Mohla s nimi být mnohem větší sranda. Mohli dělat větší rozruch, víc řádit. Prostě nevyužitý potenciál. Velká škoda. Příběh ale špatný není .Choreografie soubojů dle zvířecích předloh taky nebyla špatná. Beru to jako připomínku toho, že byl Jackie Chan taky mladý. Nicméně, má na svém kontě mnohem lepší filmy, než je právě tento. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Zlý mastri kung-fu chcú ukradnúť zvitok ktorý obsahuje super extra nebezpečnú techniku siedmich pästí - klasický scenár hongkongských mlátičiek. Lenže potom spadne Meteorit a na scénu vpláva partia zhúlených duchov. To čo nasleduje, je až neuveritelné trapasenie, plné hyperinfantilného humoru ktorý je aj na Jackieho Chana trochu moc. Tu a tam sa človek aj zasmeje, ono sa asi nedá nesmiať keď si vážený učiteľ kung-fu nacapí na ksicht kúzelný zvitok, čo mu má umožniť vidieť duchov a potom sa slepý potáca po miestnosti, alebo keď to zlý majster schytáva od neviditeľných protivníkov a nechápavo mláti vzduch okolo seba. Jackie sa duchov nebojí, viláta ich a oni ho naučia tajnú techniku ôsmich pästí s ktorou porazí techniku siedmich pästí. Ináč, keď sa práve netrapasí a ľudia sa vážne bijú, je to fajn a bitky sú solídne. Ale duchovia v plienkach sú duchovia v plienkach. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Trapnost "humorných" scének Sedmi pěstí překračuje i vysoko postavenou laťku obvykle velmi špatných hihi vtípků hongkongské provenience. Do zjevení retardovaných a moukou poprášených "hopkirků" se jednalo jen o slabší lehce ztřeštěnou chanovinu, jakmile však na scénu přichází lehké fantastično, s Pratchettem opravdu nesrovnávat, je se vším snesitelným konec. Přetrpíte-li doslova nekonečnou smršť dokonale trapných etud s nadějí, že se dočkáte alespoň pořádného kung fu, vězte, že i v tomhle vás tohle spirituální kung pao nijak zvlášť nenadchne. Až na shaolinskou zkoušku se žádné choreografické lahůdky nedočkáme. Závěrečný souboj, obvykle ozdoba všech podobných žánrovek, díky účasti velevtipných astrálních bytostí přináší jen další zklamání. Z mého pohledu zatím nejhorší Jackieho film, který jsem viděl. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Asi momentálně nejhorší počin z Jackieho kariéry. Přitom sestava nezní vůbec marně, naopak-Chan a Wei Lo, už jen tihle dva ostřílení HK mistři v oboru. Bohužel, opak je pravdou. Primitivní zápletka by vůbec nevadila, však u HK kung-fu filmů to není neobvyklé, ale vždy to alespoň zachrání parádní choreografie, o kterou zde, bohužel, až snad na finální souboj, nezavadíte. Ani Jackieho humor mě vůbec nebavil a to mám pro něj jinak velikou slabost. Pro mě obrovské zklamání. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Verze promítáná v korejských kinech měla zcela odlišný úvod. (Rominator)
  • V origináli je film natočený v mandarínskej čínštine. Neskôr bol upravený do kantonskej čínštiny, ale nakoniec ho oficiálne uviedli v pôvodnom znení. (Peter-1307)

Reklama

Reklama