Reklama

Reklama

Tenkrát na východě

  • USA Shanghai Noon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1881 a Pei Pei, dcera čínského císaře, se rozhodne s pomocí svého učitele angličtiny uprchnout do Ameriky. Zrádný učitel ji však prodá nelítostnému Lo Fongovi. Zanedlouho přijde císaři dopis, ve kterém vyděrač požaduje velké výkupné ve zlatě výměnou za život princezny. Do Ameriky se vydává tlumočník doprovázený třemi nejlepšími vojáky císařské gardy a synovcem Chon Wangem, aby předal požadovaný obnos a přivedl Pei Pei zpět. V Nevadě je však vlak přepaden čtveřicí banditů. Při přepadení je omylem zabit tlumočník a jeho synovec Chon se rozhodne pomstít. Postupně zlikviduje všechny bandity, pak se na vlastní pěst vydá do Carson City, aby našel princeznu. Cestou zachrání malého siouxského chlapce před nepřátelskou přesilou. Indiáni uspořádají velkou oslavu, po níž se ráno Chon probudí po boku krásné indiánky. Je to náčelníkova dcera, a než se naděje, musí se ženit. Zanedlouho opouštějí novomanželé vesnici a vydávají se na cestu do Carson City. Ve městě se setkají s frajerským pistolníkem Royem a Chon ho přivede do potíží, když odhalí jeho karetní trik. Po rvačce skončí oba ve stejné cele, odkud je osvobodí Chonova indiánská manželka. Roy nabídne Chonovi, že mu pomůže princeznu najít. Situaci poněkud zkomplikuje skutečnost, že je na ně vypsána odměna a v patách mají nejen lovce odměn, ale také šerifa Van Cleefa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Deyw 

všechny recenze uživatele

hej asi posledni jackie film co me bavil..jeste to pokracovani je vicemene stejny ale kdyz sem se podival co jackie od toho 07 natocil za ranec filmu tak me mrdlo..to me vomrdej ten ma 3srackofilmy za rok..kam se na nej sere segal s vandammem dohromady tvle a jeste s dolphem a snipesem..to jsou klasicky srackari ale tohoe je strasnej masakr..jeste cage ktomu...ale jackie udelal novej rekord sracek..tvle tak sem ho mel rad kluka driv ale co to kurva delas ty vole! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„On nie je môj priateľ. Je to Číňan.“ Skvelá oddychová vec s nádhernou výpravou, dynamickou hudbou, skvelými akčnými scénami (Indiáni, bar), peknými ženskými hrdinkami (rôznych národností), ušľachtilými sediacimi opitými koňmi, parádnymi dialógmi, sviežimi nápadmi (podkova) a bravúrnou buddy dvojkou Jackie Chan + Owen Wilson. Ak sa bojíte vety „Jackie Chan vo westerne", nemusíte, je to niečo ako GALAXY QUEST; film si zo žánru robí počas prvej polovice (láskavú) srandu, aby sa počas druhej pretavil do seriózneho žánrové predstavenie, ktorého sympatickým, za dobrú vec bojujúcim hrdinom držíte palce. Podmanivé a pôvabné a priznám sa, že mne sa snímak páčila viac, ako (ale tiež dobrá) česká dvojka. Kino Považan 2000 ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií z divokého západu. Baví mě Jackie a Owen, stejně jako narážky na jiné westerny (Butch Cassidy a Sundance Kid, Wyatt Earp) a herce (John Wayne). Když je Jackie sám, tak zábava trošku vázne, ale když se spojí s Royem O'Bennonem, film nabírá spád a je to prostě perfektní jízda. Za nejoblíbenější scénu považuji panákovanou a fakt by mě zajímalo, jak se Roy dostal z pouště. Navíc sestavu doplňuje sympatická Lucy... Pro mě je to neuvěřitelná zábava, kterou prostě nedokážu vynechat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vtedy na východe má povesť možno najlepšieho Chanovho hollywoodskeho filmu, tak som to s ním pred pár rokmi riskol. Lenže mal som s ním hneď niekoľko problémov. Nemám príliš v láske Jackieho, zato ale film nemôže, na komédiu, aj keď akčnú, je 110 minút príliš veľa a film mi nijako zvlášť vtipný nepripadal. Chápem, že mnohým pripadá spojenie westernovej komédie s ázijskou akčnou legendou husto cool a film si parádne užili. Pokračovanie som už radšej neriskoval. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson a Jackie Chan? Docela příjemná dvojice. zasazení na Divoký Západ mohlo být výrazně vtipnější, ale několik detailů potěší i neznalého. Bohužel pro mě se stále opakuje moje nechuť ke komickým vložkám (obličejům) Jackieho Chana. V soubojích bych se mu nedovolil rovnat, ale s humorem je to přesně naopak. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (33)

  • Meno predsedajúceho sudcu, napísané na stene budovy za Royom (Owen Wilson) a Chonom (Jackie Chan), keď sa ich chystajú obesiť, je „Moriarty“, čo je odkaz na pridruženého producenta Brucea Moriartyho. (Arsenal83)
  • Vlak zo scény lúpeže zlata je stále možné vidieť a dokonca aj na ňom jazdiť počas letnej sezóny vo Fort Steele Heritage Town v East Kootenay v Britskej Kolumbii. (Arsenal83)
  • Jackie Chan (Chon Wang) si ve filmu nejen zahrál, ale také jej produkoval a poskytl námět k filmu. (Rominator)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama