Reklama

Reklama

Křížová cesta Šaolinem

  • Hongkong Shao Lin mu ren xiang (více)

Obsahy(1)

Jackie je svedkom smrti svojho otca, ktorý bol zabitý zručným majstrom bojových umení s neznámou technikou zabíjania. Jackie prisahá, že sa stane šaolinksým mníchom a pomstí otcovu smrť. Čoskoro však zistí, že v triede je z neho hlupák a nemehlo. Keď sa spriatelí s majstrami, učí sa od každého z nich rôzny štýl bojového umenia. Jackie náhle nájde sám seba dostatočne na to aby bol pripravený pomstiť sa za smrť otca. (genetique)

(více)

Recenze (23)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší kung-fu klasika se známou šablonou o výcviku a následnou pomstou. Jackie Chan celou stopáž promlčí neboť ze sebe dělá němého a krátce promluví až na samém konci příběhu. Snad jen překvapí, kdo že ho vlastně bojovému umění naučí. Výcvik trvá celou hodinu a až pak se konečně něco začne dít. Finálový zápas někde na planině samozřejmě nechybí. Začátek navnadí ukázkami stylů draka, hada, tygra, leoparda a jeřába. Následně pak začne onen nijak výrazný výcvik, takže spíše to od snímku odrazuje. Dá se říci, že má Jackie v tomto smyslu daleko lepší snímky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky mizerny kung-fu film od packala Lo Weia. Prvu polovicu filmu tvori nezazivny trening v šaulinskom klastore po ktorom Jackie trochu putuje, sem tam sa do niecoho zapletie a na konci absolvuje konecne finalnu bitku. Jackie skoro cely film hra nemeho, aby na konci konecne prehovoril a povedal nam, aky zmysel vlastne tento film mal. Pomsta. Co ine. Vdaka tomu, ze väcsinu filmu Jackie mlci, tak sa ani nesnazi o nejaky humor. Len tupo cumi do blba. Bitky su rovnako slabe ako zapletka. Choreografia je jednoducha a tak pomala, ze medzi kazdym chvatom by ste si stihli pozriet dalsi film. Len sem tam Jackie predvedie nejaky solidny akrobaticky kusok. Mozno niekoho potesi, ze sa tam parkrat mihne Yuen Biao, ktory tu robil kaskadera. Este par takychto filmov a Jackieho kariera by sa skoncila este predtym ako zacala. Nastastie uz o dva roky mu na dvere zaklopal Yuen Woo-ping a zrodila sa hviezda. 2/10. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tvrdý, náročný výcvik Šaolinu (a pokoutně i kung fu) následuje zkouška - porážka dřevěných mužů, až potom se může náš mladý, nemluvný hrdina vypravit na cestu pomsty (k níž se tedy přichomýtne tak nějak náhodou, ale což). Jinak jde o celkem slušný starší bojový filmek, jemuž dochází dech až v závěru a který se sice nebere zcela vážně, ale určitě se nedá mluvit o komedii (k čemuž by mohlo svádět jméno hlavní hvězdy, tehdá stále ještě začínajícího Jacky Chana). ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Haha se vždycky musím smát, když vidím tyhle kung-fu filmy, jak všichni čekají na údery, útočí mimo tělo, "létají" na provazech a hekají. Navíc ten směšný český dabing :). Tohle je ještě, díky Jackie Chanovi, jedno z lepších kung-fu ale stejně je to hotová parodie při které jsem se opravdu (v těch nejvážnějších scénách) od srdce zasmál :). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film som pozeral za účelom doplnenia si medzier v Jackieho filmografii, v ktorej som mal značné medzery, no nič by sa nestalo, keby som tento film vynechal. Jackie tu povie dokopy asi tri rozvité vety, ktoré aj tak nedávajú zmysel, príbeh ako vždy chudobný, jedine čo stálo za to, boli súboje a krátka stopáž. 65%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Film má dvě verze, původní z roku 1976 a zkrácenou z roku 1980. (Grimaldi)
  • Původní natočený materiál se nedochoval, existují jen kopie filmu. (Epistemolog)
  • Dřevěně tréninkové figuríny z filmu se staly inspirací pro postavu Mokujin z herní série Tekken. "Mokujin" znamená v japonštině "dřevěný člověk". (Raztubyl)

Reklama

Reklama