Reklama

Reklama

Bojovníci ze Šaolinu

  • Česko Drak z chrámu Šaolin 1: Bojovníci ze Šaolinu (více)

Každým rokem se setkávalo osm mistrů šaolinu na podzimním festivalu. Jednou, po mnoha dnech meditací a studií, vzali tito mistři všechny druhy umění kung-fu a vytvořili z nich novou bojovou techniku, kterou nazvali Osm kroků hada a jeřába. Všechny potřebné údaje o bojovém umění zaznamenali do knihy a svěřili ji do opatrování mistru Linovi. Aby zdůraznili nesmírný význam tohoto spisu, dali mistru Linovi, coby opatrovníkovi toho nejcennějšího a nejmocnějšího tajemství světa kung-fu, na znamení autority, dračí oštěp. Nedlouho nato všech osm mistrů záhadně zmizelo a s nimi i zmíněná kniha. V celé jižní Číně zavládl zmatek a chaos. Dokud se ovšem neobjevil muž jménem Hsu Jin-Fung (Jackie Chan). Fung dává velice zřetelně najevo, že vlastní ztracenou a tolik žádanou knihu a každý z vysoce postavených klanů mu usiluje o život… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaná kokotina či spíš jen kokotina. Děj byl v Humpolci, tedy nepřítomen, což jsem i čekal, ale místy až tak totálně zmrvenou choreografii soubojů opravdu ne. Jackieho vystoupení ještě ušla, ale zbytek ansámblu připomínal komparz z Jedličkova ústavu, oddělení moderních rehabilitačních technologií, před přijetím, a jejich vzájemné potyčky by se jako diagnostické záznamy pohybových potíží pacientů rozhodně neztratily. O neději už jsem se zmínil a není jej třeba rozvádět, snad jen, že v pomyslné soutěži největších slátanin svého žánru si bez potíží stoupne na bednu. A nechybí ani "humor" a afektovanost hongkongských ochotníků. Jedna hodně nahnutá hvězda. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem, mám-li jako žena tento film vůbec hodnotit. Slabá dějová linie slouží pouze k propojení jednotlivých bojových scén, kterými film přetéká. Akční scény jsou dobré, podobné artistickým sportovním výkonům, většinou nekrvavé, ale všeho moc někdy škodí. Z druhé strany to má nespornou výhodu, že pokud si odejdete uvařit kávu, tak po návratu zjistíte, že jste o nic nepřišli. Stále se ještě bojuje. Co mi tam chybí je humor, který je pro Chanovy akční filmy typický a na který jsem u něj zvyklá. ()

Reklama

Mirah81 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem se dlouho rozmýšlel jaký dám vlastně hodnocení.Co se týká akčních scén tak jsem byl mile překvapen.Sice tu nejsou žádné legendární souboje na které bych se byl schopen dívat pořád dokola,ale Jackie tu nebyl za chudáčka a předváděl slušné efektivni kung-fu.To byl asi jediný důvod proč jsem uvažoval i o výšším hodnocení.Zbytek už byl ale docela bídný.Zápletka by se ještě s přimhouřením očí dala,ale to zpracování děje bylo fakt hrozný,často jsem kroutil hlavou co to tam zase vymysleli,scénáristi asi měli při psaní slabší chvilku a plno věcí jim nepřišlo poměrně nelogických.A závěrečné zklamaní na konec byla bitka s třema kloboučníkama,kteří se mi vizáží fakt líbili a vypadalo to že to budou pořádní bossové,ale nakonec nepředvedli téměř nic.Jako demonstrační film Jackieho tvorby pro neznalé určitě nebrat. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Narovinu uznám, že moje hodnocení ani komentář možná nebude objektivní ale čert to vem. Díval jsem se na to trochu unaven a bez titulků. Za dvacet až třiceti minut velekomplikovaného děje v podobě Jackie má knihu a ostatní ji fakt chtějí, jsem přestal rozhovory plus mínus vnímat a sledoval jenom souboje. Ke konci se to sice trochu zamotalo, ale to mi chuť neskazilo. Schéma filmu vypadá takto. Jackie někam dojde (někdo dojde za ním), chvílu do něj hučí ať pustí knihu, on to odmítnea je bitka - nakope všem řiť, potom mu poražení řeknou nějaký moudra nebo ho někam odvedou a za cca 3-5 minut se jede odznova. Takle to jede pořád dokola, až potká Jackie finálního bossa a 15 minut ho rube. Jelikož film obsahuje opravdu hutnou porci akce, moc nenudí, ale akce není nijak zvlášť nápaditá (občas je okořeněná nástroji jako dýmka, flétna či co to bylo...) a závěrečný souboj je poněkud monotóní. Ale solidní průměr to je. Jackie se holt ještě rozehříval. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů je jako máku a podobají se jako vejce vejci a tak jejich kvalitu často určuje jen kvalita a úroveň soubojů. Nejsem žádný odborník na podobné kung-fu filmy, ani se nevyznám v jednotlivých martial technikách, hovno poznám, jak se jmenuje ten který úder a ke které technice patří. Na podobné filmy koukám jen proto, že mě to baví celkově, nějak se v tom nenimrám. Tady je těch soubojů poměrně hodně, těší mě, že do nich Jackie Chan vkládal humor už v dobách, kdy jsem se narodil, i když je pravda, že tady je ho pomálu, o to víc pobaví a potěší jeho odhalení. Dějově je to dvacetkrát zalitý pytlík čaje, ale je fakt, že u podobných filmů o ten děj zase tak moc nejde. Tady ale aspoň tak nějak drží pohromadě a udržuje si souvislou linii, viděl jsem i pár filmů (i s Jackie Chanem), který byly v tomhle ohledu dost chaotické. Ale zpět k soubojům, Chan je tu ještě dost mladý, takže je dost gumový a kung-fu ovládá dost dobře, i když chybí jeho klasické kaskadérské kousky. Obecně se na ně docela dobře kouká, nechybí klasický hekání a klasickými zvuky doprovázené údery, je to realistické (neběhají po vodě, nelítají vzduchem a během jediného výskoku nezmlátí dvacet lidí). Problém je v tom (ale možná to tak má ve skutečnosti být, jak říkám, nevyznám se v tom), že mi jednotlivý souboje připadají docela pomalý, což trochu prozrazuje a odhaluje jejich choreografickou secvičenost. Ten závěrečný souboj je ale dost dobrej. Celkově to není špatný film, ale asi jsem si moc zvykl na Chanovy současnější a v současnosti se odehrávající filmy s jeho puštěnou uzdou humoru. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film bol na trh uvedený spoločnosťou Lo Wei Motion Picture Company, pobočkou legendárnej firmy Golden Harvest. (Peter-1307)
  • Jackie Chan bol jedným z koordinátorov bojových scén. (Peter-1307)

Reklama

Reklama