Reklama

Reklama

Rozhodnutí nebo život

  • Velká Británie Choose or Die
Trailer

VOD (1)

Dva kamarádi mají políčeno na výhru, o kterou se nikdo nepřihlásil, a tak oživí tajemnou videohru z 80. let. Ocitnou se ale v neskutečném světě plném nečekaných hrůz. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl sledovat…..ne, že by mne to vyloženě stálo život, ale tu necelou hodinu a půl mi už nikdo nevrátí. Tohle opravdu není ta správná cesta, kterou se vydat. Námět ještě dejme tomu…sice žádná velká originalita, ale dálo by se s ním pracovat. Pak už je ale všechno špatně. Od postav, přes scény, atmosféru, vizuál až po catering. NETLIX RULES, zpátky ni krok. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tyhle slabé Horůrky pro náctileté, občas dokáží jednou za čas překvapit, viz Countdown, ale tohle Rozhodnutí nebo život, se teda moc nepovedlo. Asa alias máslové pole, byl unuděný k smrti a na tu holčinu nesympatickou, ošklivou se nedalo vůbec dívat. Hudba celkem dobrá a druhá hvězda, za solidní scénu požírání střepů. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Už premisa tohoto hororo-thrilleru je naprostý brak, kdy je ve světě videohra, která ovlivňuje realitu kolem vás, ale ve správných rukou mohlo jít o koukatelný kousek. Tohle je ovšem naprostá přepálená kravina, která není znepokojivá, místy je akorát nechutná, avšak to je vše. Sledujeme tu vcelku nezajímavé archetypy, jak si vyvíjí vztah, zatím co bojují proti této videohře. Pravidla a omezení tu prakticky neexistují, takže sledujeme jen to, co se scénáristům zamane a hodí. Často sledujeme absolutně nezáživné situace, které nejsou děsivé. Shodou okolností úrovně a překážky hlavní hrdinky nepůsobí ani zdaleka, tak tíživě a složitě, jako to co nám film ukázal na začátku. K tomu je tu jedna z nejkomičtěji vypadajících smrtí posledních let. K tomu si připočtěte hrozné využití licencovaná hudby a naprosto příšerně trapné a brakovité finále, s nevjtipnějším a nejdementnějším soubojem, jaký jsem viděl. To co se stane naší hrdince ublíží nepřítely a naopak. Kdy se ukáže, že je hlavní postava je tupá jak poleno. Nemluvě o celém stupidním vysvětlení jak a proč to celé funguje. Neuvěřitelně tragický brak, který nestojí ani za to vysmátí. Ale hej, aspoň to má sotva hodinu a půl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další mizerný přírůstek do subžánru hororů o vražedných videohrách (Brainscan, Arcade, Game over). Prvoplánově, ohraně a lacině působící splácanina motivů, které známe odjinud (kopírování a šíření hry v rámci vlastního přežití připomene Kruh, hrdinka snažící se zachránit svou matku a vymanit se z ghetta zase Lidé pod schody), vezoucí se na osmdesátkové nostalgii, scenáristicky i režijně impotentní. Ani to žraní skla neuměli natočit dobře. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ku filmom z produkcie spoločnosti Netflix pristupujem dosť opatrne. V prevažnej väčšine sú infiltrované neoliberálnym progresívnym svinstvom. No občas sa predsa len objaví niečo od nich, čo ma dokáže zaujať. Naposledy som sa celkom pobavil pri ich, síce plytkej, ale zato poriadne krvavej verzii "Texaského masakru motorovou pilou". Takže som si skúsil pustiť aj ich ďalší tohto ročný horrorový zárez. Pozrel som si snímok "Rozhodnutie alebo život" (Choose or Die). Je to režisérsky debut nejakého Tobyho Meakinsa. Teenagerský horror o starej prekliatej počítačovej videohre, ktorá doslova smrteľne terorizuje hráčov, ktorí sa do nej pustili. Námet sa mi to zdal byť lákavý, ale celkové spracovanie ma poriadne sklamalo. Proste ďalší shit zo žumpy zvanej Netflix. * ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama