Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během halloweenské noci přichází na ostrov Shelter bouře. Ale obyvatelé se nemusí obávat jen bouře, hrozivější je totiž kletba, která byla vyřknuta před 100 lety. Tři sestry budou muset čelit bezbožnému tvoru, slepenému z ohně, země a kostí. (LIVINGDEAD)

Recenze (16)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krásný les a hloupý pes. Nu a příliš rozumu nepobrala ani teta Cora, ani neteře. Úžasný ostrov s tajemnými pohádkovými lesy a mlhou je obestřen temným tajemstvím. Blíží se Samhain, respektive Halloween, a čarodějnická kletba se opět naplňuje. Přes varování se vydávají tři sestry trajektem na ostrov, kde si smrt začíná brousit kosu. Nejmladší Emma je magor s věšteckými sny, co dělá po celou dobu jen potíže. Monstrum z prutů a kořenů je výborné a zanechává za sebou pěknou spoušť. Mrtvol požehnaně, likvidace několika obětí v přímém záběru. Do toho strašidelný les, konflikty postav, neutuchající napětí a pár lekaček, co mi tentokrát nevadily...ba jsem se i leknul. Minus? Hlavně neustálý řev sester. A to jim můžou všichni pořád říkat, držte huby, ale ony ne. Vřískají a neustále vystavují sebe i ostatní nebezpečí. Pěkná kamera, atmosférická hudba. Rychlé, krátké a na TV film rozhodně solidní. Co uděláte, když vás někdo chytne mrtvou rukou za nohu a připoutá šlahouny? Přece tu ruku useknete.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s tímto hororem se mně vybavil song Dalibora Jandy "Oheň, voda, vítr, déšť". Všechny živly totiž mají v tomto filmu své zastoupení. Největší prim však hraje oheň. Ten spolu s větvemi stromů z větší části tvoří plazivé stvoření, které jsem pojmenoval Větvohořák, které se po sto letech rozpomnělo, že má zaútočit na přístavní městečko, které stihla dávná kletba. Vraždění o Halloweenu má být trestem za šest upálených dívek, které městečko proklely. Tři sestry siroty mají smolíka v tom, že se za svojí tetičkou vydaly zrovna, když se monstrum probudilo. Ba co hůř, to se výhradně krmí mladými dívkami. Jedná se o televizní horor, nelze tedy spoléhat na gejzír gore a mimořádné speciální efekty. Režisér Sheldon Wilson si libuje v televizní hororové tvorbě, kterou si i produkuje a výjimkou není jeho vlastní námět a scénář. Mohl si dovolit i známější herečku, kterou je někdejší sexice Deborah Kara Unger, která zde v roli tetičky setrvá jen na úvodní sekvenci. S hereckým obsazením jsem problém neměl, holky nebyly prvoplánově sexy, ječáky měly slušné, takže v pohodě. Monstrum silně připomínalo strašáka z předchozího režisérova počinu "Legenda o vraždícím strašákovi". Kdo film viděl, určitě si toho všimne. Tenhle horor s tím o strašákovi má i poměrně podobný průběh. Efekty jsou ale lepší, vraždění je slabé. Větvohořák sice svým obětem vydloubává očička a spaluje jejich těla zevnitř, ale z toho mého popisu to zní líp než samotné provedení. To zabíjení příliš neuspokojí brutalitou nasáklé horory, krev skoro žádná. Obětí je tak akorát. Velkým plusem je, že se většina filmu odehrává ve dne, akce je celkem dynamická, děj nijak nestagnuje. Tím ale není vyhráno. Monstrum působí směšně, objeví se i několik stupidních pasáží. V rámci televizního formátu se film pyšní schopným vizuálem, několik nápadů se najde. Finále je poměrně delší, konec se mohl udělat zajímavější, několik postav nečekaně zemře. Když to půjde takhle dál, Sheldon Wilson jednou natočí horor i pro kina. Dnes ještě ne. Musí odbourat nechtěně směšné prvky i zapracovat na tom, aby se jeho příští horor monstra dala brát vážně. Ale je fakt, že si nedovedu představit, jak by to dopadlo, kdyby se nějaký český režisér rozhodl natočit televizní horor. To by teprve byla sranda. 60% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem si nejprve spletl filmy se stejným názvem a myslel jsem, že tohle bude něco trochu jiného, než to nakonec bylo. Dostal jsem horor, který mi přišel hodně fajn, a byl jsem spokojený z toho, co jsem viděl. Není to žádná skvělá podívaná, má to jednoduchý děj, ale to monstrum je nakonec hodně povedené a digitálně skvělé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že jde o vůbec poslední film z Maneater film Series, málem mi i slza ukápla. Ani ne tak tím, že by mi tato scifi – hororová série nějak zvlášť přirostla k srdci, ale spíše tím, že zrovna tento film mi lezl dost na nervy. Sheldon Wilson nám totiž opět nabídl céčkovou a dosti podprůměrnou podívanou, ale tak uječený film jsem už dlouho neviděl. Přitom samotná tvůrčí myšlenka zas až tak špatná rozhodně nebyla. Bohužel její provedení už ano. Blížící se velká bouře, odříznutý ostrov, vyděšení obyvatelé a hrůza přicházející z lesů – to vše slibovalo zajímavou podívanou, jenomže kromě několika vcelku povedených ponurých momentů, se divák dočká především uřvaného a věčně hádajícího se tria sester, jejichž nekonečné hádky a rozepře mi dost lezly na nervy. První polovina filmu sebou ale přinesla v určitých scénách i zajímavou atmosféru a docela pěkně znetvořené mrtvoly obyvatel. Samotný vykonavatel kletby se činil opravdu svědomitě, jenomže většina mordů proběhla mimo záběr kamer a nám už byli naservírovány jen pozůstatky jeho řádění. Navíc ani jeho digitální vzhled na mne moc velký dojem neudělal. Vypadal dost podobně jako Strašák z filmu Scarecrow (2013) akorát v ještě slabším provedení a kroužily kolem něj ohnivé jiskry a z tlamy srčel oheň. Druhá polovina už byla jen nudná naháněčka po městě, lese a elektrárně. Sice se tu pokusili zapracovat co možná nejvíc emocí a několik rádoby dojemných úmrtí, ale to všudypřítomné ječení prostě přebíjelo všechno ostatní. Navíc se začala kupit i hromada nelogických situací a žánrového klišé, které bylo už dost chabé i na výtvory Syfy. Co se hereckých výkonů týče, tak tady si neměl nikdo co vyčítat. Všichni předvedli podprůměrně odvedenou práci. 30% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Slaboučký, ale na TV film pro děti asi dostačující. Jak už poster ukazuje, příšerák nebyl úplně zlej vizuálně, ale zároveň ničím nepřekvapí, nevyděsí. Prostě se jenom zjevuje, jak se mu zachce a kde se mu zachce. No a kdyby aspoň ty sestry nebyly tak hloupý a ukvičený. Ale holt, tohle televiznímu publiku stačí, tak proč se namáhat s něčím propracovanějším. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (1)

  • The Hollow je už druhý horor, kde sa postava stvárnená Richardom Harmonom vydáva na miesto, na ktorom sa podľa nejakého príbehu zabíjalo a taktiež o tom vedie internetové stránky. Prvým bol Grave Encounters 2 (2012). (metal.storm)

Reklama

Reklama