Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Zackové filmy milujem jeho Úsvit mŕtvych, 300-ku, Watchmen aj DC trilógiu, tak ako aj jeho spomalené zábery. No toto mi prišlo dosť mimo. Mal som pocit, ako keby tu polovica scén chýbala, a aj keď ma niektoré scény bavili, je to tak predvídateľne a okaté, že vizuálna stránka nudu nezabije. Príbeh mi prišiel v pohode, mali sme ho tu už sto krát, ale chýbajú tu lepšie napísané postavy, casting bol celkom v pohode, ale herci nemali moc čo hrať. Zack určite nie je zlý režisér, no potrebuje kvalitnejšiu predlohu, tieto jeho vesmírne Star Wars mu bohužiaľ nevyšli, no pozrieť sa to dalo, niektoré nápady, kamera, hudba a akcie neboli zlé. Určite to nie je také zlé ako to tu na čsfd vyzerá, na imdb to ma napríklad o desať percent viac. Uvidíme čo prinesie pokračovanie, snáď dvojka bude lepšia. 65% - 3* ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Zack Snyder se jal natočit příběh o obilí a nepřekvapivě z toho vylezla chaotická podívaná. Představoval bych si, že s přibývajícími zkušenostmi bude točit lepší a lepší filmy, ale on naopak zabředává do větších a větších sraček. Buď vůbec nechápe filmový jazyk, nebo ho totálně ignoruje a jede si svoje bez ohledu na výsledek. Rebel Moon selhává v příběhu, vyprávění, tricích, akčních scénách, kameře... a mohl bych pokračovat ještě deset minut. Tady opravdu nefunguje vůbec nic, snad jen CGI je ok. Vypustit já tohle do světa, půl roku chodím kanálem. Bezpochyby nejhorší film roku. Celkově to působí, jako kdyby se někdo snažil napodobit režijní styl Snydera, ale vůbec se mu to nepovedlo. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Snyder byl kdysi pro mě nejprogresivnějím filmařem z hlediska vizuálu, po zhlédnutí Rebel Moon si však musím malinko zabrblat, přičemž jsem představoval si od největšího sci-fi Netflixu pro letošní rok jinačí hody. Jsem tak trošku purista, mám rád čistý obraz ve vysokém rozlišení a jelikož Enko na dobré příběhy nedá, cením alespoň jejich požadavky na natáčení na digitál ve 4k. Rebel Moon je však čistě digitální fraška (Rachel Stone je furt ale horší), kde mě to trhalo za oči a spílal jsem, že se tvůrci drobet více nesnažili buď o realističtější barvy nebo praktické efekty. Zajímavé pro mě však bylo, že předcházející digitální hrátky (například 300) pro mě tak otravné nebyly. Jsem zvědav na druhý díl, kdy už nutnou expozici máme za sebou a mohlo by se tak jednak o zajímavější kousek. I když z hlediska vizuálu půjde o totéž, příběhově už víme, že nemáme čekat nic objevného (takové Star Wars od něj bych opravdu vidět nechtěl), ale doufám, že to bude alespoň záživnější guilty pleasure. Tohle už si znovu nepustím, i když jsem se spíše bavil než nudil. PS : Sofia Boutella je tu suprová (nejlepší bod na filmu), Charlie Hunnam naopak dost upozaděn (všimněte si, že půlku filmu vůbec nemluví) a hrozně mi připomínal Travise Fimmela. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Rebel Moon je v současném sestřihu "v pohodě blbina" na 6/10, lepší film než poslední Star Wars nebo všechny jeho DC filmy po Man of Steel. Doufal jsem že to bude jako právě první čtvrthodina MoS (zdaleka nejlepší část filmu) roztažená na celovečerní délku, no to se mu až tak moc nepovedlo. Rko tomu chybí velmi, pořádné finále taky, na to si musíme počkat do dalšího filmu a to je dost zlo. Rozšíření současného střihu... teoreticky to může zlepšit, ale není to zásadní. Střih je mezi scénami občas až moc ostrý, ale masivní zkratky při představování postav nejsou velký problém.   Čekal jsem zábavně pitomé béčko snažící se o rule of cool a vykrádající úplně všechno okolo, jak jen se na Warhammerovský klon sluší. A to jsem plus mínus i dostal... ale ne, není to žádným způsobem "dobře natočený film". Je aspoň o fous lepší než starší béčková sci-fi vyriace na Sedm statečných - Sador, vládce vesmíru od Rogera Cormana... což je asi tak největší ambice na jakou se Snyder vůbec zmůže. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na dvojku sa neteším, ale jednotke nemôžem dať len 2*. Na to to proste bolo príliš veľkolepé, akčné, postavy nič moc, ale hrané obstojnými, miestami dokonca sympatickými hercami. Ako jasné, milovníkov Shakespearea to nepoteší, ale tí asi na čsfd registrovaní nie sú...? Ak to porovnáme s predraženými akčnými sci-fi veľkofilmami, tak podľa mňa nie je správne dať tejto snímke len 2*, hoc je tak pohodlne napísaná, zahratá i natočená, až ma to trochu vytáčalo v zmysle ako málo stačí a máme film. Scenár jedno obrovské klišé; ak TOTO bol Snyderov celoživotný sen, asi by som sa tým na jeho mieste radšej nechválil. Ak si predstavíte najjednoduchší mix Siedmych statočných/samurajov a Star Wars, aký len môže byť, vyjde (vyletí) vám z toho Rebel Moon. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)
  • Roli záporáka Balisaria měl původně ztvárnit Rupert Friend, ale vzhledem k jeho časové vytíženosti byla postava přeobsazena hercem Fra Fee. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama