Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Marseille začíná předvolební boj, v rámci něho nechá bohatý podnikatel Forestier zlikvidovat šéfa rodinného klanu Korsičanů Orsiniho. A vraždy pokračují dále. V Asii žije poslední z Orsiniů Louis se svou ženou a dcerou. Forestier se chce zbavit i jeho a tak posílá do Asie nájemného vraha. Ten však omylem zabije Louisovu ženu. Při pouliční přestřelce vyprovokované Forestierovými muži zemře i Luisova dcera. Luisovi Orsinimu nezbývá než se vrátit do Marseille a vyřídit si účty s těmi, kdo povraždili jeho rodinu. (Snorlax)

(více)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem o tomhle filmu neslyšel, ale poté co jsem ho shlédl, jsem si ho zamiloval! Tohle je naprosto skvělá stará drsná francouzská škola, společně s italským poliziescem. Opravdu, po delší době zase jedno milé překvapení, ve které jsem vůbec nedoufal. Od Boysseta se mi ale už docela líbil o rok mladší psychologický thriller "Cran d'arrêt" v hlavní roli s Bruno Carmetem, takže přeci jen jsem byl zvědav i na tento jeho EuroCrime kousek (druhý a poslední). Na typicky mafiánské/gangsterské půdě s atmosférou noir filmů, se zde odehrává téměř spanilá jízda Louise Orsiniho (Jeen Yanne - hlavy korsického klanu), bývalého žoldáka žijícího v Bangkoku, který hledá pomstu na lidech, kteří vyvraždili celou jeho rodinu, jak se ukázalo, čistě z politických důvodů. Ano, je tu částečně politické pozadí. Jinak film má skutečně parádní tempo a spád (tady to je bez debat), luxusní živelnou akci, a místy je opravdu až extrémně násilný a krvavý, je tu celá řada-přehlídka různých zločinů a brutalit. Dále je tu celá řada nezapomenutelných scén a také postav (hlavních či vedlejších). Ze scén, hned třeba ta v Bangkoku s jedovatou kobrou (nájemný zabiják Gordon Mitchell s postřelenými nohami neměl žádnou šanci, au!), dále třeba nemocnice + útěk Vietnamčíků bojujících s převahou policejních jednotek, či o něco málo později scéna ve fast-foodu, z postav krom hlavního hrdiny - skvělého Yannea, jehož působivá motivace, vytrvalost a odhodlání se dostat téměř až na samé dno, a to téměř za jakoukoliv cenu, stojí za povšimnutí i třeba civilní vietnamské duo (Comando Cobra), a jejich neověřitelně odvážné útoky tak trochu ve stylu kamikadze, kdy tu toto velmi hbité duo, které tu pomáhalo Yannemu, spáchalo celou řádu násilných exekucí. Celé je to pak nádherně vzrušující o začátku až do samého konce, nešťastného konce, bez vítězů a poražených. Vynikající obsazení (většina herců je francouzského původu krom Mitchella - který tou dobou žil a točil v Itálii - sám tu jako jediný herec mluví anglicky s lehce italsko-americkým přízvukem, a Berger původem Rakušanky) také filmu značně napomáhá a dělá hodně - zejména pak Jean Yanne (v úžasné roli - nepravděpodobného akčního hrdiny!) a Giancarlo Sbragia (Forestier, člověka pevně svázaného s politikou a policií). Krásná Senta Berger (jediná ženská postava ve filmu!) v zrádné roli, také stojí za pozornost. Točilo se v Bangkoku a Marseille. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

To je tak príma, když je ve filmu jen jeden Američan, kdyby jich tam bylo víc, vznikla by určitě ukrutná ptákovina na způsob Ramba. Ale tohle bylo inteligentní drama cupkající směrem k noiru. De Roubaix předvedl svůj standard, čili nadstandardní kvalitu hudebního doprovodu. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Jojo, na toto jsem se opravdu rád podíval. Stará krimi francouzská škola, přímočarý drsný příběh, podpořený přeně dávkovanou hudbou skladatele Roubaixe, to je jednoduše nadprůměrně dobrý filmový zážitek... ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá francouzská kriminálka, ještě, že existují takové filmy, protože na to co se točí dnes se nedá dívat (čest vyjímkám), drsný Jean Yanne a jeho nekompromisní pomsta. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Krasna Sophie Boudet, Sterling H., nebo treba kulturista Gordon Mitchell jako perfektni typ na zabijaka, to jsou jiste klady. Bohuzel se ale obavam, ze na tenhle film o pomste brzo zapomenu... Natocene slusne, jde o format jakehosi dobrodruzneho krimi. ()

Reklama

Reklama