Reklama

Reklama

Flavia, la monaca musulmana

  • Francie Flavia la défroquée (více)

Obsahy(1)

Itálie roku 1600. Klášter jeptišek je přepaden sektou Tarantula na jejich každoroční pouti. Znesvětili oltář i bohoslužbu a uvedli do transu všechny jeptišky, kromě Flavie. Ta jediná se rozhodne klášter opustit s odporem k církvi, které vládnou muži. Na útěk se vydá se sestrou Livií, setká se s židem Abrahamem a zatouží po svobodě. Vítá i vylodění muslimů, zamiluje se a spřádá chladnokrevnou pomstu církvi i mužům, kteří jí zkřížili cestu. (RetroMan)

(více)

Recenze (9)

Koly 

všechny recenze uživatele

Drsné, velmi drsné středověké drama, při jehož sledování se i mně, dovolím si tvrdit, protřelému horrorovému fandovi nejednou zvedal kufr (např. scéna s kastrací koně). Děj : Sestru Flavii už nebaví dodržovat desatero a nechávat si rozkazovat od mužů a tak, když se naskytne příležitost, se dá dohromady s muslimy. Mingozzi natočil film plný nahých jeptišek, znásilnění (hlavně to úvodní mezi prasaty se hned tak nevidí) a velmi realisticky pojatých technik středověkého mučení. Bohužel se film místy dost vleče a tak mě ani kvalitní hudba neobměkčila k tomu, abych hodnotil plným počtem. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Stredovek. "Husty" momenty tam jsou, ale horor bych to nenazval. Spis se mi libi vyraz nunsploitation. Aneb zanrovka pro lidi, kteri vedi do ceho jdou. Pro slabe zaludky to kazdopadne neni. - Natocene slusne, zalezi pak jen na konkretnim vkusu. Na me to bylo prilis dlouhe. A Florinda mela jiste lepsi filmy. :) 3+ ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Drama. Sice drsné, špinavé, ale k hororu má stále daleko. Od něj si vlastně bere jen řadu explicitních záběrů, v nichž se kastrují koně a ženám uřezávají bradavky. Kromě jiného mučení a znásilňování jeptišek se divák stává svědkem i šokujícího zobrazení tehdejšího křesťanství, kde muži (až na jedinou výjimku) představují zlo. Neustálá touha po majetku, něco vlastnit a nutnost dobývání tu má také své pevné místo. Je fakt, že chvílemi se to táhne, ale po nutné satisfakci hlavní hrdinky však přichází těžce deprimující závěr, kde slabší povahy mohou odvracet zrak. Koukají však vůbec tyto povahy na tenhle druh filmu? :) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Flavia Gaetani je mladá žena poslaná svojim otcom do kláštora kdesi na juhu Talianska. Píše sa rok 1400 a kresťanstvo má silnú moc v krajine. Flavia je svedkom brutálneho mučenia, znásilnenia medzi prasatami, vďaka staršej mníšky Agathy sa zoznamuje so ženskou sexualitou a všetky tieto udalosti v nej upevňujú nenávisť voči ortodoxnému kresťanstvu pod vládou mužov. Sú to práve oni ( stelesnením tohto mužského zla je predovšetkým jej otec ) a samotné náboženstvo, ktoré upiera ženám vlastnú identitu. V tomto je film Gianfranca Mingozziho ( preložiť by sa dal ako Flavia, moslimská jeptiška ) nekonečne krutý, lebo cesta za oslobodenie mladej mníšky zo zovretia kresťanstva bude po napadnutí krajiny moslimskými Turkami aj tak zarúbaná inou náboženskou ideológiou. Drsný príbeh je nevyberavý s obrazových prostriedkoch, ktoré používa a servíruje ich v dávkach skôr akceptovateľných pre otrlejšieho diváka. Niekedy sa môže zdať, že explicitne násilné scény sú tvorcami nemilosrdne zvýrazňované ( a niekedy to je pravda ), ale v konečnom dôsledku väčšina z nich nie je samoúčelná. Videl som režisérsku verziu a vzhľadom k dvom verziám by som bol zvedavý, čo bolo vystrihnuté v tej kratšej. Podobný film by totiž neprofesionálnym zásahom strihačových nožníc mohol poriadne utrpieť. V každom prípade k ozdobám snímku patrí hudba Nicolu Piovaniho, ktorá dokresľuje stredovekú atmosféru. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Jeptiška Flavia má docela pokrokové názory co se týče ženských práv, ale bohužel žije ve středověké Itálii kolem roku 1400. Aby se pomstila mužům,jež ovládají a zneužívají ženy, neváhá se spojit i s muslimskými nájezdníky, což všem asi dojde, že nebude sázka na toho správného koně. Na chvíli dokonce promění svůj mateřský klášter v celkem ukázkovou sodomu. Ovšem z toho všeho mučení, štípání bradavek, mrskání, znásilňování mužů i žen, nabodávání na kůly a souložení mezi vepři mi poněkud uniká, na co chtěli tvůrci přesně ukázat. Ještěže to jistí marxistický schematismus, do něj zaobalená brutalita je to nejlepší, co si může umělec přát. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama