Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice spolužáků, Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazí do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele. Pokladní jim sice odmítne lístky prodat protože na film, kde se mluví sprostě, mohou jen v doprovodu rodičů, kluci si však hravě poradí. A skutečně film má na městečko zničující dopad. U dětí je sice velmi úspěšný, rodiče však požadují zákaz jeho promítání, protože sprostá mluva se v městečku rozmáhá jako lavina. Další návštěva kina se stane osudnou Kennymu, který si stejně jako postavy ve filmu zkusí zapálit prd. S popáleninami je odvezen do nemocnice, kde však zemře, když mu lékaři místo srdce transplantují bramboru. Zatímco Kenny jako většina lidí skončí v pekle, Stan žárlivě sleduje svou lásku Wendy, která dala přednost jedničkáři Gregorymu a rozzlobené ženy založí sdružení Matky proti Kanadě. Vylákají hrdiny sprostého filmu Terrance a Phillipa na talkshow, kde jsou oba vzápětí zatčeni. Kanada vznese protest, ale protože jí to není nic platné, vybombarduje dům klanu Baldwinů. Spojené státy jako odpověď vyhlásí Kanadě válku a ministryní války jmenují Kyleovu matku, která stojí v čele hnutí Matky proto Kanadě. Armáda útočí na Toronto, Kanaďané žijící v USA jsou internováni v koncentračním táboře štěstí a vzájemná roztržka se mění ve světovou válku a Satan se těší, že se konečně ujme vlády. Stan, Kyle a Cartman však mají plán jak zachránit svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (606)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Sprosté to nepochybně je, dokonce hodně sprosté. Ale vtipné ještě víc. Musíte umět překousnout všechny nadávky a vulgarismy a jenom se královsky bavit. Plné narážek na vše možné s inteligentním humorem, nakreslené sice velmi osobitým stylem, který ale k obsahu (a mluvě :-)) naprosto sedí. Navíc písně, které doprovázejí film (muzikálovou formou), jsou na velmi vysoké úrovni (o čemž svědčí nominace na Oscara). Pokud jste ale nějaké citlivky na sprosťárny, ruce pryč!!! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

To je hlína...to je hlína... Tenhle film a seriál byl jedním z těch děl, které jako citlivý lakmusový papírek doby definují hranice toho, co se ještě může zobrazit a říci na filmovém plátně. Dnes je otevřenost etických a estetických hranic filmového průmyslu zase o pořádný kus dál, ale tenhle americký seriál stejně jako celovečerní film byl jedním z těch mechanismů, které pootevřely skulinku všem těm dnešním postmoderním filmovým a televizním šokérům. U Pekla na zemi jsem ale ani jednou neměl pocit, že jde o nějakou topornou touhu šokovat za každou cenu...je to jen humor, i když nezná hranic... ale nepřehlédnutelná je i jistá satirická dimenze tohoto filmu a snaha tvůrců říci světu, co považují nejenom na americké politice a zábavním průmyslu za dobré a špatné... a nemají špatný vkus:-) ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Když byli tvůrci South Parku, tedy Trey Parker a Matt Stone, se svým seriálkem na vrcholu uměleckých sil, udělali to nejlepší co mohli- natočili celovečerák! Je tu vlastně vše, co v televizní sérii, jen "větší, delší, nesestříhané" a hlavně ještě o mnoho zábavnější. Každý správný fanoušek ví o slabosti Treye pro muzikály, ta se projevila i tady a je to jen ku prospěchu věci, písničky jsou totiž naprosto perfektní, že by se nejeden filmově-hudební guru z Hollywoodu mohl jít zahrabat (ne nadarmo byla píseň "Blame Canada" nominována na Oscara). Je to prostě jedna velká jízda v SP stylu, jenž si v konečném účtování dělá legraci samu ze sebe, tak jak to umí jen Trey s Mattem. Škoda jen, že dnešní SP už je kvalitativně tomuto hodně (ale opravdu hodně) vzdálený, ale o tom třeba zase někdy příště... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Podobně jako 1. řada South Parku je tohle pro mě pořádná nostalgie. Živě si pamatuju, jak jsem byl nadšený z toho vidět můj oblíbený seriál ve filmové verzi a překvapený z toho, že je to muzikál. Velmi rychle jsem si ale oblíbil ty písničky, které miluju i dnes. Jeden song je lepší než druhý. Peklo na zemi přináší super příběh, který vůbec nepůsobí jako nějaká roztažená epizoda, naopak je výborně odvyprávěný a je vidět, že tvůrci South Parku s přehledem zvládají oba formáty. Je zde spousta super vtipů a dokonce fungují i dramatické momenty. Stejně jako seriál je to zčásti satira (zde hlavně vidíme válečnou snahu USA), zčásti jakási parodie na dětské i jiné filmy. Snad jejště víc než kdysi mě dostává to, že jednou z hlavních postav jsou Satan - který je gay, což může znít urážlivě, ale ve skutečnosti je to spíš kladný hrdina - a Saddám Husajn, v té době ještě živý irácký diktátor. Ten je pořádně zesměšňovaný jako manipulativní hajzlík ve stylu animovaných grotesek, akorát se samými sprostými vtipy vzhledem k tomu, že je nyní v homosexuálním vztahu se Satanem. Tvůrci došli v provokaci tak daleko, že je dokonce Saddám Husajn v závěrečných titulkách uveden způsobem, jakoby opravdu sám sebe hrál (daboval). Hodně dobrá zajímavost taky pro mě je, že první Kennyho srozumitelná věta bez kapuce byla nadabovaná Mikem Judgem, legendárním tvůrcem Beavise a Buttheada a později například Silicon Valley. South Park mám moc rád a tohle je neskutečně nabušený, muzikálový South Park. (10/10) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Mám rád South Park. Film má navíc ještě ke všemu hodně povedenou hudební stránku a některé písně jsou skoro až nakažlivé. I když je příběh prakticky jenom rozvedením nápadu z jedné episody, kdy rodiče proti vulgaritě tohoto dua už jednou bojovali v episodě, kdy ovšem zvítězil "výbušný průjem", přesto i tentokrát jsem se dobře bavil. Tedy kvalit seriálu možná film nedosahuje, ale u mě to dohání tím zpíváním a hlavně konstatováním, že: "Bůh, to je ta největší kurva ze všech", něco tak krutě pravdivého jsem už dlouho neslyšel, ovšem pouze za předpokladu, že Bůh existuje... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu je poprvé vidět Kenny bez pokrývky hlavy. (Karlos80)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (JADIM)
  • V Guinnessově knize rekordů z roku 2001 je tento film označen za film s největším počtem sprostých slov použitých v animovaném filmu. Konkrétně je to 399 nadávek, z toho 146x slovo "fuck", 79x "shit" a 66x "bitch". Dále film obsahuje 199 urážlivých gest a 221 násilných činů. (Philoun1)

Související novinky

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama