Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne díky představivosti komiksové Fanynky ožívá děsivý vrah, který má chuť zabíjet a klidně se pustí i do své stvořitelky. (Chupacabre)

Recenze (30)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Běda tomu kdo dá nestvůře podobu. Přemýšlet o zlu znamená zvát ho k sobě... Taková malá hororová 80ková jednohubka o komiksech co ožívají. Nestvůra vypadá působivěji spíš na papíře a taktéž nečekejte žádnou krev nebo vraždy na kameru(natožpak gore). Všechny vraždy jsou znázorněny v komiksu což vůbec není špatnej nápad(zároveň se tím ušetřilo). Jeffrey Combs se tu ohřeje jen úvodních pár minut. 3hvězdy. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé osmdesátkové béčko, které nemá vůbec čím překvapit, s nestrašidelným monstrem, nudnýma vraždama, žádným gore a ani nějakého pořádného vtípku jsem se nedočkal... Jediné, co mě vysloveně potěšilo bylo cameo Jeffreyho Combse , docela příjemný béčkový námět (zvláště když jsem fanda komiksů) a že Buechler sem tam dokázal nějakým záhadným způsobem vyčarovat docela příjemnou hororovou atmosféru... Ale i tak je Cellar Dweller docela slabý kus, který docela rychle vymizí z paměti a docela dost pochybuji, že bych si ho někdy pustil znovu... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Comicsový kreslíř Colin Childress (Jeffrey Combs) stvoří s pomocí magické knihy monstrum, které vystoupí z jeho comicsu, a začne vraždit. Childress ho proto musí zničit, ale sám umírá. Po třiceti letech přijíždí do jeho domu na samotě Whitney, jeho fanynka, aby se zde inspirovala, jelikož tu je momentálně Institut pro umělce. Whitney netuší, že oživením comicsového monstra ohrozí i zbývající členy institutu, včetně dohlížející paní Briggsové a sebe. Spojení hororu s comicsem je ta nejbáječnější věc! Samozřejmě mohlo být více krve, ta je chytře hlavně v kreslených předlohách, na koupelnovou nahotu ale dojde. Bouře dodává filmu tu pravou atmosféru, monstrum je velmi pěkně udělané. Žádné laciné pixely. Kdo nemá rád pokleslé děsuplné brakové comicsy, nechť si schová odpady a nechá film být. Za mě spokojenost! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Komiksy jsou zhoubou lidstva, já to říkám pořád. A už před třiceti lety o tom natočili film. Občas je až s podivem, co všechno šlo kdysi natočit. Tohle je tak prosté a jednoduché, až je to milé. Dneska se na to většina chytne asi díky Combsovi. Ale... Hlavní hrdinka je fajn a monstrum co se týče masky a vzhledu taky. A má to parádní osmdesátkovou atmosféru, hadry, účesy a to je vždycky plus. V podstatě takový dětský horror, i nahých prsou by si haranti užili. 2.5* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Náhodný výběr z mé filmotéky tentokrát určil tento starý kousek a já samozřejmě nebyl proti. Námět oživlého monstra z komiksu vypadal docela slibně a navíc v hereckém obsazení figurovalo jméno Jeffreyho Combse. Béčka z osmdesátých let mě navíc málokdy zklamou a i samotná délka vypadala přívětivě. Byl jsem docela překvapený, že nám tvůrci nabídnou podobu monstra hned v prvních minutách, na což nebývám moc zvyklý. Přízrak sice na mě moc velký dojem neudělal, ale nebyl jsem ani vyloženě zklamaný. Mord pohledné dívky, trocha té nahoty a Jeffrey – to vše nasvědčovalo tomu, že tohle prostě nemůže dopadnout špatně. Bohužel jsem neměl ani páru, že Combs tu hraje jen vedlejší roli. Přesto patřil k tomu nejlepšímu, co tu bylo k vidění. Vytvořená atmosféra měla ty správné grády, ale tohle opojení netrvalo moc dlouho. Následoval totiž posun v čase a příjezd mladé Whitney. Což o to, Debrah Farentino byla pohledné děvče a ani Miranda Wilson nebyla k zahození, ale zbytek osazenstva mě zrovna moc nezaujal. Navíc příběh ztratil na tempu a já se začal lehce nudit. Naštěstí se brzy hlavní hrdinka pustí do kreslení a já si tak mohl alespoň užít velmi zajímavé kresby. Ty byly opravdu vydařené. O něco horší to však bylo u následujících mord scén. Scéna z koupelny sice potěší mužskou část publika, ale jinak se vše důležité odehrávalo vždy mimo záběr kamery. Což mě opět dost zklamalo. Snaha vytvořit depresivní prostředí, se dost míjela účinkem, stejně jako emoční výlevy většiny zúčastněných. Místy mi přišlo, že herci až moc okatě přehrávají. Navíc jsem v oněch dramatických chvílích postrádal pořádnou dávku napětí. Na můj vkus to bylo dost jalové. Na víc než průměr to však nemá ani omylem! 50% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Režisér John Carl Buchler je také expert na zvláštní efekty, a tak se podílel na vzhledu příšery a celkově na speciálních efektech. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama