Reklama

Reklama

Strach.com

  • Česko StrachTečkaCom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyšetřování tajemných zločinů, řady krvavých a podivně podobných úmrtí, svedla dohromady newyorského detektiva Mikea Reilly a krásnou vyšetřovatelku Terry Houston. Jediným pojítkem mezi oběťmi je návštěva jedné morbidní webové stránky. Najít šíleného zabijáka, který tuto stránku vytvořil, znamená pro Mikea a Terry "přihlásit se" - a vstoupit do strašlivého světa halucinací, nočních můr a nelítostných vražd. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horror je mojim najobľúbenejším flmovým žánrom. Snažím sa byť v obraze v celom jeho spektre. Daňou za to sú mi občas premárnené minúty sledovaním neoriginálnych, nepodarených, nudných zmätkou ako je aj tento európsky, koprodukčný snímok - "Strach.com". Film, ktorý je len zmršenou vykrádačkou úspešných titulov ma nemá šancu zaujať. Zvlášť, keď je to ešte aj mizerne technicky spracované a ani herci nestoja za nič. * ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zoufalá nudná nízkorozpočtová kravina, nic víc. Po slušném začátku se rozjede "příběh" který zasekává o čímdál větší blbosti a nelogičnosti, naprosto otřesné vizuální "vychytávky", hnusné filtry a především šílenou nudu, kdy se člověk modlí, ať už to proboha skončí. Myslel jsem že podobné kraviny se točí až teď, ale jak je vidět, bylo tomu tak už dříve - nebo vážně mám bát u blonďaté holčičky, roztřesenou kamerou ukázaných nechutností a krvavých očí? Do háje s takovejma hororama, to už radši nějakou béčkovou příšeru nebo vraha v masce než toto. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po městě se začínají objevovat zavraždění (případně sebezavraždění) lidé, které spojuje na první pohled jediná věc - masivní krvácení z očí. Epidemoložka Terry Houston (Natascha McElhone) a detektiv Mike Reilly (Stephen Dorff) však nalézají ještě jedno spojení - všechny oběti byli velkými fanoušky internetu (kdo by nebyl, že?), ale hlavně stránek feardotcom.com (opravdu ne fear.com jak by se z názvu mohlo zdát), kde sadistický lékař se online baví torturou nevinných obětí. Ale každý, kdo se na dané stránky podívá, do 48 hodin umírá, dohnán svým největšími fóbiemi.. Jakmile má nějaký film úspěch (Kruh), hned se objeví spousta jeho klonů, a to buď stoprocentních kopií (Kruh US) případně kapku inovovaných, jako je tento film. Namísto videokazety se díváme na webovou stránku, a vše jede dál při starém. Nu což, s tím se asi nutno smířit - horší je, že Strach.com je jako film o ničem, bez hlubšího příběhu - takže jediné co snad stojí za zmíňku je pár hezkých efektů (např. efektní fóbie z hmyzu Amelie Curtis)... ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Thriller, který nenabízí jen solidní napětí a svižné tempo, zároveň je zde opět zkoumaná myšlenka sdíleného násilí. Nabídky perverze, která by bez poptávky jistě neexistovala, nebo přinejmenším brzy zanikla. Jsou to totiž uživatelé, kdo tvoří poptávku po takových videích. Poptávku po nafilmovaných popravách, znásilnění nebo třeba obyčejné školní šikaně. - Že jsou podobná videa dnes velmi rozšířená, o tom není sporu. A 15 let po natočení takového filmu je běžné, že když se někomu děje něco špatného, přihlížející namísto pomoci událost natáčejí s vidinou lajků na Youtube. Holt nová doba. Z filmu samotného nutno vyzdvihnout výborné masky a dokonale natočené "fear" sestřihy, které mi běžely před očima ještě několik dnů po shlédnutí. Nechci hledat, co snímku vytknout, protože to není nutné. Nutnější je samotné zamyšlení. A který horor vám ho poskytne? ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tak dobře, budu teď za odporného diletanta, ale chci prostě taky něco pochválit :). Nečetl jsem žádný ohlas a jediné, co jsem měl, krom toho kotoučku v ruce, byly postřehy jedné tetky z vesnice. Když to vezmete jak to je, díváte se na obrazovku, pohodně uprdeleni do pohovek, gaučů, otomanů, uzříte celkově slušný rozjezd v stylu moderních temných thrillerů, takové probuzení do pěkně hnusného, Fincherovsky potemnělého, rána. Ona i ta kamera, nikterak hektická a kolíbavá, k tomu nějak sedí. Navíc, první vražda za zvuku Rammstein (což potěšilo rockovou část mého já) a celkově zajímavá, chladná hudba k tomu. Mno jo, ale co dál že, soudruzi? Atmosféra, když ji tedy zmíním, může na občasného diváka působit znepokojivě, podporovaná jakous takous zajímavou grafikou. Jenže pro otrlejšího diváka, kterých je nepoměrně víc, je ta kolize s námětem Kruhu příliš silným soustem a obzvlášť, když FearDotCom na něj prostě příběhově ztrácí. Charaktery postav se klíží do všech koutů a tam, kde bych třeba já nějaký charakter, charisma u postavy očekával, nic a kupa vajglů nudy. William Malone postihl, v hromadné koprodukci, ten takzvaný „kopirajd“ a natočil pro některé skvělý hororový thriller, pro jiné jen šprycl smetanu do husté černé kávy lepších a příběhově originálnějších projektů. Sázka na méně známé herce nebyla od věci a Stephen Dorff byl na podobné úrovni, jako Christopher Lambert v mnohem lepším thrillerovém „kopirajdu“ Vraždy podle Jidáše (1999). A právě v porovnání s tímhle snímkem jde u Strachu.com o třídu slabší podívanou a tak musím po rozvaze sáhnout k místně standadrnímu hodnocení 4/10. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Jméno "Dr. Gogol" napsáno na zdi v první scéně, je odkaz na film Mad Love (1935). (Chatterer)
  • Feardotcom.com je adresa oficiálních stránek filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama