Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chronos Corporation je firma, ktorá pomocou genetických operácii mení ľudí na Zoanoidov - monstrá s nadludskou silou. Jej cielom je nastolenie nového rádu, kde Zoanoidi prevezmú vládu nad svetom. Posledným krokom je získanie špeciálnej mimozemskej zbrane zvanej Guyver, ktorá svomu nositeľovi dáva obrovskú silu. Tá sa však náhodou dostáva do rúk nič netušiacemu mladému mužovi, ktorý sa stáva poslednou nádejou ľudstva.

Film vychádza z japonskej komiksovej predlohy Yoshiki Takaya - "Bio-booster Armor Guyver", podla ktorej bol natocený aj 12-dielny anime seriál. (kitano)

(více)

Recenze (50)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem na tomto filmu ujížděl a ten raper co připomíná po proměně agamu byl pro mě neskutečnej borec. Masky na tu dobu super a u filmu jsem se v tu dobu jak nasmál tak i bál když monstra hledala naše klaďáky. Teď už se u toho sice jen směju, ale film pro mě ze svého kouzla neztratil ani zlomek. A tu mimozemskou zbraň jsem děsně chtěl. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, byl jeden malý obtloustlý chlapeček, který miloval videofilmy svého strejdy a mezi kopcem VHSek vévodil titul na jehož obalu byly hrozně podivný potvory. Tenhle titul se stal jeho nejoblíbenějším, a jak šel čas, kazeta se ztratila a tlouštík vyrostl. Když tu nedávno si vzpomněl že by se na tento poklad měl znovu podívat. Jaké bylo jeho překvapení, když zjistil že místo skvělých triků a krutopřísných soubojů je to dost upachtěné a zachraňuje to jen kostým hlavního hrdiny s příběhem založeným na komiksové animé předloze? Přátelé, milé to nebylo, ale vzpomínky na to jak jsem se bál a zároveň byl fascinován jako dítě, ty mi zůstanou. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Niektorí ľudia urobia pre chytenie ryby všetko.“ Po PRENASLEDOVATEĽOCH (r. Jon Hess/1988) ďalší americký light horor 80. rokov, kde občas uvidíme explicitnejší záber, ale väčšinu času len pekných, zamilovaných, bezstarostných a mladých Američanov, bojujúcich proti monštrám. To všetko posypané zaručene (ne)vtipnými okamžikmi (bitka s pouličnou zberbou, vpád na nakrúcanie). Je vidieť, že snímka (z produkcie mizerného Briana Yuznu) vznikla predovšetkým kvôli "maskérskym" scénam. Tie však jednak časom zostarli, jednak sú komické (strach z nich rozhodne nejde, vyzerajú skôr ako kamaráti Jima Hensona, s ktorým chodia každú nedeľu doobeda na veľkú čokoládovú) a jednak nie je dobré, ak film vznikne len kvôli „technickej stránke“, pretože to znamená nedohliadanie na herecké výkony (fúzatého Marka Hamilla sprevádzala Sila a tak je ako použitý agent Reed ešte to lepšie z tohto kardinálneho maléru) a scenár (škoda reči). Divák si uvedomí, o čo lepšie boli surové sci-fi horory ZLOMOK SEKUNDY, TAJOMNÉ ZLO a TEMNÝ ANJEL (samozrejme sa nebavíme o áčkarskej tvorbe á la VOTRELEC, ROBOCOP a VEC). Nechýbajú "ksichty", ako Michael Berryman (Pluto z cravenovky HORY MAJÚ OČI) a Jeffrey „Re-Animátor“ Combs, ale to je asi tak všetko a neviem, prečo nedávam rovno 20%, lebo vidieť toto ešte raz, podrežem sa. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Guyver je mizerně natočený film s pekelně pitomym scénářem, špatným herectvím, hroznou režií, kamerou i střihem. Působí jako nějaký amatérský studentský filmeček, což také v podstatě je - velká část štábu jsou debutanti. Z řady běžných amatérských Béček a Céček ale vybočuje propracovanými maskami, což je jediný důvod, proč se na tuto podivnost dívat. Steve Wang se inspiroval japonským anime seriálem a vytvořil film, který působí jako ukázková prezentace jeho práce. Ne režisérské, ale maskérské. Na tomto poli totiž má jen malou konkurenci. Výsledný film je šílená žánrová směska, potácející se mezi souboji se špatnou choreografií, nudným kecáním a hloupými vtipy. Ale vidět potyčku mezi člověkem v mimozemském kostýmu a lidskou rybou, plus ještě Marka Hamilla deset let po Star Wars na naprostém dně, to vlastně stojí za to. Jen mě mrzí, že samotný Guyver je takový neschopák. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

I malé děcka jsou pořádně nakrknuté, když jim někdo sahá na oblíbené hračky. Co má pak řvát fanda původního OVA seriálu, potažmo druhého dílu, když se mu dostaví takový škvár do pracek? Místo brutálních Zoanoidů dostane rapujícího "Jar-Jara" s korálky na krku a z Balcuse, jako Zoalorda zůstane směšně gumové monstrum, jež si odskočilo z dotáček 16. série Power Rangers! Tudy cesta nevede a seč se tvůrci snažily dodržet děj manga předlohy, tak převedení pro US publikum a celkové zpracování to zazdilo perfektně. Ty 2* jsou ze soucitu a hlavně za Guyvera, který jako jediný stojí za něco. Alespoň do pokračování... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Jefrey Combs hraje v tomto filmu postavu, která se jmenuje Dr.East. Ve filmu Re-Animator hraje postavu, která se jmenuje Dr.West. (Pumiiix)

Reklama

Reklama