Reklama

Reklama

Hrůza pod zemí

  • Česko Hrůzy pod zemí (více)

V tomto hororovém příběhu, inspirovaném povídkou H.P. Lovecrafta, jsou lidé z osamělého městečka terorizováni a vražděni zrůdnými monstry, která obývají podzemí místního hřbitova. Posledních pět vyděšených obyvatel sebere odvahu a rozhodne se s těmito parazity rázně skoncovat. Jejich zoufalý plán je však překažen bandou nebezpečných zabijáků, kteří se v honbě za tajemstvím, ukrytým v jednom z hrobů, nezastaví před ničím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (51)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Určitě výborný podklad tvůrci bohužel chytli za tu horší stranu.Jistá hutná atmosfera ve filmu je znát,stejně tak opět dokonalý Jeffrey Combs válí coby doktor - alkoholik.Na druhou stranu mě docela rozesmály masky(v tom horším slova smyslu)a značná část se potápí ve stejném tempu které po čase celkem nudí. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Silné 3 a pol hviezdičky. Je to tak trošku premrhaný potenciál. Rumunské scenérie, kde sa natáčalo mi ničím nepripomínali Nové Anglicko, kde Lovecraft zväčša umiestňoval svoje príbehy. Možno ešte tak záber kukuričného poľa, ostatné naozaj zaváňalo Európou. Taktiež mi veľmi nesadlo to skĺbenie s gangsterkou, Lovecraft by si skôr zaskúžil viac hororovej atmosféry. Na druhej strane gore efekty, akokoľvek by ich mohlo byť viac, sú skvelé, masky príšer ešte lepšie a tie mŕtvoly na cintoríne dokonca presvedčivo slizké a odporné. Jeffrey Combs je výborný a presvedčivý, ostatní aspoň okolo seba šíria príjemné béčkové aroma. Ako ostatne celý film. Lovecraftova prebleskujúca predloha je výborná, niektoré spomalené zábery v daždi tiež. Spomínané zábery na kukuričné polia a ľudí sužovaných príšerami majú tú správnu atmosféru. Ak ešte započítam istú fullmoonovsķú atmosféru a nostalgiu nad starou VHSkou z videopožičovne...Ale škoda. Efekty, predloha aj réžia z toho mohli vytrieskať oveľa viac. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ghoulovia vyzerali naozaj dobre a keďže títo ohyzdní požierači ľudských mŕtvol patria medzi málo frekventované hororové obludy, skrýval sa v nich slušný potenciál, ktorý však podpriemerný režisér a scenárista C. Courtney Joyner nedokázal zužitkovať a zaujímavý lovecraftovský námet pretavil iba do podoby ďalšieho tuctového béčka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s názorom, že výber prostredia, je v tomto smere to najpútavejšie. Nuž ale na mňa samotný snímok ako celok pôsobil tak neskutočne nesympaticky. Herecké obsadenie a ich výkony sú skutočne na prah biednej úrovni, scenár v podstate ani neexistuje, pričom aj keby sa réžia "rozkrájala", toto sa napriek nápadu nedalo dotiahnuť na lepší výsledok. Špatné, podpriemerné, nijaké .. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že překlad titulu krásně vystihne podstatu filmu. "Hrůza" to opravdu je, ale leda tak ke sledování. A pod tou zemí se obrací samotný Lovecraft! Jedná se zhruba o takový ten typ průjmu, který chcete mít brzo za sebou a ne a ne skončit. Ruce pryč nebo se od tohodle zamažete jedna radost! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Pôvodne mal byť tento film z Bandovej spoločnosti Full Moon Entertainment produkovaný ešte jeho predošlou spoločnosťou - Empire Pictures, a na režisérsku stoličku mal zasadnúť Stuart Gordon. (beso74)

Reklama

Reklama