Reklama

Reklama

Včelí léto

(studentský film)
  • Česko Léto včel (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Jednoho obzvlášť horkého letního dne se zapálená ekologická aktivistka Eddie rozhodne zanechat studia na vysoké škole a věnovat se včelaření. Její matka Anne se sice o budoucnost tolik nebojí, zato má panický strach z hmyzu. Ačkoli se Anne zpočátku zdráhá, nakonec začne své dceři pomáhat a brzy zjistí, že záchrana včel nebude vůbec snadná. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

Endurion 

všechny recenze uživatele

Téma klimatické krize se v hraném filmu moc často nezpracovává, téma environmentálního žalu už vůbec ne. O to větší mám radost z tohohle finského filmečku, který se věnuje právě tomu, a navíc ještě dává problematice lidský rozměr díky citlivě zpracovanému a přesně odpozorovanému generačnímu konfliktu. Hodně chválím i vizuální stránku filmu a těším se, až nás Ida-Maria Olva a Heini Mäntylä obdaří celovečerním debutem - určitě budu u toho. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Holka trochu kráva, rodiče aby kolem ní našlapovali jak kolem kusu hovna, jako sorry, ale chování na pár facek :) Takový environmentální políček z krajin, kde je výchovný výprask úplně mimo hru... Tomu říkám ironie :) ()

Reklama

Dawe2 odpad!

všechny recenze uživatele

Hmmm, holka si koupí na studentskou půjčku včely. Roj jí uletí, koupí tedy novou královnu na internetu a mají med. Toť vše. Nápad nula, příběh nula, herecky bída. Hlavní hrdinka se tváří od začátku do konce, jako když jí doslova ulítly ty včely. Navíc je to k unudění, jen všudypřítomné bzučení včel. Tohle není studentské drama, to je filmařská tragédie. Studentovi bych dal z milosti za čtyři, ale koukat se na to skoro nedá. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama