Reklama

Reklama

Šumava: Domov rysů

(TV film)
Německo, 2019, 52 min (Alternativní 43 min)

Režie:

Sigurd Tesche

Obsahy(1)

Šumava se rozkládá podél 120 kilometrů dlouhé hranice České republiky a Bavorska. Je mimo jiné domovem rysa ostrovida, který byl kdysi v Evropě vyhuben, a nyní se mu zde díky dostatku kořisti znovu daří... Nenechte si ujít výjimečný pohled na život za všech okolností elegantního, ale skrznaskrz divokého rysa. Šelmy, které jsou doma na Šumavě a v Bavorském lese, se volně potulují divokou přírodou, neohroženě loví, a někdy si dokonce bezstarostně hrají. Přírodovědný film Šumava: Domov rysů odhaluje tato překrásná zvířata zblízka a v jejich přirozeném prostředí. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Další z řady překrásných dokumentů se skvělou kamerou. Vše podtrhuje klidný a hlavně poutavý komentář. Jak vidno i u nás, potažmo kousek za hranicemi je krásně. 5z5 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument s vynikajícím vizuálem přibližuje nejen tajemnou krásu Šumavy, kdy sluneční paprsky prostupují lehkým oparem mezi stromy a vody potoků se tříští do briliantových krůpějí, ale také život zdejší fauny a flory. Rysové jsou sice hlavním motivem, ale v průběhu roku od zimy do podzimu poznáme i další rodiny - vlky, lišky, jezevce, kočku divokou s koťaty či strakapouda. A nechybí ani rozpustilé veverky, kuna či norník rudý prchající před hladovým rysem. Poetický dokument ukazuje krásu přírody, jakou máme na dosah. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno