Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prodané životy je britské filmové drama noir režiséra Cy Endfielda. Film je příběhem bývalého odsouzeného Toma Yatelyho (Stanley Baker), jehož pokusy jít životem po návratu z vězení rovně jsou zmařeny ve chvíli, když přijme práci řidiče v přepravní společnosti. Tom je po nástupu do práce přijat všemi řidiči kromě Reda (Patrick McGoohan), irského předáka a hlavního řidiče, který je nebezpečným násilníkem. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Topco 

všechny recenze uživatele

Malý britský kult! Dusný, chlapácky noir z prostredia šoférov nákladiakov, ktorý chytí už od otváracej titulkovej sekvencie. Typovo veľmi presne obsadený Stanley Baker – ako nový vodič vo firme s neznámou minulosťou – mi celý čas pripomínal drsnú verziu mladého Steva Martina :-). Ďalej tu máme ukážkovo odpudivého, šikanujúceho záporáka; začínajúceho Seana Conneryho a v upotenom mužskom svete poteší príťažlivá Peggy Cummins z Gun Crazy. K presným hercom, svižnému príbehu a hustej atmosfére si ešte prirátajte dynamickú, noirovú kameru a máte o zážitok postarané. 4,5* ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Plno znamych tvari v kultovnim filmu o pilotech nakladaků... Film plny napeti a zrychlenych zaberu na auta ujizdejici "silenou" rychlosti pri honbe za dalsi furou... Pribeh rovny jako pravitko a obrazky prekrasne. Za TU zenu, je zde Peggy Cummins. :-) ()

Reklama

hosa666 

všechny recenze uživatele

No na tu dobu hodně podařenej film, kdysi jsem ho viděl a pak se po něm slehla zem, nepamatoval jsem si název a nemohl ho nikde sehnat, ale shodou okolností jsem na něj kápnul, a dost kámošů bylo nadšenej. Nezapomínejte, že jde o film z roku 1957, v té době jezdily auta ve studiu, teda spíš stála, a na zadní skolo se promítal děj, Každej hlupák typu "dobytka" se bude smát, nepochopí, že technicky je to jiná doba, podobný mi přijde třeba film " mzda smrti ", kde hraje skvěle Montand, taky rok 1957, mě tahle doba Hollywoodu přišla asi nejlepší, navíc Horrory mistra Hitschcoka, já osobně jako poslední silnej film ameriké provenience beru Magnoliu, rok 2000, pak se zasekli, hnus a nuda.m. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Kdo si hraje, nezlobí“ – tohle ovšem neplatí ve chvíli, kdy si jdou po krku dva řidiči přepravní společnosti a začnou svá auta používat jako zbraně. Celkem pohodový filmeček, dobré herecké obsazení a ani samotný příběh nebyl marný. Místy to mělo i celkem zajímavou atmosféru, hlavně tedy ve chvíli, kdy se děj odehrával za volantem – při jejich soutěživosti. Dojde i na pěstní souboje, nejrůznější naschvály – no já se u toho rozhodně nenudil. Hlavní prim tu hrála dvojice kohoutů Stanley Baker -Patrick McGoohan, ale zdatně jim sekundovali i ostatní herci (mladý Sean Connery, Herbert Lom – mihnul se u i Gordon Jackson), no a ozdobou filmu dvě pěkné herečky Peggy Cummins a bývalá manželka Charlese Bronsona Jill Ireland. 60% ()

sator

všechny recenze uživatele

Hell Drivers je britské filmové drama noir režiséra Cy Endfielda. Film je příběhem bývalého odsouzeného Toma Yatelyho (Stanley Baker), jehož pokusy po návratu z vězení jít životem rovně jsou zmařeny  ve chvíli když přijme práci řidiče v přepravní společnosti. Tom je přijímán po nástupu do práce všemi řidiči kromě Red ( Patrick McGoohan ), irského předáka a hlavního řidiče, který je nebezpečným násilníkem. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama