Reklama

Reklama

Shalako

VOD (1)

Obsahy(1)

Potulný kovboj Shalako alias Ten, který přináší déšť (S. Connery - Osudové setkání, Past) se objeví právě včas, aby přispěchal na pomoc půvabné Irině (B. Bardot - Podivuhodné příběhy, Viva Maria). Ta se spolu se skupinou bohatých Evropanů dostane do nebezpečí života, když vnikne na indiánské území. Zachránění aristokraté se vracejí do rodné vlasti a Shalako, doprovázen kráskou, se vydává vstříc novým dobrodružstvím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný western se třemi hvězdami, které se však nijak výrazně neprojevily. Nemyslím, že by to byla jejich vina. Režisér DMYTRYK zřejmě neměl nijaké větší zkušenosti s tím, jak se točí westerny. No a v roce 1968, kdy tento film vznikal, byly na plátně daleko větší hity v tomto žánru, takže se snažil udělat něco mimořádného. (Nacpání diamantového náhrdelníku ženě do úst a tím ji zardousit, lezení po vysokých skalách bez patřičného vybavení, souboj Indiána a Shalaka s kopím atd.). Závěr filmu stál za starou bačkoru, režisér nevěděl jak z toho ven, tak to zahrál do ztracena. Nikdo nebyl vítěz ani poražen. Tak si myslím, že se tohle točilo jenom kvůli tehdy velmi populární sexbombě Brigitte BARDOTOVÉ. JINÝ DŮVOD mě nenapadá. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG : HRABĚNKA IRINA LAZAROVÁ ( Brigitte Bardot ) - Proč nás ti indiáni napadli ? Vždyť jsme tu jen na lovu. SHALAKO ( Sean Connery ) - Teď loví oni.......... CITÁT - Měl jsem vás za náfuku, ale jste pane pěkně pitomej trouba......... Abych napsal pravdu, fandil jsem Apačům. Film je nudný, herci ztvárňují postavy nafoukané, arogantní a půlka postav jsou zase obyčejní zloději. Opravdu jsou tam nejlepší Apači. Shaslako = Muž deště. V tom filmu se buď blbě střílí nebo špatně žvaní. CITÁT - Nestřílejte !!!........ ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

1* Connery + 1* Bardot + 1* skvelá main theme = 3* Shalako. Western ničím zvlášť zaujímavý, videl som ho len kvôli Connerymu ako jeho velký fanúšik. Avšak pokiaľ nemáte niekoho z tých hercov v obľube, tak by vás film dejovo nemal moc zaujať. Každopádne s Connerym to byť ani menej ako za 3* nemôže nie? :P ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jak má pravý muž dodržet své slovo, když narazí na nespolupracující gruppu namyšlených sebestředných hňupů s modrou krví ? Nicméně nedá mu to - a nechce je nechat jen tak ve štychu. Nejspíš pro takřka bezednou hloubku uhrančivých očí jedné plavovlásky s proklatě dobrou muškou, která k nim patří ... a která se mu nečekaně připlete do cesty. Víte ... jsou na lovecké výpravě, jejíž alfou i omegou je v podstatě zbytečné zabíjení ... o nic jiného tady nejde. Tudíž k nim od samotného začátku necítím žádnou přehnanou náklonnost - a mělo by mi být jedno, co s nimi bude ... v indiánské rezervaci, kde nemají co pohledávat. Ale ten příběh si mě - a dost možná i vás - dokáže omotat kolem prstu ... snad pro svou poctivost, snad pro svou nestrannost, snad pro své zaujetí, které vkládá do vyprávění. Na každý pád ... solidní 4* si plně zaslouží. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som mal napísať, že S. Connery bol skvelý, ale to bude tou sympatickou postavou spasiteľa. Connery sa pre westerny nenarodil a vedel by som si na jeho mieste predstaviť mnoho iných hercov. Film je ale výborný, hon indiánov na skupinu namyslených babrákov a krásku B. Bardot dáva lekciu z prežitia vojenskej taktiky a celkovo je divácky veľmi vďačný. 80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama