Reklama

Reklama

Na seznamu smrti

(seriál)
  • USA The Terminal List
Trailer 1
USA, (2022–2023), 15 h 42 min (Minutáž: 51–65 min)

Tvůrci:

David DiGilio

Předloha:

Jack Carr (kniha)

Hudba:

Ruth Barrett

Hrají:

Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Christina Vidal (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Na seznamu smrti sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i životy těch, které miluje. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Verbal to popsal skvěle - ale já to tedy musel vypnout někdy u pátého dílu, protože na víc už jsem fakt neměl. První tři díly mě příjemně naladily, ale pak to vzalo spád do temnot totální scénáristické impotence a klasické zápletky, kterou jsme už viděli tolikrát. Mrzí mě, že to Chrisovi nevyšlo, protože bylo vidět, že si dal práci. No, co naplat. Jdu si udělat menší lobotomii a snad na tuhle strašlivou megahovadinu zapomenu. A přitom Amazon jinak umí, když chtějí… 40 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mariňák na cestě za pomstou, která ho dovede až do nejvyšších pater armády i politiky. Za mě se nejedná o nic zvláštního. Pokud se to v něčem liší od ostatních podobných projektů, tak je to charakter oné zrady. Ale upřímně řečeno přišlo mi to celé trochu přitažené za vlasy a asi bych dal přednost něčemu jednoduššímu. Akce byla solidní, ale zase tu není nic, co by mě vystřelilo z ponožek. Herecké obsazení je nadprůměrné, ale co se Pratta týče, nebylo to z mého pohledu to pravé ořechové. A pokud mi něco opravdu vadilo, tak to byly halucinace hlavního hrdiny a jeho návraty do minulosti, které tu nejspíš sloužily jen k natažení stopáže. Dívat se na to dalo, ale nevidím tu žádný důvod, proč se k tomu někdy v budoucnu vracet. 50% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podobně laděný seriál jako filmy Tom Clancy: Bez výčitek nebo The Contractor a bohužel i v podobné kvalitě. Je vidět, že to stálo nemalé peníze a občas se objeví nějaká slušně natočená (ale nikdy strhující) akční scéna pro military fandy. Bohužel jako celek to už nefunguje, Chris Pratt nedokáže utáhnout depresivně laděnou a smrtelně vážnou polohu a scénář má nejen hromadu děr ale i zbytečných vložek, (zdravotní problémy hlavního hrdiny a jeho neustálé vzpomínky na rodinu) které brzdí už tak na neutrál uhánějící příběh, kterému navíc seriálová podoba vůbec nesvědčí. Hodně odřené 3* jen z toho důvodu, že podobných projektů nyní moc není. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho opakujících se flashbacků, otravných halucinací, scén v potemnělých interiérech a vážně se tvářícího Ch. Pratta. Plus za to, že jsem po celé tři epizody nepoznal Jaie Courtneyho (herce, kterého opravdu nemám rád) a že postava, kterou hraje Constance Wu, má pro našince legrační příjmení. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při riskantní misi přišel takřka o celou jednotku. Vrací se domů s protichůdnými vzpomínkami na nepovedenou akci a otázkami ohledně jejího zavinění. Ten největší šok ho ale teprve čeká. Jenže nasrali totální legendu. Osm bojových nasazení. Afghánistán, Libye, Irák. Stříbrná hvězda, několik bronzových, dokonce i medaile za hrdinství. A právě James Reece se zaměřil na svůj první potencionální cíl. Lov může začít a další jméno ze seznamu se nestačí ani rozkoukat. Jenže jak do toho všeho promluví jeho zdraví? Jde o trauma z bojů nebo přetrvávající následky poranění hlavy? Anebo se někdo rozhodl posunout medicínu a vypustil ven experimentální lék proti duševnímu PTSD? „Chlapáckých“ projektů není nikdy dost, ostatně Amazon už se poměrně vytáhnul s Jackem Ryanem či Reacherem, a zatímco start série mě úplně nestrhnul (i kvůli řadě potemnělých scén, příliš mnoho opakujících se flashbacků), postupně si mě získala. Dočkáme se cool momentů v ulicích San Francisca i následného pronásledování v divočině, což dá několikrát vzpomenout na Bergův kousek Na život a na smrt, i třeba nápaditého zúčtování s admirálem. A někde vzadu stále vnímáme jistý kritický komentář o tom, že za „mnohé“ jsou zodpovědná nejvyšší patra moci. Finální zvrat mi nesedl. Každopádně Chris Pratt je ve své zřejmě nejvážnější roli poměrně slušný. Škoda trestuhodně nevyužitého Taylora Kitsche, to samé platí pro Riley Keough, jejíž návraty se postupně opravdu zajídají, žádné emoce navíc nepřinášejí. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (7)

  • Reece (Chris Pratt) se bytné představí jako Roy Boehm. Jedná se o odkaz na veterána námořnictva Spojených států, který byl pověřen vytvořením prvních týmů Navy SEALs neboli Námořního, vzdušného a pozemního týmu Námořnictva Spojených států amerických. (HellFire)
  • Když si na začátku epizody James Reece (Chris Pratt) chystá výbavu, můžeme na sejfu na zbraně zahlédnout několik fotek. Na jedné z nich jsou členové týmu SEAL, kteří zemřeli během Operace Red Wings v roce 2005. (HellFire)

Související novinky

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

17.07.2022

Nahradí někdy někdo Harrisona Forda (Star Wars: Nová naděje, Blade Runner) v roli legendárního Indiana Jonese? Na tuto otázku se možná dozvíme odpověď již v pátém připravovaném filmu, mezitím ale za… (více)

Reklama

Reklama