Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již se stalo pravidlem, že tyto staré bondovky si musím rozdělit minimálně na 3 části. Není v mých silách něco takového dát jedním dechem. Jednotlivé díly mi extrémně splývají a tento se odlišuje snad jen tím, že místy máte pocit, že sledujete film 20 000 mil pod mořem. Jinak je to taková ta klasika, kde Sean Connery strčí svůj pyj do každé majitelky gagulky hmatatelného pulsu a ukazuje divákům, že práce agenta 007 obnáší z 85 % souložení, 5 % střílení, 5 % jízdu autem, 5 % představení svých vychytaných super tajných zbraní. Musím se přiznat, že pro mě zůstává záhadou, že mají bondovky celé zástupy honičů a zcela mi uniká, co se na tomto může někomu líbit. Je to extrémní nuda. [25 %] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 4 - Thunderball měl být první bondovkou. Navíc prodal více lístků v pokladnách kin než kterákoliv jiná bondovka před ním. Nicméně filmu předcházela soudní pře mezi autory. Výsledek se často odehrává pod vodou a vyžadoval spoustu práce se žraloky. James Bond už byl mezi diváky definitivní ikonou, nicméně tady je k ženám poměrně nátlakový – to by mu dnes neprošlo. Výsledek zase sráží divný střih a „zrychlování“ třeba rvaček. Trakční stůl pro natahování páteře komický, mnoho momentů zase bez tempa, finále připomíná skoro až válečný film. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film chytne trošku tempo až někde v půlce a v nevýrazné režii se nejdřív nechytá ani Bond se svými hláškami. Neslaný-nemastný hlavní padouch si navíc vypomáhá mou neoblíbenou rekvizitou - páskou přes oko a vůbec, vztahy mezi ním a Bondem, Bondem a Bond-girl a mezi tím vším dohromady působí scénáristicky hodně nepřesvědčivě (srv. třeba s předchozím "Goldfingerem"). První ve filmu použitý funkční jet-pack a podmořská bitva (vesmírně zkopírovaná v "Moonrakerovi") tak celkový dojem moc nevytáhnou. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni bondovka s Connerym, ktera me misty trochu nudila. Problem je totiz v pribehu. Da se prekousnout, ze je hodne jednoduchej, problem je, ze kolikrat tu jsou nejaky zbytecny sceny a nez Bond vubec dostane pripad, taky utece dost casu a pri dvouhodinovy delce to ma proste hluchy mista. Navic je film natocenej docela pomalu, takze se i pres dostatek akce obcas docela tahne. Dalsi problem je v zaporakovi, Celi proste i pres pasku pres oko nema zadny charisma. Co naopak musim pochvalit, jsou perfektne natoceny podvodni sceny, ktery by obstaly i dneska, no a tradicne paradniho Conneryho. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Dominu měla původně hrát také Raquel Welch, produkční šéf 20th Century Fox Richard Zanuck však požádal producenta Alberta Broccoliho, aby ji uvolnil k natáčení sci-fi filmu Fantastická cesta (1966). (džanik)
  • V cameu se v Kiss Kiss klubu jako Bondova taneční partnerka představí Diane Hartfordová, žena milionáře Huntingtona Hartforda, který je zmíněn na konci filmu za to, že umožnil natáčení na svém soukromém ostrově Paradise Island. (džanik)

Reklama

Reklama