Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme ďalej aj v James Bond ságe a musím povedať, že "Thunderball" bude patriť opäť medzi moje obľúbenejšie tituly. Má veľmi dobré postavy, veľmi dobrý spád a jeden z najlepších súbojov pod vodou, aké som asi kedy v živote videl. Veľmi dobré spracované, film nenudí a neustále chceme vedieť čo sa bude diať ďalej. Ak som spomínal minule, že "Dr. No" a "Mr. Goldfinger" neboli mojimi najobľúbenejšími záporákmi, tak Mr. Largo je presný opak. Je to skvelý záporák a je výborné ho sledovať v akcii. Plus sú tu aj veľmi silné momenty, kde je James Bond postrelený a vieme ho vidieť, ako sa snaží brániť a ujsť z pazúrov nepriateľa. Myslím si, že keby pár vecí ešte dovysvetlil, tak by to bolo absolútne skvelé. Píšem menej ako naposledy, ale som oveľa spokojnejší. Uvidíme čo nám nabudúce ponúkne "You Only Live Twice". Hodnotenie: A- ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mám podobný problém jako někteří tady - splývání. A ačkoliv Bond na Bahamách a kolem Miami provozoval hodně vodních sportů (až to chvílemi vypadalo na dokument o potápění), nejde o splývání s vodní hladinou, ale všech Conneryho Bondovek dohromady. Thunderball rozhodně nemá hromové koule, ale za to disponuje spoustou suchopárných míst, které ani hlavní hrdina svým šarmem nerozhýbá a když si přidáte pofiderního záporáka Larga, jenž z levého profilu vypadá jak Dr.Divnoláska a z pravého jak Leslie Nielsen, začne se vše ztrácet v mlze průměrnosti. Kdyby to Seanovi v roli agenta jejího veličenstva nezakazoval bontón, nosil by atletické nožky odhalující trenýrky snad i k saku.. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Thunderball je pro mě stále záhadou. Uznávám jeho kvality, ať už se týkají provedení podvodních scén, či soubojů na souši. Conneryho herectví je jako pokaždé na skvělé úrovni. Hlášky jsou na svém místě, bondgirls taky a záporák má charisma. Jenomže příběh se prakticky dvě hodiny vleče a mám neustále pocit, že kromě první a poslední půl hodiny je to samá vata. V Thunderballu holt nemám to zalíbení jako například v Goldfingerovi, kde se nenudím ani jednou. Tady se mi to párkrát stalo. 7/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

James Bond: Vodní level. A já nikdy neměl rád vodní levely ve hrách. Hlavní padouch má rád žraloky a rád se potápí, a tak se mnoho děje odehrává pod vodou. Většina vodních sekvencí působí dost nudně, a zbytečně dlouhý finální vodní souboj s mnoha potapěči má ještě k tomu pitomou hudbu. Když je Bond na souši, tak je to relativně fajn, ale jinak mě děj moc nezaujal. Máme tu zase přenádherné ženy, a řekl bych, že se tentokrát scenáristi snažili, aby byly o trochu drsnější a o trochu méně poddajnější, takže diváka čeká nalož vostřejších kočiček než obvykle. Celkově je ale pro mě tahle bondovka spíš nezajímavá nuda. (5/10) ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Postava Fiony Volpe v původním románu není, byla vytvořena speciálně pro tento film. Fiona byla původně zamýšlena jako Irka a v dřívějších verzích scénáře se také jmenovala Fiona Kelly. Příjmení pak bylo změněno, aby více ladilo s italským původem Luciany Paluzzi. (džanik)
  • Loď, která na konci střílí na Disco Volante, je podle označení (F 107) fregata britského Královského námořnictva HMS Rothesay. (džanik)

Reklama

Reklama