Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme ďalej aj v James Bond ságe a musím povedať, že "Thunderball" bude patriť opäť medzi moje obľúbenejšie tituly. Má veľmi dobré postavy, veľmi dobrý spád a jeden z najlepších súbojov pod vodou, aké som asi kedy v živote videl. Veľmi dobré spracované, film nenudí a neustále chceme vedieť čo sa bude diať ďalej. Ak som spomínal minule, že "Dr. No" a "Mr. Goldfinger" neboli mojimi najobľúbenejšími záporákmi, tak Mr. Largo je presný opak. Je to skvelý záporák a je výborné ho sledovať v akcii. Plus sú tu aj veľmi silné momenty, kde je James Bond postrelený a vieme ho vidieť, ako sa snaží brániť a ujsť z pazúrov nepriateľa. Myslím si, že keby pár vecí ešte dovysvetlil, tak by to bolo absolútne skvelé. Píšem menej ako naposledy, ale som oveľa spokojnejší. Uvidíme čo nám nabudúce ponúkne "You Only Live Twice". Hodnotenie: A- ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít. Thunderball má: Opět skvělého Conneryho, který je stejně tak vtipný jako drsný i šarmantní, výborný špionážní příběh, senzační akční scény (úvodní rvačka i závěrečná bitka potápěčů), jako vždy vynikající hudbu Johna Barryho (plus píseň nazpívanou Tomem Jonesem a jedny z nejpovedenějších úvodních titulků), krásné dívky, parádního záporáka... Co Thunderball nemá? Chybu! Pět hvězd jasných, výtky žádné. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#4 - Typický Bond, no hlavne prostredím veľmi atypická bondovka. Vodná, dalo by sa povedať. Niektoré zábery, hlavne súboje z vody mi po pokroku času prídu až príliš ťažkopádne. Taktiež mi chýbalo aj viac technologických bondovských vymožeností spolu s autom. Navyše Záporák sa dá páskou cez oko urobiť z každého. Ale Connery je aj tak pašák. 65%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Thunderball bohužel sráží hned několik faktorů. Neopodstatněná stopáž, zmatený střih při bitkách, zrychlené akční scény a nepřehledné záběry pod vodou. Naštěstí Bond si jede to svoje a má rozhodně z čeho vybírat. Bond girls jsou zde opravdu božské. Nad všemi ční Claudine Auger, které v té době neodolal ani samotný Connery. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Let s jet-packem trvá 21 vteřin, přístroj vyvíjí brzdící sílu tisíc koní. (džanik)
  • Na Bahamách opravdu existuje oblast nazývaná „Golden Grotto" (nebo lépe existovala, jelikož už byla překřtěna na „Thunderball Reef"). (džanik)
  • V závěrečné scéně tohoto filmu je J. Bond vyzvednut ze záchraného člunu letadlem pomocí lana a malého blimpu. Nejde o fikci ani trik - použitý systém je vypůjčený od CIA. Jeho vynálezcem byl Robert Edison Fulton a systém samotný se nazývá Skyhook. Byl v operačním nasazení od roku 1952 do roku 1996. (nocturne)

Reklama

Reklama